Relu Fenechiu, condamnat la 3 ani si 10 luni de inchisoare intr-un nou dosar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 14 noiembrie 2016, 15:58 Dosare Anticoruptie


Relu Fenechiu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat luni de Tribunalul Bucuresti la 3 ani si 10 luni inchisoare cu executare, dupa ce si-a recunoscut vinovatia intr-un nou dosar in care este acuzat de procurorii DNA Ploiesti de trafic de influenta in forma continuata si spalare de bani, anunta Agerpres. In prezent, Relu Fenechiu se afla in penitenciar, unde executa o pedeapsa de 5 ani de inchisoare primita in dosarul "Transformatorul".

Judecatorii au dispus si confiscarea sumei de 901.526 de euro de la Relu Fenechiu, reprezentand obiectul infractiunilor de trafic de influenta si spalare a banilor, fiind mentinut sechestrul pus de procurori pe bunurile fostului ministru.

Tribunalul Bucuresti a avizat un acord de recunoastere a vinovatiei incheiat de Fenechiu cu procurorii DNA, in cadrul caruia el a acceptat sa primeasca o condamnare de 3 ani si 10 luni inchisoare cu executare, precum si interzicerea unor drepturi civile pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei.

Potrivit DNA, in perioada 2012 - 2014, Relu Fenechiu, in calitate de deputat, a pretins si a primit de la o firma de software 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justitiei (in valoare de 13.990.059 lei fara TVA) si de o societate farmaceutica cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii (in valoare de 8.130.721 lei, fara TVA), pentru sprijinul promis si acordat in castigarea si derularea acestor proiecte.

"Concret, sprijinul acordat de inculpatul Fenechiu Relu s-a materializat in interventia sa la functionari din cadrul Ministerului Justitiei sau la persoane din conducerea societatii farmaceutice, asupra carora avea influenta la acel moment. Pentru acest 'ajutor', inculpatul a primit de la reprezentantii firmei de software, prin intermediul a doua societati pe care le controla, suma totala de 3.966.716 lei (echivalentul a aproximativ 901.526,38 euro). Pentru a disimula provenienta ilicita a banilor, inculpatul Fenechiu Relu i-a determinat pe reprezentantii firmei de software sa incheie cu societatile respective mai multe contracte de prestari servicii, care in realitate nu au fost executate", arata procurorii DNA.

Relu Fenechiu a primit de la Siveco Romania 620.000 de euro, prin firme controlate de el, intre care una apartine fratelui sau, dar si numerar, pentru a sprijini compania fondata de Irina Socol, in castigarea a doua contracte cu Ministerul Justitiei si Antibiotice Iasi.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3637 vizualizari

  • -8 (18 voturi)    
    Asta nu-i cinstitul ala de la PNL care omagia DNA? (Luni, 14 noiembrie 2016, 16:06)

    newlook [utilizator]

    Asta nu-i cinstitul ala de la PNL care omagia DNA, ca tot PNL-ul, dealtfel?
    • +11 (17 voturi)    
      ce-ai patit trolule? (Luni, 14 noiembrie 2016, 16:24)

      Philipe [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      te-or reactivat astia de pe Kiseleff sau ceva? Te vad prezent cu comentarii in toate articolele si esti foarte virulent mai ales la articolele in care nea Dodon i-a furat pe moldoveni ca pe prosti. Erai pe pauza in ultimul timp, vad ca te-ai intors pe baricade. Revenire din concediu maternal/paternal. In concediu de studii sigur n-ai fost ca in tot ce comentezi pe-aici mananci rah**

      Newlook = Oldlook tot dracu' ala e :)
      Nea Fenechiu asta era unu' din Guvernu' lui nen'tu Ponta, asa ca nu o arde cu paru' in ochi cum ca era baiat rau si e din PNL. Ca asta sunt toti in PSD si chiar mai rau decat el...
      • -2 (10 voturi)    
        dar era in PNL (Luni, 14 noiembrie 2016, 16:32)

        NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui Philipe

        PNL = PeNaL. Apropo, si cei din PSD au fost in guvernul Boc si nu te-am auzit sa dai vina pe Boc pentru ce nu-ti convenea la ei.
        • +1 (1 vot)    
          Well...doar este postak basist,platit de Placinta (Luni, 14 noiembrie 2016, 17:02)

          MiticaPalarierul [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

          Well...doar este postak basist, platit de Placinta in natura ... chilotzi, izmene, un costum de haine ... NOU ! nu de la mort, cum sunt alea de le imbraca patronu' lui Kakarau ... pardon ... acum Kakabun ...

          "Patria si Dreptul Meu!"
          .
          • 0 (0 voturi)    
            nu, nea Mitica (Marţi, 15 noiembrie 2016, 12:25)

            Philipe [utilizator] i-a raspuns lui MiticaPalarierul

            nu-s postac platit de nimeni ca in total cred ca am 9 comentarii la toate articolele Hotnews din toate timpurile, dar tu Mitica esti un troll PSD-ist. Iti stiu comentariile si rahatul ala de incheiere cu patria si dreptul tau care se vrea un fel de semnatura/motto :) . Vii cu niste argumente de om limitat , cu un sarcasm jenant, folosesti cuvinte amuzante pentru un om retardat, gen: izmene, chiloti, pârț, piși etc in speranta ca ar avea mai multa priza la public. Mitica, Mitica.... as vrea sa-ti scriu mai multe insa mi-e teama ca si-asa o sa-mi fie cenzurat comentariul. Patria si dreptul tau.... :)))))))
        • +1 (1 vot)    
          n-ati inteles :) (Luni, 14 noiembrie 2016, 19:01)

          cladob [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

          e simplu, si un copil ar intelege:

          INDIFERENT din ce partid sau ce partide a frecventat, la fara frecventa prin parlament sau primarii, a furat, a fost prins cu DOVEZI, e pedepsit. Asta-i legea, iar legea se doreste sa functioneze in Romania!

          Nu va convine alegeti o tara mai "libera"
        • 0 (0 voturi)    
          nu m-ai auzit "Colonele" (Marţi, 15 noiembrie 2016, 12:34)

          Philipe [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

          pentru ca nu comentez foarte des. La cate mizerii se degaja la sectiunea comentarii ale fiecarui articol ar trebui probabil sa-mi iau un job full-time ca sa pot comenta tot ce nu-mi convine in lumea politica sau sa pot face fata comentariilor platite scrise de tine, Newlook, Mazeta, Mitica, Montesquieu si altii care sunteti troli pe-aici. In esenta, chiar daca te platesc sau nu, desi probabil stii deja, o sa o repet: Nu stiu ceilalti din alte partide in ce proportie sunt niste ordinari (parerea mea e ca in mare proportie), insa in PSD nu exista MACAR UN OM care sa nu fi furat si sa nu fie pus pe furat.
    • +3 (5 voturi)    
      ba da (Luni, 14 noiembrie 2016, 16:48)

      gigifisiune [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      A omagiat DNA-ul, s-a dus la puscarie, si-a recunoscut vina.

      care psd-ist si-a recunscut vina? dragnea, ca a furat voturi? ponta, ca a plagiat ca magarul?
    • +1 (1 vot)    
      ai (Luni, 14 noiembrie 2016, 18:12)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      privirea incetosata.
  • +13 (13 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 14 noiembrie 2016, 16:34)

    [anonim]

  • +6 (6 voturi)    
    hmm (Luni, 14 noiembrie 2016, 16:56)

    coor [utilizator]

    ce convenabil ! se va contopi cu pedeapsa de 5 ani , doar se executa pedeapsa cea mai mare , asa ca mai poate avea 10 dosare de 3 ani (cred) ... Halal cod penal pentru penali .
  • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 14 noiembrie 2016, 16:59)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    Well ... iar platitorului nimic nimic ? (Luni, 14 noiembrie 2016, 17:04)

    MiticaPalarierul [utilizator]

    Well ... iar platitorului nimic nimic ?

    D-na Socol l-a turnat pe dom' Relu ... D-na Socol a fost eliberata, cu chica nitzel ciufulita ...

    Insa pentru ca a cumparat influenta si a dat mita - d-na Socol nu primeste si ea ceva?

    Asa de buna amintire ....

    "Patria si Dreptul Meu!"
    .
  • +1 (1 vot)    
    Recunoastere si recunostinta ... (Luni, 14 noiembrie 2016, 17:14)

    Invisible [utilizator]

    ... iti suntem recunoscatori ca ai recunoscut

    Eu zic sai ii aduni pe toti "prietenii" tai pe langa tine ca asa va sta bine, impreuna :)
  • +4 (4 voturi)    
    Inca un "nevinovat",martelat de justitia politica? (Luni, 14 noiembrie 2016, 18:06)

    Plagarus [utilizator]

    "Spun ce trebuie să spun şi fac ce trebuie să fac!
    Este oare corect ca părinţii mei, copiii mei, soţia mea să sufere doar pentru că eu am devenit ţintă a unui sistem?

    Mi-aş dori să fiu judecat în piaţa publică, în faţa tuturor televiziunilor, dar cu toate probele pe masă. Să vadă o lume întreagă cum a putut fi condamnat la cinci ani de închisoare un om împotriva căruia nu există nicio probă, ci doar speculaţii, supoziţii şi falsuri." ( Fenechiu Relu - blog )
  • +3 (3 voturi)    
    Fenechiu (Luni, 14 noiembrie 2016, 18:52)

    nimrod [utilizator]

    Baiat de baiat. Simt ca devin invidios...
  • +3 (3 voturi)    
    God Bless America! (Luni, 14 noiembrie 2016, 19:21)

    TheoHagen [utilizator]

    Bun! Daca e destept, poate sa profite cat e la parnaie sa-si caute un duhovnic iscusit sa se spovedeasca si sa inceapa o viata de crestin adevarat, daca nu, va iesi asa cum a intrat.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by