Fostul primar al Pitestiului, Tudor Pendiuc, trimis in judecata de DNA intr-un nou dosar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 14 februarie 2017, 14:06 Dosare Anticoruptie


Tudor Pendiuc
Foto: Agerpres
\Fostul primar al Pitestiului, Tudor Pendiuc (ALDE, anterior membru PSD), a fost trimis in judecata de procurorii DNA intr-un nou dosar, pentru abuz in serviciu, faptele petrecandu-se in perioada in care acesta era primar. Tudor Pendiuc a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie intr-un alt dosar, in martie 2015, pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in forma continuata (doua acte materiale).

Alaturi de Pendiuc, procurorii DNA l-au trimis in judecata si pe Florentin-Mircea Braniste, la data faptei director al Administratiei Domeniului Public Pitesti, tot pentru abuz in serviciu.

Procurorii DNA il acuza pe Braniste ca, in septembrie 2014, in calitate de director al Administratiei Domeniului Public Pitesti, "la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu incalcarea dispozitiilor legale, a dispus in mod abuziv efectuarea unor lucrari de modernizare si asfaltare pentru un drum aflat in afara domeniului public sau privat al municipiului Pitesti."

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arges.

"Suprafata de teren respectiva (506,6 m2 - o parte proprietate privata, o parte a statului) era constituita dintr-o cale de acces neasfaltata pana atunci, precum si dintr-un spatiu cu vegetatie aflat in continuarea acestei cai de acces, pana la locuinta unei persoane cu functie de conducere in cadrul primariei Pitesti. In cauza, Administratia Domeniului Public Pitesti s-a constituit persoana vatamata si parte civila cu suma de 27.747 lei, suma ce a fost achitata integral de inculpatul Braniste Florentin-Mircea", arata Directia Nationala Anticoruptie.

Tudor Pendiuc a fost primarul Pitestiului timp de 6 mandate. Anul trecut, el a candidat, fara succes, ca independent, pentru cel de-al saptelea mandat (PSD nu l-a mai sustinut). Ulterior, Pendiuc s-a inscris in ALDE.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2059 vizualizari

  • +3 (5 voturi)    
    Va scăpa datorită tinerilor frumoși și liberi! (Marţi, 14 februarie 2017, 14:17)

    Shaolin [utilizator]

    Datorită străzii, OUG13 a fost abrogat.

    Abuzul rămâne în continuare dezincriminat.

    #noaptea ca hotii
  • +2 (4 voturi)    
    Scapa (Marţi, 14 februarie 2017, 14:22)

    Frank777 [utilizator]

    daca nu a incalcat o lege scapa.Daca a incalcat o reglementare care nu se numeste LEGE scapa la prima infatisare la judecatorul de drepturi si libertati in baza hot 405 a CC.S-a inceput deja la CA Alba si CA Cluj au data la abuz in serviciu care nu era pe LEGE au dat achitari si suspendarea executarii pedepsei...S-a dat drumul la zagaz .Buba a fost la CC dar nimeni din guvernul Ciolos nu a avut timp sa se sesizeze.Dna Pruna Raluca nu sa priceput .....
  • 0 (2 voturi)    
    Beciul Domnesc? (Marţi, 14 februarie 2017, 15:13)

    BanateanulVesel [utilizator]

    pentru un sac de banuti Tudoras a fost pus pe lista ALDE-Tariceanu pentru un scaunel de senator, bine inteles cu tot dichisul, adica cu imunitate juridica(!). Argesenii nu l-au vrut , iar acuma mai vine si asta: un nou proces, o noua condamnare? Avocatii lui traiesc bine pe spinarea bosorogului, doar a furat destul, nu duce lipsa de maruntis.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by