Cazul Sebastian Ghita: Instanta suprema decide daca inlocuieste controlul judiciar cu arestarea preventiva in lipsa

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 5 ianuarie 2017, 7:41 Dosare Anticoruptie


Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca, joi, cererea procurorilor DNA de inlocuire a masurii controlului judiciar pe cautiune cu arestarea preventiva in lipsa in cazul lui Sebastian Ghita, dupa ce fostul deputat ar fi incalcat conditiile impuse de controlul judiciar, neprezentandu-se, de doua ori la rand, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova. De la disparitia sa, din 21 decembrie, Sebastian Ghita a avut, la Romania TV, mai multe interventii in care a lansat acuzatii la adresa procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), potrivit News.ro.

Judecatorii instantei supreme urmeaza sa decida, joi, daca inlocuiesc masura controlului judiciar cu cea a arestarii preventive in lipsa in cazul lui Sebastian Ghita.

Desi a disparut din 21 decembrie, fostul deputat a avut patru aparitii la Romania TV, postul de televiziune pe care il controleaza.

El a prezentat, marti seara, o inregistrare audio in care Traian Basescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocand si numele judecatoarei Camelia Bogdan, dar si pe cele ale procurorului sef al DNA Codruta Kovesi si pe al prim-adjunctului SRI Florian Coldea.

Procurorii Parchetului instantei supreme s-au autosesizat in acest caz privind posibile imixtiuni in actul de justitie.

Intr-o inregistrare anterioara, Ghita afirmase ca Traian Basescu i-a spus ca are inregistrari cu "felul in care a fost planuita inchiderea lui Voiculescu".

Omul de afaceri a mai sustinut ca dosarul Realitatea Media a fost "masluit" si ca Laura Codruta Kovesi l-a contactat "pentru a distruge Realitatea TV, dorind sa foloseasca acest post de televiziune pentru sistem".







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























473 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 5 ianuarie 2017, 7:56)

    [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
    O bataie de joc Made in Romania (Joi, 5 ianuarie 2017, 9:37)

    feisbuk [utilizator]

    Omul asta isi bate joc de toti. Dar asta este sport national intarit prin legi.

    Deci ne place!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by