Seful Politiei Rutiere Piatra Neamt si 12 agenti, trimisi in judecata pentru luare de mita

de Corina Ionel     HotNews.ro
Marţi, 3 ianuarie 2017, 13:41 Dosare Anticoruptie


Comisarul sef Viorel Andronic, sef al Biroului Politiei Rutiere Piatra Neamt la data faptelor, a fost trimis in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in stare de arest preventiv, alaturi de 12 agenti de politie, pentru luare de mita, informeaza DNA intr-un comunicat de presa.

In acest dosar, procurorii DNA Bacau au dispus trimiterea in judecata a 66 de inculpati.

Astfel, au fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv:

* Viorel Andronic, comisar sef de politie, la data faptei avand atributii de conducere a activitatii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata (11 acte materiale);

* Iulian Ciolpan, la data faptelor agent de politie la Biroul Rutier din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, cu privire la savarsirea infractiunilor de;
- luare de mita in forma continuata (49 acte materiale),;
- fals intelectual in forma continuata, (4 acte materiale);

* Marius - Laurentiu Greaca, la data faptelor agent de politie la Biroul Rutier din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- luare de mita in forma continuata (52 acte materiale);
- dare de mita in forma continuata (2 acte materiale);
- fals intelectual in forma continuata (4 acte materiale);

* Bogdan - Eurgen Miziligeanu, la data faptelor agent de politie la Biroul Rutier din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata (30 acte materiale);

* Dragomir - Loredan Covasan
, la data faptelor agent de politie la Biroul Rutier din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- luare de mita in forma continuata (23 acte materiale);
- fals intelectual (2 acte materiale);

* Constantin Neamtu
, la data faptelor agent de politie la Biroul Rutier din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- luare de mita in forma continuata (31 acte materiale);
- dare de mita in forma continuata (2 acte materiale);

* Ionut - Alexandru Berbec, la data faptelor agent de politie la Biroul Rutier din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- luare de mita in forma continuata (18 acte materiale);
- fals intelectual (4 acte materiale).

De asemenea, au fost trimisi in judecata, sub control judiciar, urmatorii inculpati:


Ioan Alexandru Galusca, Ioan Inimosu - Botca, Marius - Ioan Munteanu, Ionut Popescu,  Vasile Lucian Chifu si Adrian Ovidiu Zaharia, la data faptelor agenti de politie in cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt - Birourile Rutier si Ordine Publica, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata (in total 18 acte materiale).

Au mai fost trimisi in judecata, in stare de libertate, 53 de inculpati pentru savarsirea unor infractiuni de dare de mita si complicitate la fals intelectual, precizeaza DNA.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 22 aprilie - 18 mai 2016, lucratorii de politie din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, nominalizati anterior, au fost desemnati sa efectueze activitati de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteza.

Procurorii precizeaza ca din mijloacele de proba administrate rezulta ca luarea de mita s-ar fi desfasurat ca o activitate repetitiva (116 acte materiale).

In acest context, lucratorii de politie, in legatura cu neindeplinirea atributiilor de serviciu privind constatarea si sanctionarea contraventiilor la regimul circulatiei, ar fi primit sume de bani cuprinse intre 50 lei si 400 lei de la mai multi conducatori auto opriti in trafic pentru depasirea limitei de viteza sau alte abateri de la regimul rutier. Cuantumul total al sumelor primite cu titlu de mita de catre inculpati in perioada mentionata ar fi de 12.980 lei si 40 euro.

Ciolpan Iulian, Greaca Marius-Laurentiu, Covasan Dragomir - Loredan si Berbec Ionut-Alexandru ar fi falsificat procesele verbale de constatare a contraventiei cu ocazia intocmirii acestora, prin atestarea unor fapte necorespunzatoare adevarului, respectiv consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate, cu consecinta reducerii amenzii sau consemnarea unei alte contraventii decat cea real constatata.

In datele de 25 si 29 aprilie 2016, Greaca Marius-Laurentiu si Neamtu Constantin ar fi promis si remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mita, de la conducatorii auto verificati, inculpatului Andronic Viorel, in legatura cu atributiile acestuia de coordonare a activitatii Biroului rutier si controlul asupra agentilor din cadrul biroului.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumelor de bani ridicate de la locuintele inculpatilor Andronic Viorel (245 euro) si Ciolpan Iulian (1.800 lei si 530 euro), in vederea asigurarii confiscarii speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bacau, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Fata de inculpatul Buga Nicolae-Cristian, procurorii anticoruptie au dispus clasarea cauzei.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul Directiei Generale Anticoruptie.

Procurorii precizeaza ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1976 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Constatari . (Marţi, 3 ianuarie 2017, 14:13)

    Andrei_Fieraru [utilizator]

    Haiducii din politie , in special cei de la Circulatie , nu dispar usor . Chiar de la admiterea in scolile de politie , cei mai multi amatori si candidati , au motivatia uneori declarata lejer in grupul de prieteni sau cunoscuti , ca idealul lor in viata este sa ajunga politisti si in primul rand la '' radar ''pentru ca de generatii stiu ca de acolo vine bunastarea . Oricum , o mai mare atentie trebuie data dosarelor de cadre , asa cum era inainte de 89 , cand se strecurau mai greu gunoaiele .
  • -2 (2 voturi)    
    Anchete de 2 bani ale DNA (Marţi, 3 ianuarie 2017, 15:04)

    floriniulian [utilizator]

    Orasul Piatra Neamt este praf de coruptie iar DNA-ul se lauda la nivel national cu citiva agenti de circulatie.

    E de risu curului.

    S-au furat sute de milioane de euro pe vremea lui Pinalti fara sa fie sa existe nici o ancheta sau condamnare.

    ZERO

    Inca o data se dovedeste ca DNA este un instrument politic care nu are legatura cu lupta impotriva coruptiei.

    Toate anchetele DNA-lui sunt praf in ochi menite sa pacaleasca pe prostii de la UE.

    ZERO recuperari de prejudicii.

    Anchete de 2 bani cu condamnari de 2 bani.

    Alta institutie corupta si incompetenta alaturi de IPJ/Parchet/DIICOT.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by