Adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Jandarmi Cluj, retinut de DNA pentru luare de mita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 24 noiembrie 2016, 18:15 Dosare Anticoruptie


Doru Ioan Popescu, adjunctul Inspectorului sef al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Cluj si presedintele comisiei de concurs din institutie, a fost retinut joi pentru 24 de ore de procurorii DNA, fiind acuzat de doua infractiuni de luare de mita si doua infractiuni de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. Faptele au fost comise in legatura cu un concurs de angajare in institutie, pentru a favoriza anumiti candidati, arata Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.

Alaturi de Doru Ioan Popescu a fost retinut si Vasile Bojan, militar jandarm aflat in subordinea acestuia, pentru dare de mita si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Cei doi urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In acelasi dosar sunt urmariti penal de procurorii DNA:


- plutonierul adjunct Gheorghe Daniel Chiorean, militar jandarm in cadrul IJJ Cluj, pentru dare de mita si complicitate la folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

- plutonierul adjunct sef Mihai Vasile Budelecan, militar jandarm in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Cluj, pentru complicitate la luare de mita si complicitate la dare de mita.

- Felician Cornel Chiorean si Raluca Delia Bojan, ambii pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Ce spun ordonantele procurorilor DNA:


Potrivit procurorilor, la data de 23 septembrie 2016, Ministerul Afacerilor Interne - Inspectoratul de Jandarmi Judetean Cluj a publicat un anunt privind scoaterea la concurs a 14 posturi vacante de subofiter, cu recrutarea personalului din sursa externa, din care doua posturi de subofiter administrativ principal - Serviciul Logistic.

Presedinte al comisiei de concurs pentru posturile de subofiter administrativ principal a fost inculpatul col. Popescu Ioan Doru.

Concursul a constat intr-o proba psihologica eliminatorie, o proba de evaluare a performantelor fizice, ce a fost sustinuta la data de 21.10 2016, si o proba scrisa, constand in test scris tip grila, ce a fost sustinuta la sediul I.J.J. Cluj la data de 24.10.2016.

Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul ca, in cursul lunii octombrie 2016, suspectul Chiorean Daniel Gheorghe si inculpatul Bojan Vasile, militari jandarmi in cadrul I.J.J. Cluj, l-au abordat pe inculpatul Popescu Ioan Doru, adjunct al Inspectorului sef al IJJ Cluj si presedinte al comisiei de concurs, si l-au intrebat daca ii poate ajuta pe candidatii Chiorean Felician Cornel, respectiv Bojan Raluca Delia sa promoveze concursul organizat pentru ocuparea celor doua posturi vacante de subofiter administrativ. Ultimii doi mentionati sunt fratele, respective fiica celor doi militari jandarmi.

La data de 21.10.2016, inculpatul Popescu Ioan Doru i-a pretins suspectului Chiorean Daniel Gheorghe suma de 1000 de euro, iar inculpatului Bojan Vasile, suma de 2000 de euro, pentru ca in schimb sa le faciliteze rudelor celor doi sa promoveze proba scrisa. In cursul aceleiasi zile, 21.10.2016, inculpatul Popescu Ioan Doru a primit de la Chiorean Daniel Gheorghe suma de 900 de euro, iar de la Bojan Vasile 2000 euro.

Suspectul Budelecan Mihai Vasile a intermediat contactul dintre Popescu Ioan Doru si Bojan Vasile, ajutandu-i practic pe cei doi sa comita infractiunile de luare de mita respectiv dare de mita.

La data de 23.10.2016, cu o zi inainte de sustinerea testarii scrise, inculpatul Popescu Ioan Doru le-a pus la dispozitie suspectului Chiorean Daniel Gheorghe si inculpatului Bojan Vasile cele doua variante de raspuns aferente testului grila pe care candidatii Chiorean Felician Cornel si Bojan Raluca Delia l-au sustinut la data de 24.10.2016 la sediul I.J.J. Cluj.

In urma sustinerii testarii scrise, cei doi candidati au luat nota maxima, fiind, de altfel, singurii care au obtinut nota 10.00 si au fost in cele din urma declarati admisi, promovand astfel concursul organizat pentru ocuparea celor doua posturi vacante de subofiter administrativ in cadrul acestei unitati.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2197 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    La mai multi... (Joi, 24 noiembrie 2016, 23:07)

    basarabmatei [utilizator]

    Bv! Poate se mai organizeaza si concursuri pe bune in viitor!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by