Zeci de perchezitii in noua judete si Bucuresti intr-un dosar de fraude informatice; prejudiciul, peste 4,5 mil. euro

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 15 noiembrie 2016, 14:36 Dosare Anticoruptie


Procurorii DIICOT Valcea impreuna cu anchetatori germani au facut marti 64 de perchezitii in noua judete si Bucuresti intr-un dosar de frauda informatica, fals informatic si spalare de bani. Potrivit procurorilor, un barbat este suspectat ca a format o grupare infractionala care a pacalit peste o mie de persoane din Romania si alte tari europene sa cumpere produse fictive de pe internet, scrie news.ro.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Valcea impreuna cu ofiteri de politie judiciara din structurile de combaterea a criminalitatii organizate Valcea, Pitesti, Cluj, Craiova, Iasi, Ploiesti, Neamt, Hunedoara, Dambovita, Buzau, Botosani, Vrancea, Olt, Vaslui si Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate au facut marti 64 perchezitii intr-o ancheta comuna romano-germana, vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in frauda informatica, fals informatic si spalare de bani, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Perchezitiile au avut loc in noua judete si municipiul Bucuresti, dintre care 26 in Valcea, 15 in Cluj, 14 in Capitala, doua in Buzau, doua in Bihor, una in Hunedoara, una in Dambovita, una in Botosani, una in Neamt si una in Dolj

Potrivit procurorilor, in aprilie 2015, suspectul R.I.D. a format un grup infractional organizat in Bucuresti la care au aderat 74 de persoane. Scopul grupului a fost de a prejudicia peste 1.000 de persoane din Romania, Germania, Cehia, Italia, Franta etc., cu peste 4,5 milioane de euro.

"S-a retinut ca grupul infractional era structurat pe 3 paliere (primul palier era format din coordonatorul retelei si alti membri care racolau persoane, cetateni romani si straini, dispuse sa deschida conturi bancare; al doilea palier era format din membri ai grupului infractional organizat care aveau rolul de a lansa ofertele de bunuri fictive pe diferite site-uri de profil din Europa, de a coresponda cu victimele prin intermediul postei electronice si de a le induce in eroare in vederea transferarii sumelor de bani corespunzatoare asa ziselor bunuri pe care le ofereau, in conturile bancare din strainatate puse la dispozitie de catre liderul grupului; al treilea palier era format din membri denumiti <<sageti>>, care au avut rolul de a deschide conturi bancare in Romania si strainatate pe care le puneau la dispozitia grupului, in schimbul unor sume de bani). S-a retinut ca incepand cu luna aprilie 2015 membrii grupului infractional au deschis in acest sens aproximativ 230 conturi in strainatate si aproximativ 120 de conturi in Romania", potrivit unui comunicat al DIICOT.

In acest dosar, anchetatorii vor audia, la sediul DIICOT Valcea, 74 de persoane.

La actiune au participat un procuror si trei politisti germani, precum si reprezentantul roman la Europol, echipa comuna beneficiind si de sprijin logistic, precum si de finantare din partea Eurojust.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale, la actiune participand si jandarmi.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2255 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Valcea (Marţi, 15 noiembrie 2016, 16:10)

    brita [utilizator]

    acolo e ocupatia de baza a unei mase mari de oameni, si asta de multi ani....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by