Primarul si contabila Primariei mehedintene Eselnita, retinuti pentru 24 de ore

de I.B.     HotNews.ro
Miercuri, 10 mai 2017, 1:13 Dosare Anticoruptie


Primarul comunei mehedintene Eselnita, Ioan Ciuru, a fost retinut, marti seara, dupa mai multe ore de audieri la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti. In arestul Politiei a ajuns si contabila unitatii administrativ-teritoriale. Cei doi sunt acuzati de abuz in serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, potrivit news.ro.

In urma perchezitiilor la sediul Primariei Eselnita, dar si la locuinta primarului Ioan Ciuru, edilul a fost dus la audieri, alaturi de contabila unitatii administrativ-teritoriale, dar si de casiera institutiei.

Surse apropiate anchetei au confirmat pentru News.ro ca atat primarul, cat si contabila primariei Eselnita au fost retinuti de catre procurori pentru 24 ore, urmand ca miercuri sa fie prezentanti instantei cu propunere de arestare preventiva.

Conform politiei mehedintene, cei doi sunt suspectati de abuz in serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

"Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012-2015, reprezentantii unei institutii ar fi efectuat decontari ilegale pe baza unor situatii de lucrari nereale, ar fi schimbat destinatia fondurilor alocate si ar fi folosit in interes personal bani din casieria unitatii pentru care fie ar fi prezentat documente justificative false, fie nu ar fi depus niciun document justificativ", se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

De asemenea, in 2013, acestia ar fi instrainat doua terenuri aflate in proprietatea institutiei publice, fara ca in realitate sa fi fost platita contravaloarea acestora si fara sa se opereze tranzactia in documentele de evidenta ale institutiei. Prejudiciul cauzat institutiei a fost estimat la 1.500.000 de lei.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























333 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    eh, au luat si ei spaga (Miercuri, 10 mai 2017, 1:33)

    NWalker [utilizator]

    o data.
    eu deturnat si ei fonduri (vreo 5 ani).
    acum, chiar sa le distrugem viata?
    chiar ei reprezinta cea mai mare problema din romania?
    e clar un dosar politic, prin care insitutiile de forta sicaneaza oamenii politici


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by