DNA a cerut la Inalta Curte pedepse maxime pentru Bica si Videanu

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 23 noiembrie 2016, 17:06 Dosare Anticoruptie


Adriean Videanu
Foto: Mediafax
Un procuror DNA a cerut miercuri judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie condamnarea fostei sefe a DIICOT Alina Bica la o pedeapsa maxima pentru savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu si doua infractiuni de favorizarea faptuitorului, transmite Agerpres.

Instanta suprema a terminat de judecat miercuri dosarul in care au fost trimisi in judecata Alina Bica si fostul ministru Adriean Videanu, judecatorii anuntand ca vor amana pronuntarea sentintei. 

In sala de judecata, procurorul de sedinta a cerut ca Alina Bica sa primeasca o pedeapsa maxima - 7 ani - pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului. 

De asemenea, procurorul a solicitat aplicarea unei pedepse maxime, cu executare, si pentru fostul ministru Adriean Videanu, acuzat de complicitate la abuz in serviciu. 

Dosarul "Bica 2" a fost trimis de DNA in instanta pe data de 26 februarie 2015. Procurorii sustin ca Alina Bica l-a ajutat pe Adriean Videanu "sa-si puna la adapost" actiunile pe care acesta le detinea la SC Titan Mar SA, prin ridicarea abuziva a sechestrului instituit de procurori in dosarul Romgaz. 

Videanu este cercetat in acest dosar alaturi de alte persoane pentru punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1458 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    CIne urmeaza? (Miercuri, 23 noiembrie 2016, 19:06)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Eena Udrea, Vasile Blaga si toata mafia portocalie.
  • +1 (1 vot)    
    Dar Casa Radio distrusa pe vremea lui Videanu? (Miercuri, 23 noiembrie 2016, 19:25)

    D-or [utilizator]

    Chiar nu vede nimeni ruina ce tinde sa dispara de tot si care trebuia sa fie cel mai mare centru de conferinte din lume?
    In '91 avea si geamurile puse, avea si depozite de materiale in subsol pentru finalizarea interioarelor....

    Ce s-a intimplat cu materialele? Ce s-a intimplat cu marmora decopertata?

    Cum a ajuns statul din proprietar sa mai detina 15% dintr-o ruina?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by