Mircea Basescu poate fi eliberat conditionat, a decis Judecatoria Medgidia; decizia nu este definitiva

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 19 februarie 2017, 18:09 Dosare Anticoruptie


Mircea Basescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Mircea Basescu, condamnat la patru ani de inchisoare, poate fi liberat conditionat, a hotarat in aceasta saptamana Judecatoria Medgidia, dar decizia instantei nu este definitiva si a fost atacata de procurorii DNA la Tribunalul Constanta, informeaza News.ro.

Mircea Basescu a depus cererea de eliberare conditionata la Judecatoria Medgidia pe data de 9 februarie, iar instanta a decis ca termenul de judecata sa fie pe data de 2 martie. Basescu a cerut o preschimbare a termenului de judecata, care i-a fost admisa, astfel ca dosarul s-a judecat pe 16 februarie.

Joi, instanta a admis propunerea de eliberare conditionata formulata de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Alba. Astfel, Mircea Basescu poate fi eliberat conditionat, daca nu este retinut sau arestat in alta cauza, a decis Judecatoria Medgidia.

Hotararea nu este insa definitiva si a fost atacata de catre procurorii DNA la Tribunalul Constanta. Instanta urmeaza sa stabileasca un termen de judecare a contestatiei.

Judecatoria Medgidia hotarase si pe data de 6 octombrie ca Mircea Basescu poate fi liberat conditionat, decizia fiind atacata de procurorii DNA la Tribunalul Constanta. Aceasta instanta a admis contestatia, iar Mircea Basescu a ramas in continuare incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba. Tot atunci, Tribunalul a mai decis ca Basescu mai poate formula o noua cerere de liberare conditionata dupa data de 1 februarie 2017.

Mircea Basescu a fost condamnat definitiv in iunie 2016, de Curtea de Apel Constanta, la patru ani de inchisoare cu executarepentru trafic de influenta, in dosarul in care a fost judecat pentru ca ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe langa magistrati pentru solutionarea unui proces care il viza pe Sandu Anghel. Instanta a pastrat astfel decizia data initial de Tribunalul Constanta, in ianuarie 2016. In acelasi dosar, Marian Capatana a primit trei ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1133 vizualizari

  • 0 (12 voturi)    
    dnaul (Duminică, 19 februarie 2017, 19:19)

    bobyff [utilizator]

    stim ca face dosare corecte. Ca de exemplu dosarele scoase in timpul protestelor si dosarele facute in timpul alegerilor. Totusi Kovesi nu-si reproseaza nimic la cele 40 de pagini copiate integral in doctoratul ei? Stiu nicusorii useristii o sa-mi sara la gat in apararea plagiatoarei.
    • +2 (4 voturi)    
      aha (Duminică, 19 februarie 2017, 21:41)

      mstefan [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

      dar de ruptii tai din psd care au plagiat cate 300-400 de foi nu zici nimic nu? tie de kovesi iti arde. nu de ponta, nu de nastase, nu de ucigasu ala de iliescu, nu de dragnea si tariceanu care isi bat joc sistematic de tara asta. NU, tu ai treaba cu alea 40 de foi ale lui kovesi. daca tot vrei sa pari impartial, desi va mirosim de la o posta, fa-ti treaba putin mai bine si vino cu acuzatii pe masura penalilor care au tara in mana de 27 de ani. daca nu, ia-ti viteza inapoi sub piatra de sub care ai iesit.
  • +11 (11 voturi)    
    Scenariu de film. (Duminică, 19 februarie 2017, 19:22)

    drona [utilizator]

    "Am vazut tigani pacaliti",ar fi un film cu casa inchisa.Si pana la urma,care-i valoarea,cu cati bani a ramas Mircea?
  • +3 (11 voturi)    
    si prejudiciul? (Duminică, 19 februarie 2017, 19:23)

    Nevermind [utilizator]

    Ca si la proxeneti, statul considera tariful incasat ca fiind prejudiciu. Eh... cum se bucura si base la condamnare... macar nu i se iau si banii.

    Oricum, cata celeritate. Bine ca nu i-au admis si judecat cererea chiar si inainte s-o depuna.
  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 19 februarie 2017, 22:24)

    [anonim]

  • 0 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 19 februarie 2017, 22:25)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by