Valcea: Un primar, un medic si mai multi politisti, trimiti in judecata pentru substituirea autorului unui accident

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 9 februarie 2017, 18:35 Dosare Anticoruptie


Primarul unei localitati din judetul Valcea, un medic de familie, mai multi politisti din municipiul Dragasani, dar si alte doua persoane au fost trimise in judecata, intr-un dosar privind substituirea autorului unui accident rutier produs in 2014 de primarul inculpat, se arata intr-un comunicat al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) - Serviciul Judetean Anticoruptie (SJA) Valcea transmis joi si citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, in aceasta cauza au fost trimise in judecata, in stare de libertate, opt persoane, cercetarile fiind efectuate de catre ofiteri de politie judiciara ai DGA-SJA Valcea.

Conform rechizitoriului, pe 12 februarie 2014, C.C, primarul unei localitati din judetul Valcea, desi ii era suspendat dreptul de a conduce autovehicule, a condus autoturismul proprietate personala si a acrosat si accidentat o persoana dupa care a parasit locul accidentului fara incuviintarea organelor de politie. Edilul ar fi fost ajutat de politisti implicati in cercetarea accidentului rutier, coordonati de adjunctul sefului Politiei Dragasani, cu care era prieten.

Primarul a fost ajutat in substituirea autorului accidentului rutier cu un angajat si om de incredere, de catre mai multe persoane, printre care si un medic de familie. Medicul a 'ticluit' probe nereale pentru a confirma 'scenariul mincinos' al edilului.

'C.C., in acelasi scop al sustragerii de la raspundere penala, a beneficiat si de ajutorul interesat al lui J.I., ginerele sau, care, la solicitarea lui C.C., l-a transportat cu autoturismul la spital pe S.V.M., pretinsul autor al accidentului, unde acesta din urma, a acceptat sa participe la scenariul mincinos conceput de C.C. Astfel, S.V.M. s-a substituit lui C.C. si a declarat organelor de politie ca el este autorul accidentului, acceptand sa-i fie recoltate probe biologice de sange in locul adevaratului autor si totodata, acceptand ca, in continuare, cercetarile penale sa se desfasoare fata de el. (...) C.C., (...), a beneficiat si de ajutorul lui F.G., cu care se afla intr-o relatie cunoscuta de prietenie, astfel incat acesta din urma, in calitate de medic de familie, la data de 13.02.2014, a intocmit mai multe acte false, ticluind probe nereale pentru a justifica lipsa de aproximativ o ora de la locul accidentului si de la spital, a pretinsului autor al accidentului, S.V.M. si totodata pentru a confirma scenariul mincinos', se mai arata in comunicatul DGA.

In aceasta cauza, Parchetul de pe langa Tribunalul Valcea a dispus trimiterea in judecata a inculpatilor: E.M., fost ofiter de politie, fost adjunct al sefului Politiei municipiului Dragasani, pentru savarsirea infractiunilor de 'favorizarea faptuitorului' si instigare la 'fals intelectual', aflate in concurs real; D.M.S., fost agent de politie in cadrul Politiei municipiului Dragasani - Formatiunea Politiei Rutiere, pentru savarsirea infractiunilor de 'abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit', 'favorizarea faptuitorului' si 'fals intelectual' in forma continuata (8 acte materiale), aflate in concurs real; G.S.N., agent de politie in cadrul Politiei municipiului Dragasani - Formatiunea Politiei Rutiere, acuzat de 'abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit', 'favorizarea faptuitorului' si 'fals intelectual', aflate in concurs real; C.G.I., agent de politie in cadrul Politiei municipiului Dragasani - Formatiunea Politiei Rutiere, pentru savarsirea infractiunii de 'fals intelectual'.

Au mai fost trimisi in judecata: C.C., primar intr-o localitate din judetul Valcea, pentru savarsirea infractiunilor de 'conducerea unui vehicul fara permis de conducere', 'vatamare corporala din culpa', 'parasirea locului accidentului', 'inducerea in eroare a organelor judiciare', instigare la comiterea infractiunii de 'marturie mincinoasa' in forma continuata (3 acte materiale), complicitate la comiterea infractiunii de 'fals intelectual' in forma continuata (6 acte materiale), respectiv complicitate la 'abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit' in forma continuata (2 acte materiale), toate in concurs real; S.V.M. pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la 'abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit' in forma continuata (doua acte materiale), 'favorizarea faptuitorului', 'marturie mincinoasa', complicitate la comiterea infractiunii de 'fals intelectual' in forma continuata (6 acte materiale, toate comise in concurs real; J.I. pentru savarsirea infractiunilor de 'marturie mincinoasa' si 'favorizarea faptuitorului', savarsite in concurs real.

A fost trimis in judecata si un medic, F.G., acuzat de 'fals intelectual' in forma continuata (4 acte materiale), 'favorizarea faptuitorului', 'inducerea in eroare a organelor judiciare' si 'marturie mincinoasa', aflate in concurs real si formal.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2322 vizualizari

  • +12 (12 voturi)    
    Abuz in serviciu ? (Joi, 9 februarie 2017, 18:48)

    NicolaeA [utilizator]

    Este sub 200.000 lei !? Atunci primarul si ceilalti participanti la abuz vor face la vara concediul pe plaja, in Grecia. Sa-l ia cu ei si pe Ciordache !
  • +11 (11 voturi)    
    Substituirea adevaratilor vinovati... (Joi, 9 februarie 2017, 18:52)

    fit [utilizator]

    ... ne asteapta, daca nu ii oprim!
  • 0 (0 voturi)    
    dati invartita cu initiale. uite comunicatul orig (Joi, 9 februarie 2017, 19:12)

    OvidiuTudor [utilizator]

    Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Vâlcea au dispus la data de 07 februarie 2017 trimiterea în judecată, a inculpaților:

    CÎRSTINA CONSTANTIN, primarul comunei Orleşti, pentru comiterea în concurs real a infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, inducerea în eroare a organelor judiciare, instigare la comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă în formă continuată, complicitate la comiterea infracțiunii de fals intelectual în formă continuată și complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată;

    SURU VASILE MARIAN, angajat la firma şoţiei edilului (şofer al primarului), pentru comiterea în concurs real a infracţiunilor de mărturie mincinoasă, complicitate la comiterea infracțiunii de fals intelectual în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată şi favorizarea făptuitorului;

    JUGĂNARU ION, ginerele primarului, pentru comiterea în concurs real a infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului;

    FOLEA GHEORGHE, medicul de familie al primarului Cârstina şi actual consilier judeţean al PNL, pentru comiterea în concurs real şi formal a infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, favorizarea făptuitorulu, inducerea în eroare a organelor judiciare şi mărturie mincinoasă;

    ENEA MIHAI, la momentul respectiv adjunct al Poliţiei Municipiului Drăgăşani, actual pensionar, pentru comiterea în concurs real a infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi instigare la fals intelectual;

    GEORGESCU-STEGARIU NICOLAE, poliţist rutier în cadrul IPJ Vâlcea, pentru comiterea în concurs real a infracțiunilor de fals intelectual, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi favorizarea făptui
  • 0 (0 voturi)    
    despre penali (Joi, 9 februarie 2017, 19:53)

    ber [utilizator]

    Si in asemenea conditii, cu atata coruptie si inselaciune, astia vor sa slabeasca codul penal. Primarul era membru psd?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by