Bogdan Padiu, seful Teamnet, si Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebastian Ghita, retinuti de DNA

de Catalin Stavri     HotNews.ro
Luni, 27 februarie 2017, 20:16 Dosare Anticoruptie


Bogdan Padiu, retinut de DNA
Foto: Hotnews
Bogdan Padiu, seful Teamnet, si Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebastian Ghita - doi apropiati ai fostului deputat PSD, in prezent fugit din tara - au fost retinuti luni seara de procurorii DNA pentru 24 de ore, in dosarul in care exista suspciuni ca s-ar fi acordat mita de 50 de milioane de euro unor demnitari in schimbul atribuirii unor contracte pe bani publici in domeniul IT.

Bogdan Padiu conduce grupul de firme Teamnet, fondat de Sebastian Ghita. Teamnet este cunoscuta pentru sutele de contracte cu statul castigate in domeniul IT in ultimii ani. Acesta fusese adus la DNA in jurul pranzului, in calitate de suspect intr-un dosar de coruptie.

Tot luni a fost adus la DNA Ploiesti si Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebastian Ghita. Acesta ar fi fost ridicat din parcarea unui mall din Bucuresti, potrivit unor surse judiciare.



Cristian Antasescu este casatorit cu sora sotiei lui Sebastian Ghita.

----------------------------------

Teamnet a fost infiintata in 2001 de catre omul de afaceri Sebastian Ghita, ca parte a grupului de firme Asesoft. Cofondator al Teamnet a fost si Bogdan Padiu, prieten cu Sebastian Ghita, care i-a preluat actiunile acestuia dupa ce acesta a intrat in politica. Momentan Bogdan Padiu detine pachetul majoritar de actiuni la Teamnet International.

Sebastian Ghita, care in prezent este dat in urmarire internationala
, a anuntat in luna august a anului 2012 ca si-a vandut toate actiunile detinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.

  • Sebastian Ghita a anuntat in luna august a anului 2012 ca si-a vandut toate actiunile detinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.

Cu toate acestea, in vara anului 2015, procurorii DNA au extins urmarirea penala a lui Sebastian Ghita, sustinand ca acesta a folosit firme instrainate doar formal, pe care le-a detinut personal pana in 2012, cand a devenit deputat, pentru a rula banii obtinuti prin trafic de influenta sau pentru a disimula provenienta unor sume. Din postura de deputat, el ar fi controlat 54 de firme prin 23 de persoane interpuse, lucru interzis de lege pentru parlamentari.

Odata cu extinderea urmarii penale si dispunerea unor noi masuri si interdictii in cazul lui Sebastian Ghita, procurorii DNA au instituit si un sechestru pe pe sumele existente si pe cele ce urmeaza a fi incasate in conturile unor firme controlate de Ghita, printre care si Teamnet International.

Ulterior, Inalta Curte de Casatie si Justitie a aprobat in data de 9 iulie 2015 contestatia Teamnet International cu privire la masurile asiguratorii instituite asupra companiei.


Grupul Teamnet este compus din mai multe companii, detinute intr-o proportie mai mare de 50% de catre Teamnet International SA. Printre aceste companii se numara: Teamnet International SA (integratorul), Daedalus Teamnet Medical, Teamnet Engineering si Ymens (compania de cloud), Teamnet Solutions, Teamnet Project management, Teamnet Operations.

Noi actionari in grupul Teamnet
Foto: Hotnews
In vara anului 2014, cand IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale si Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre au devenit actionari minoritari ai Teamnet, Bogdan Padiu declara:

  • "Am fost fondator al Teamnet, iar in momentul in care Sebastian Ghita s-a retras am preluat de la el 49,9% din Teamnet International. Anterior acestor investitii facute de noii actionari detineam direct 15,81% din Teamnet International si indirect inca 49,91% prin Fintech Investment LTD, pe care o detin integral", a explicat Bogdan Padiu in vara anului 2014.

Reprezentantii Teamnet au mai precizat atunci pentru HotNews.ro ca "prin intrarea noilor actionari, detinerea totala actuala a lui Bogdan Padiu direct si indirect in Teamnet International SA este de 51.69%".

Pentru detalii citeste: Grupul Teamnet mizeaza pe sprijinul a doi noi actionari - IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, si Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre pentru extinderea in 12 noi piete si listarea pe bursa in urmatorii 5-7 ani






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5623 vizualizari

  • +18 (20 voturi)    
    Bravo DNA (Luni, 27 februarie 2017, 21:06)

    imi_pasa_de_romania [utilizator]

    Hai, "fara numar" :)
  • -21 (27 voturi)    
    Ghitza a luat spagi (Luni, 27 februarie 2017, 21:33)

    Snitzelvienez [utilizator]

    Si si-a dat singur contracte? Cine sunt demnitarii care au luat spagi de 50 mil?
    DNA instrument politic?
    • +20 (20 voturi)    
      Mars ma! (Luni, 27 februarie 2017, 22:13)

      Andrei.Ohha [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

      ...la cotet!
    • +18 (18 voturi)    
      .... te dai de gol ..... (Luni, 27 februarie 2017, 22:18)

      cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

      Te-ai dat de gol cu ultima intrebare: "DNA instrument politic?". Daca pastrai numai primele doua intrebari mai aveai credibilitate dar asa ai pierdut efectul. Nota 4, n-ai trecut la "Manipulare".
      • +16 (16 voturi)    
        Ce-ai ma cu el? (Luni, 27 februarie 2017, 22:36)

        imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

        El doar arata ce a invatat la Televiziunule Triunghiului Bermudelor: RoHotia, Latrine si LaBe1

        Atat stiu si ei: "dosar politic" si "instrument politic".

        Daca ar incepe sa gandeasca i s-ar frige ultimul neuron care il foloseste sa isi numere rublele primite per postare ca salariu. Si dup-aia ce se face?
    • +17 (17 voturi)    
      Nu stiu ce spagi a luat Ghita dar stiu (Luni, 27 februarie 2017, 23:01)

      MasP [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

      cam ce fel de firma e Teamnet. Lucrand in domeniu IT, am colegi care au lucrat pe acolo. In primul rand cam toti spuneau un lucru comun : management catastrofal, 100% contracte cu statul, aplicatii proaste si inutilizabile, atitudine execrabila fata de angajati, genul de firma unde nu conteaza ce faci pentru ca oricum contractele curg. Deci nu exista contracte in afara tarii pentru ca nu exista capacitatea acestei firme de a produce ceva valabil pentru piata externa. In ultimii ani de cand Ghita a intrat in colimator, situatia a devenit din ce in ce mai rea, multi au plecat , multi au fost dati afara, totul e cam praf. Contractele obtinute cu statul nu sunt supraevaluate, sunt mega-supraevaluate, aplicatii care pot fi facute cu maxim 1 mil de euro, ei le faceau cu 15 milioane de euro. Stiu oameni care acum cativa ani au plecat in Teamnet dintr-o multinationala pe salarii duble. Inchipuiti-va ca o firma romaneasca isi permitea sa plateasca dublu fata de multinationale care in general platesc la nivelul de sus al pietei si atunci veti realiza cam ce fel de contracte obtinea Teamnet si pe ce cai. As putea spune ca Teamnet a luat locul Siveco in ultimii 5 ani pe care i-a scos din contractele cu statul datorita conexiunilor lui Ghita. Cam asta e Teamnet, un colos cu picioarele de lut tinut in viata doar prin conexiunile politice. Papagalii aia care isi spun CEO, CTO, COO sunt doar niste papusi , niste executanti, n-au nicio treaba si nicio experienta in ceea ce inseamna economia reala, sunt de fatada sa para ca firma e serioasa.
      • -3 (3 voturi)    
        stiu (Marţi, 28 februarie 2017, 10:05)

        Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui MasP

        Nu erati la fel de vehementi cand a fost vorba de Bechtel sau alti smecheri acoperiti de presa
        • 0 (0 voturi)    
          drumurile se fac cu IT-isti? (Marţi, 28 februarie 2017, 16:07)

          provest [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

          Sau care e rostul comentariului tau?
      • 0 (0 voturi)    
        Degeaba... (Marţi, 28 februarie 2017, 10:08)

        RămurelPastramă [utilizator] i-a raspuns lui MasP

        In instit. statului au ramas, ascunsi (ce-i drept) toti cetatenii combinatori de contracte. Sunt in stare s-o vanda si pe mamica lor pentru ceva malai.
        Astia sunt supravietuitorii protejati de servicii lingatorii de clante, marii oameni din IT fara de care nu se poate. Si daca se intampla de zeci de ani acelasi lucru inseamna ca cineva are grija atent sa continue nestingherit marea furaciune.
  • +14 (14 voturi)    
    sa le uram... (Luni, 27 februarie 2017, 22:35)

    Confuzu [utilizator]

    La multi ani!...
    speram sa vina si Ghita sa le tina de urat
  • +6 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 februarie 2017, 22:59)

    [anonim]

  • +7 (7 voturi)    
    sincer... (Luni, 27 februarie 2017, 23:03)

    ..13 [utilizator]

    sa fie primiti!

    Acum cand se aduna si banii de la UE pentru a imbunatatii conditiile din inchisori sa nu fie ratat proiectul ca este pacat de altfel de harmalaia generata

    Si oricum trebe sa vina si clientul Ghitza!
    Hai ca te asteapta la portita o fetitza!

    Spor va doresc!
  • -11 (11 voturi)    
    Putin probabil (Luni, 27 februarie 2017, 23:13)

    Boa [utilizator]

    Greu de crezut ca Ghita a dat spagi de 50 de mil euro ca sa ia contracte cu statul.
    Linkul din finalul acestui articol ne duce la un altul mai vechi din care aflam ca teamnet a avut in 2013 profit de 18 mil lei, respectiv 4 mil euro, la o cifra total de afaceri de vreo 70 mil euro.
    Inteleg ca spagile in valoare cumulata de 50 mil euro s-au intins pe cativa ani, dar si asa pare mult prea mult comparativ cu profitul firmei.
    IFC nu s-a pacalit devenind actionar minoritar intr-o astfel de firma cu profit si perspectiva de dezvoltare pe mai multe piete.

    Cred ca Ghita e penal din multe puncte de vedere, e imposibil sa nu fie asa avand in vedere nivelul la care era implicat politic. Si pare un tip fara scrupule, genul mafiot.
    Dar chestia asta cu spagi de 50 mil euro pare putin probabila. Sau o fi ca la radio Erevan, de fapt nu a dat ci a luat. :)
  • -9 (9 voturi)    
    Putin probabil (Luni, 27 februarie 2017, 23:13)

    Boa [utilizator]

    Greu de crezut ca Ghita a dat spagi de 50 de mil euro ca sa ia contracte cu statul.
    Linkul din finalul acestui articol ne duce la un altul mai vechi din care aflam ca teamnet a avut in 2013 profit de 18 mil lei, respectiv 4 mil euro, la o cifra total de afaceri de vreo 70 mil euro.
    Inteleg ca spagile in valoare cumulata de 50 mil euro s-au intins pe cativa ani, dar si asa pare mult prea mult comparativ cu profitul firmei.
    IFC nu s-a pacalit devenind actionar minoritar intr-o astfel de firma cu profit si perspectiva de dezvoltare pe mai multe piete.

    Cred ca Ghita e penal din multe puncte de vedere, e imposibil sa nu fie asa avand in vedere nivelul la care era implicat politic. Si pare un tip fara scrupule, genul mafiot.
    Dar chestia asta cu spagi de 50 mil euro pare putin probabila. Sau o fi ca la radio Erevan, de fapt nu a dat ci a luat. :)
    • +5 (5 voturi)    
      Depinde (Marţi, 28 februarie 2017, 7:20)

      MasP [utilizator] i-a raspuns lui Boa

      Daca Ghita avea oameni prin toate institutiile de decizie ( ministere, fonduri europene) si vamuia orice contract pe care o firma vroia sa-l castige cu statul , cred ca se strang in 7 ani acesti bani. Din ce inteleg, acuzatiile se refera la Teamnet prin faptul ca Ghita obliga orice firma care vroia contracte cu statul sa lucreze cu Teamnet , ca si cum Teamnet facea banii si ei erau doar niste subcontractori. Oricum, 7 milioane/an comisioane din chestii din astea daca ei se lauda cu 70 milioane/an. Mie suma de 70 mil/an mi se pare uriasa. Sa faci din software 70 milioane euro pe an in Romania e ceva incredibil. Banii care se dau pe software in Romania in sectorul privat sunt foarte putini deci probabil astia au dat niste gauri la buget colosale.
  • 0 (0 voturi)    
    Larevedere... (Marţi, 28 februarie 2017, 11:38)

    local observer [utilizator]

    No more YMENS cloud! :)))


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by