Iasi: Instructor auto retinut dupa ce ar fi primit de la doua persoane cate 1.500 euro, pentru a le ajuta sa obtina permisul de conducere

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 26 aprilie 2017, 22:35 Dosare Anticoruptie


Un instructor auto a fost retinut de DNA Iasi, fiind acuzat ca a pretins si primit de la doua persoane cate 1.500 de euro, pentru a le ajuta sa promoveze proba practica a traseului de la examenul auto si, implicit, sa obtina permisul de conducere, relateaza Agerpres. Procurorii DNA au facut, marti, mai multe perchezitii la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRIV) Iasi.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Jan Racovita, instructor auto, pentru trafic de influenta in forma continuata, si a lui Danut Neculai, pentru complicitate la trafic de influenta.

In perioadele 22 septembrie - 15 noiembrie 2016 si 24 aprilie - 25 aprilie 2017, Jan Racovita, in calitate de instructor auto, a pretins si primit de la doua persoane cate 1.500 de euro.

"In schimbul acestor bani, inculpatul a lasat sa se creada ca are influenta asupra unui ofiter de politie cu functie de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRIV) Iasi si ca-l va determina pe acesta sa ajute persoanele respective sa promoveze proba practica a traseului si, implicit, sa obtina permisul de conducere", arata DNA.

Intr-unul dintre cazuri, instructorul auto Jan Racovita a beneficiat de ajutorul lui Danut Neculai, care i-a intermediat relatia cu una dintre cele doua persoane, pretinzand si primind de la aceasta din urma suma de 750 de lei.

Cei doi urmeaza sa fie prezentati, miercuri, Tribunalului Iasi, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii DNA Iasi au ridicat, marti, mai multe documente de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor Iasi, in urma mai multor perchezitii.

Surse din randul anchetatorilor declarau ca exista suspiciuni privind comiterea unor fapte de coruptie privind examenele pentru obtinerea permiselor auto.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























393 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by