Fostul director al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Tulcea, trimis in judecata de DNA pentru fals intelectual

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 22 iunie 2017, 18:06 Dosare Anticoruptie


Dragos-Ioan Popescu, fost director al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Tulcea (in prezent Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Oficiul judetean Tulcea), a fost trimis in judecata de procurorii DNA Constanta pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si fals intelectual in forma continuata.

In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata Nicolae-Alexandru Gheorghe, administratorul unei societati comerciale, pentru complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si fals in inscrisuri sub semnatura privata (2 fapte).

Ce spun procurorii DNA in rechizitoriu:


In perioada aprilie-mai 2014, inculpatul Popescu Dragos-Ioan, in calitate de director al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit - Oficiul Judetean Tulcea, cu rea credinta, a coordonat intocmirea, depunerea si declararea ca eligibil, a unui proiect finantat din fonduri nerambursabile (in cadrul MASURII 112), privind dezvoltarea unei ferme vegetale.

Beneficiarul cererii de finantare a fost o persoana interpusa, care in realitate nu indeplinea conditiile de eligibilitate impuse pentru obtinerea unor astfel de fonduri.

In acest context, inculpatul Popescu Dragos-Ioan, prin intermediul aceleiasi persoane interpuse, a folosit mai multe documente si declaratii false, parte din ele referindu-se la indeplinirea conditiilor minime de eligibilitate a proiectului printre care si aceea ca persoana respectiva sa fie membru al unei familii de fermieri si sa fi lucrat mai mult de 50% din timpul lor de lucru in cadrul unei ferme (nu neaparat in ferma familiei), cu cel putin 12 luni inaintea instalarii ei pe cont propriu la conducerea unei exploatatii agricole.

O parte din aceste documente au fost furnizate de inculpatul Gheorghe Nicolae-Alexandru.
Prin aceste demersuri, au fost obtinute pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene in suma de 107.304 lei, suma cu care Agentia pentru Finantarea Investitiile Rurale s-a constituit parte civila in procesul penal.

In cauza, procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce apartine inculpatului Popescu Dragos-Ioan.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























575 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by