DNA Ploiesti cere inca doua mandate de arestare pe numele lui Sebastian Ghita (surse)

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 26 aprilie 2017, 18:57 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita, la DNA Ploiesti
Foto: Agerpres
Procurorii DNA Ploiesti cer instantelor emiterea a inca doua mandate de arestare preventiva pe numele fostului deputat Sebastian Ghita, aflat in prezent in Serbia. Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca anchetatorii au cerut emiterea de mandate arestare pe numele lui Ghita in dosarul cunoscut opiniei publice sub numele de Ghita-Ponta-Blair si in cel in care fostul parlamentar este urmarit penal alaturi de cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Hertanu.

Conform surselor citate, una dintre cereri a fost depusa la Inalta Curte de Casatie si Justitie, masura preventiva fiind ceruta in dosarul Ghita-Ponta-Blair, in care Sebastian Ghita este urmarit penal pentru spalare de bani in legatura cu vizita in Romania a fostului premier britanic Tony Blair.

O alta cerere de emitere a unui mandat de arestare pe numele lui Ghita a fost depusa la Tribunalul Prahova, masura fiind solicitata in dosarul "Hertanu", in care Ghita este urmarit penal pentru sprijinirea unui grup infractional organizat.

Acestea sunt singurele dosare care il vizeaza pe Ghita in care procurorii nu cerusera arestarea preventiva a fostului deputat.

Dupa ce a fugit din tara, pe numele lui Ghita au fost emise doua mandate de arestare in lipsa, date de Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea de Apel Ploiesti.

Fostul deputat se afla in prezent in Serbia, de unde autoritatile romane incearca sa obtina extradarea.

Conform site-ului instantei supreme, cererea de emitere a celui de-al treilea mandat arestare a fost depusa pe 21 aprilie si are ca termen de solutionare data de 9 mai.

DNA a cerut acest mandat de arestare in dosarul in care Sebastian Ghita este judecat pentru ca l-ar fi mituit pe Iulian Badescu, fost primar al municipiului Ploiesti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























644 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Fara numar, fara numar..... (Miercuri, 26 aprilie 2017, 19:15)

    Armadilo [utilizator]

    Fara numar, fara numar.....


    Intrebarea ii daca se vor pune vreodata in aplicare............

    Cate interese nu sunt ca Ghitza sa ramana acolo unde este...........

    Romania, tara unde toti pot fura si esti prins doar daca esti sincer si de buna credinta (parca asa zice mai nou textul propus pentru amnistiati)
  • 0 (0 voturi)    
    pot fi 1000k de mandate daca unii au frina (Miercuri, 26 aprilie 2017, 20:22)

    linarel [utilizator]

    trasa, mai stau si cu picioru pe frina si n-a chef sa-si faca treaba .

    praf in ochii bobrului sa vada ca cica "ei " lucreaza........... aiurea toti e in vacanta


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by