O profesoara de la Universitatea Ovidius din Constanta, trimisa in judecata pentru ca ar fi determinat o persoana sa faca afirmatii mincinoase

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 24 noiembrie 2016, 14:59 Dosare Anticoruptie


Medicul Gabriela Lilios, cadru didactic la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta, a fost trimisa in judecata de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie Constanta sub acuzatiile de influentare a declaratiilor si instigare la favorizarea faptuitorului. Procurorii spun ca Gabriela Lilos ar fi determinat o persoana sa faca afirmatii mincinoase cu ocazia audierii sale ca martor intr-un dosar de luare de mita in care este inculpat profesorul universitar doctor Gheorghe Taralunga.

Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2015 - iunie 2016, Gabriela Lilios, cadru universitar in cadrul facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, "prin corupere, atat direct cat si printr-un intermediar, a determinat o persoana sa faca afirmatii mincinoase, contrare adevarului, cu ocazia audierii sale in calitate de martor in dosarul nr. 1081/118/2015, privind pe inculpatii Taralunga Gheorghe si Faloutsos Evangelos (comunicat nr. 358/VIII/3 din 25 februarie 2015), aflat pe rolul Tribunalului Constanta".

Gheorghe Taralunga a fost trimis in judecata pentru infractiuni de luare de mita, savarsite in calitate de profesor universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, precizeaza procurorii.

DNA spune ca, in schimbul acestui "serviciu", Gabriela Lilios i-ar promis persoanei respective ca o va ajuta sa promoveze atat examenele restante cat si examenul de licenta in cadrul Universitatii "Ovidius" Constanta - Facultatea de Farmacie.

"Declaratia persoanei respective, data in cadrul sedintei publice din data de 17 august 2016, a fost contrara propriilor afirmatii facute in cursul urmaririi penale si aspectelor pe care acesta le cunostea, avea scopul vadit de a ingreuna aflarea adevarului, tragerea la raspundere penala si de a induce in eroare instanta de judecata, toate aceste imprejurari fiind de natura a usura situatia juridica a inculpatului Taralunga Gheorghe", arata procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1724 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Apropos... (Joi, 24 noiembrie 2016, 16:26)

    taticutu [utilizator]

    Hai DNA -ule mai ocupa - te si de treburi mai serioase !
    Daca stai numai in dosare din-astea, o sa uiti care e menirea ta : lupta anticoruptie cu bani multi !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by