DNA: 13 persoane trimise in judecata pentru retrocedarea ilegala a 500 de hectare de padure in Vrancea

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 26 ianuarie 2017, 18:16 Dosare Anticoruptie


Procurorii anticoruptie au trimis in judecata 13 persoane acuzate de savarsirea infractiuni de abuz in serviciu intr-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Galati al DNA care vizeaza retrocedarea ilegala a 500 de hectare de padure in judetul Vrancea.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi si citat de Agerpres, Emilian Diaconu, Liviu Iulian Manolache, Dragos Valentin Mircea, Costica Florin Murgu si Laurentiu Dumitrache, la data faptelor membri ai Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor forestiere Vrancea, sunt acuzati de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

La randul lor, Mihaela Pavaloaie, Diana Angela Dutu, Mioara Flenchea, Daniel Bunghez, Valentin Popa, Fanel Lepadatu si Daniela Olaru, la data faptelor membri ai Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor forestiere Vrancea, precum si Gabi Furtuna, la data faptelor consilier juridic in cadrul Serviciului verificarea legalitatii actelor din Institutia Prefectului Vrancea, sunt trimisi in judecata pentru savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

"In datele de 22.06.2006 respectiv 18.10.2006, inculpatii mentionati mai sus, cu intentie, si-au incalcat atributiile de serviciu, in sensul ca, in contextul reconstituirii dreptului de proprietate asupra unor terenuri, acestia nu au verificat legalitatea propunerilor inaintate de Comisiile locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor din cadrul primariilor comunelor Straoane, Racoasa si Tifesti, judetul Vrancea, in special existenta actelor doveditoare, pertinenta, verosimilitatea, autenticitatea si concludenta acestora", se precizeaza in comunicatul DNA.

Conform aceleiasi surse, in urma faptelor inculpatilor, prefectul judetului Vrancea a emis doua hotarari de validare a reconstituirii dreptului de proprietate pentru suprafata totala de 500 de hectare de padure, care ulterior a fost vanduta de proprietar cu suma totala de 1.350.000 de lei.

"Acest lucru a fost posibil in conditiile in care persoana care solicita reconstituirea dreptului de proprietate nu a dovedit calitatea de proprietar expropriat (cererile au fost formulate pentru suprafete de padure diferite, dupa autori diferiti si cu vocatie succesorala diferita si nici nu au fost depuse la dosar documente doveditoare ale amplasamentelor suprafetelor de teren)", se mai mentioneaza in comunicat.

Directia Silvica Vrancea a comunicat ca se constituie parte civila in cauza cu suma totala de 13.834.235 de lei, echivalentul a aproximativ 3 milioane de euro.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra mai multor bunuri mobile si imobile ale inculpatilor.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Braila, cu propunerea de mentinere a masurilor asiguratorii si de a se desfiinta titlurile de proprietate si hotararile prefectului, in vederea restabilirii situatiei anterioare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























966 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Caprioara se apropie de Latz ? (Joi, 26 ianuarie 2017, 18:28)

    un domn [utilizator]

    se pare ca da !
  • +1 (1 vot)    
    nu inteleg (Joi, 26 ianuarie 2017, 19:32)

    George50 [utilizator]

    ce vina are statul roman sa ramana fara proprietatea asupra terenului?
    parca proprietatea este garantata prin constitutie...
    de ce se lasa delapidat de proprietate?
    de ce nu se pune sechestru pe teren sa fie reintors la proprietar?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by