Dosarul Microsoft: Claudiu Florica ramane sub control judiciar

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 25 noiembrie 2016, 18:07 Dosare Anticoruptie


Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins vineri, ca nefondata, plangerea prin care omul de afaceri Claudiu Florica solicita ridicarea controlului judiciar, masura impusa impotriva lui de procurorii DNA in dosarul Microsoft, scrie Agerpres.

De asemenea, instanta suprema a decis ca Ovidiu Artopolescu, fost director Microsoft Romania, sa ramana sub control judiciar, decizia fiind definitiva.

Claudiu Florica, Ovidiu Artopolescu si Silviu Hotaran, ultimii doi fosti directori ai Microsoft Romania, au fost pusi sub acuzare de DNA pentru complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

Potrivit DNA, Claudiu Florica a actionat in calitate de reprezentant al societatii Fujitsu Siemens Computers GmbH, iar Hotaran si Artopolescu - in calitate de reprezentanti ai Microsoft Romania.

"Desi Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria nu avea calitatea de unic distribuitor al produselor Microsoft pe teritoriul Romaniei, fapt cunoscut cu certitudine de Florica Ionut Claudiu, Hotaran Silviu si Artopolescu Ovidiu Petrisor, pentru a crea aceasta aparenta si a ajuta demnitarii/functionarii implicati in initierea si sustinerea hotararilor de guvern prin care s-a aprobat incheierea atat a contractului cadru de licentiere Microsoft cat si a actelor aditionale la acestea, sa justifice in mod nelegal achizitia licentelor din sursa unica, au semnat oferte comune/adrese din care sa rezulte ca derularea contractului comercial se va realiza doar prin Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria", sustin procurorii.

Conform DNA, pentru a crea aparenta ca firma pe care o reprezenta este unic distribuitor al produselor Microsoft si pentru a se evita organizarea unei licitatii publice, Claudiu Florica a semnat ofertele comune Fujitsu Siemens Computers - Microsoft Romania din data de 2 octombrie 2003 si, respectiv, 12 martie 2004. Prima oferta a fost semnata de Silviu Hotaran, iar a doua, de Ovidiu Petrisor Artopolescu in calitate de reprezentanti ai Microsoft Romania.

"Cele doua oferte contineau preturi cu mult supraevaluate fata de sumele cu discount pe care le cerea in realitate compania Microsoft", mentioneaza DNA.

Anchetatorii sustin ca prejudiciul total cauzat bugetului de stat ca urmare a incheierii si derularii contractului cadru comercial de inchiriere licente IT din data de 15.04.2004 si a actelor aditionale incheiate in noiembrie 2004 si in anul 2008 se ridica la suma totala de 66.965.343 de dolari.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























482 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by