Inalta Curte a respins solicitarea lui Nicusor Constantinescu de a i se casa condamnarea la 5 ani de inchisoare. Fostul sef de CJ mai are doua condamnari nedefinitive si patru procese pe rol

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 9 februarie 2017, 14:04 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Instanta suprema a respins definitiv cererea fostului presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu de casare a deciziei de condamnare la cinci ani de inchisoare primita in dosarul Centrului Militar Zonal, informeaza News.ro. Constantinescu mai are doua condamnari la inchisoare (15 si 6 ani) si mai este judecat in patru alte dosare.

Dosarul a fost inregistrat in 9 noiembrie 2016 la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care in decembrie a admis cererea de judecare a recursului in casatie in cazul pedepsei primite de Nicusor Constantinescu in dosarul Centrului Militar Zonal.  

La primul termen de judecata, din 11 ianuarie, instanta a respins cererea lui Nicusor Constantinescu, formulate prin avocatii sai, de suspendare a executarii pedepsei pe durata judecarii recursului. La urmatorul termen de judecata, din 8 februarie, recursul in casatie a fost respins, decizia fiind definitiva.

Nicusor Constantinescu executa, din 29 iunie 2016, o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, primita dupa ce Curtea de Apel Constanta l-a gasit vinovat de abuz in serviciu pentru ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, a initiat doua proiecte de hotarare, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care il ocupa, ambele fiind anulate de instanta. 

Intr-un alt dosar, Nicusor Constantinescu a fost condamnat, in 29 iulie, de Curtea de Apel Bucuresti, la 15 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, pentru ca ar fi platit 30 de milioane de lei din bugetul Consiliului Judetean Constanta pentru plantarea de perdele forestiere si pentru alte proiecte care nu s-au realizat. Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva si a fost contestata la instanta suprema.  

O alta pedeapsa, de sase ani de inchisoare, a primit Nicusor Constantinescu in 27 iunie, la Tribunalul Bucuresti, care l-a gasit vinovat de abuz in serviciu pentru ca a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian. Decizia a fost contestata si se judeca la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o solutie definitiva in acest caz. 

Tot pentru abuz in serviciu este judecat Nicusor Constantinescu de Tribunalul Constanta, din vara anului trecut, pentru achizitionarea si intretinerea elicopterului care ulterior s-a prabusit in Lacul Siutghiol din Mamaia.  

Nicusor Constantinescu mai are un dosar la Tribunalul Constanta, in care este acuzat alaturi de fosti angajati ai Consiliului Judetean, pentru un prejudiciu de opt milioane de euro, privind plati nelegale din fonduri publice catre asociatii, fundatii sau cluburi sportive. 

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta este judecat si in dosarul privind retrocedarile ilegale de plaje din Constanta, alaturi de mai multi angajati ai Primariei municipiului, printre care fostul edil Radu Mazare. Dosarul se judeca din noiembrie 2008 la Curtea de Apel Bucuresti si a avut pana in prezent peste 100 de termene.

Intr-un alt dosar, in 25 noiembrie 2016, fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza de abuz in serviciu, dupa ce ar fi efectuat plati nelegale de peste 11,6 milioane de lei pentru realizarea de lucrari de cadastrare, majoritatea fictive, a drumurilor judetene si comunale din Constanta, fraudand bugetul local cu peste 11 milioane de lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2019 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Urmeaza gratierea si amnistia (Joi, 9 februarie 2017, 14:09)

    Cataleya [utilizator]

    Asta e de fapt intreaga miza a PSD.
    Daca romanii nu ies masiv in strada totul e pierdut.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by