Sefa Casei Judetene de Pensii din Suceava, ridicata de procurorii DNA si dusa la audieri

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 31 ianuarie 2017, 13:24 Dosare Anticoruptie


Maria Camelia Chitul, directoarea Casei Judetene de Pensii din Suceava, a fost ridicata, marti la amiaza, de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Directiei Nationale Anticoruptie si condusa la audieri, anunta Agerpres. Chitul este anchetata intr-un dosar privind fapte de coruptie vizand doua infractiuni de trafic de influenta si doua de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinatii publicitatii. Aceasta este suspectata de angajarea ilegala a doua persoane pe functii de executie in cadrul Casei de Pensii Suceava.

Prima fapta de trafic de influenta a avut loc in luna iunie a anului trecut, iar a doua in luna octombrie 2016.

Concursurile pentru angajarea persoanelor s-au desfasurat in noiembrie 2016 si, respectiv, ianuarie 2016.

Surse judiciare au declarat, marti, pentru Agerpres, ca fata de directorul Casei Judetene de Pensii din Suceavavor fi adoptate masuri preventive, insa sustin ca tipul masurii va fi stabili abia dupa audieri, in functie de cursul anchetei.

Procurorii DNA au efectuat, marti, perchezitii atat la sediul Casei Judetene de Pensii Suceava, cat si la domiciliile persoanelor suspectate de fraudarea concursurilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1381 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by