Un fost vicepresedinte al Agentiei Medicamentului a recunoscut acuzatiile DNA si este de acord sa execute 4 ani de inchisoare

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 15 noiembrie 2016, 12:44 Dosare Anticoruptie


Fostul vicepresedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului, Lazar Iordache, a recunoscut faptele de dare de mita si cumparare de influenta de care este acuzat de procurorii DNA, care au trimis instantei acordul incheiat cu acesta si propunerea de condamnare la patru ani de inchisoare cu executare, transmite News.ro.

Lazar Iordache, in prezenta avocatului sau, a declarat ca recunoaste comiterea faptelor de dare de mita, cumparare de influenta si trafic de influenta, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv patru ani inchisoare si interzicerea unor drepturit, arata Directia Nationala Anticoruptie.  

Procurorii DNA au sesizat instanta de judecata de la Tribunalul Bucuresti cu acordul de recunoastere a vinovatiei lui Lazar Iordache, la data faptelor vicepresedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, cercetat in stare de arest preventiv. 

Anchetatorii au scris, in acordul de recunoastere a vinovatiei, ca, in perioada aprilie - iunie, Lazar Iordache i-a promis unei persoane cu functie de conducere din Ministerul Sanatatii (martor in cauza) 5% din sumele alocate de Ministerul Sanatatii pentru doua spitale destinate construirii unei statii de epurare si pentru dotarea cu echipamente medicale, iar in aprilie i-a dat 125.000 de lei ca sa semneze alocarile bugetare catre aceste unitati sanitare si sa intervina la persoanele responsabile din minister astfel incat banii sa fie virati catre unitatile sanitare.  

Banii dati de fostul vicepresedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sanatatii pentru realizarea, la cele doua spitale, a proiectelor care vizau construirea unei statii de epurare si respectiv dotarea cu echipamente medicale, a precizat DNA. 

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca cele doua unitati sanitare sunt Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca, judetul Buzau si Spitalul din Petrosani, judetul Hunedoara. 

Anchetatorii au mai stabilit ca, dupa ce martorul a fost schimbat din functie, Iordache a reiterat promisiunile sale de acordare a unor sume de bani unei alte persoane cu putere de decizie in cadrul Ministerului Sanatatii.  

In aceleasi circumstante, in luna aprilie, Lazar Iordache i-a cerut si a primit de la managerul unuia dintre spitale (martor in cauza) suma de 200.000 de lei, in doua transe de cate 100.000 de lei, promitandu-i ca va remite banii persoanelor din Ministerul Sanatatii responsabile cu alocarea fondurilor necesare finalizarii unuia dintre proiecte.  

Procurorii au pus sechestru asigurator pe suma de 200.000 de lei primita de Iordache si au cerut Tribunalului Bucuresti, in acordul de recunoastere a vinovatiei mentinerea masurii asiguratorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1009 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by