Vicepresedintele Curtii de Apel Constanta, urmarit penal de DNA pentru luare de mita. Magistratul ar fi primit mobila in valoare de 3.200 de euro pentru a solutiona favorabil mai multe litigii

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 14 noiembrie 2016, 13:06 Dosare Anticoruptie


Presedintele Curtii de Apel Constanta, Nicolae Stanciu, este urmarit penal de Directia Nationala Anticoruptie, fiind suspectat de luare de mita, informeaza DNA intr-un comunicat de presa. Magistratul este acuzat ca, pe cand era presedinte al instantei, ar fi primit mobila in valoare totala de 14.815 lei (circa 3.200 de euro) pentru a ajuta un om de afaceri sa obtina solutii favorabile in cadrul litigiilor inregistrate sau care urmau sa fie inregistrate pe rolul curtii.

Procurorii arata, in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, ca in perioada noiembrie-decembrie 2012, intre Stanciu Nicolae, presedintele Curtii de Apel Constanta, in acea perioada, si un om de afaceri ar fi intervenit o intelegere in baza careia magistratul ar fi primit foloase materiale pentru ca, in schimb, sa il ajute pe omul de afaceri sa obtina solutii favorabile in cadrul litigiilor inregistrate sau care urmau sa fie inregistrate pe rolul Curtii de Apel Constanta.

Foloasele materiale pe care le-ar fi primit magistratul ar fi constat in obiecte de mobilier in valoare totala de 14.815 lei, folosite la amenajarea ultimului etaj (etajul 2) al vilei apartinand acestuia. Aceste obiecte de mobilier ar fi fost livrate la locuinta lui inculpatului Stanciu Nicolae la data de 21 decembrie 2012.

Protectia juridica oferita de magistrat ar fi constat in ajutorul pe care acesta, ca presedinte al Curtii de Apel Constanta, ar fi urmat sa il dea in pronuntarea unor solutii favorabile societatii detinute de omul de afaceri, in dosarele care urmau sa se inregistreze pe rolul acelei instante, in legatura cu licitatiile la care a participat societatea. Aceasta protectie s-ar fi concretizat in pronuntarea, de catre Stanciu Nicolae (impreuna cu alti doi membri ai completului) a unei decizii prin care au fost respinse plangerile formulate de concurentii societatii detinute de omul de afaceri in cadrul unei proceduri de achizitii publice, informeaza DNA.

Ca urmare a respingerii, prin aceasta hotarare, a plangerilor formulate de concurenti, societatea omului de afaceri a castigat licitatia cu valoarea ofertata de 21.023.335 lei, in detrimentul unei alte societatii declarate castigatoare anterior, de autoritatea contractanta, care ofertase contractul la valoare ofertata mai mica.

Potrivit procedurii reglementate de OUG nr. 34/2006, impotriva desemnarii castigatorului licitatiei de catre autoritatea contractanta, ceilalti participanti pot face contestatie la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC), decizia CNSC putand fi atacata la curtea de apel competenta. Decizia curtii de apel este definitiva.

DNA precizeaza ca magistratul a fost informat in legatura cu acuzatiile ce i se aduc si ca  punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3005 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    mda (Luni, 14 noiembrie 2016, 13:41)

    Dr.Mythnick [utilizator]

    atat costa adevarul in Romania ....
  • +3 (5 voturi)    
    declaratie de avere obligatorii (Luni, 14 noiembrie 2016, 13:49)

    Gobelin [utilizator]

    cel putin pentru magistratii cu functii de conducere.
    trebuie reiterata initiativa legislativa.
    ar fi un prim pas pentru asanarea mocirlei din justitie.
    • +6 (6 voturi)    
      este obligatorie (Luni, 14 noiembrie 2016, 14:59)

      coloneze [utilizator] i-a raspuns lui Gobelin

      indiferent de funcite
  • +4 (4 voturi)    
    justitia e oarba !!! (Luni, 14 noiembrie 2016, 14:38)

    Marius_2016 [utilizator]

    si saracul n-a vazut nimic...!
    ca daca vedea poate nu lua...sau lua mai mult..?!?
  • +6 (6 voturi)    
    multi inainte (Luni, 14 noiembrie 2016, 15:27)

    GIGI_CIOCAN [utilizator]

    din pacate nu avem si nici nu o sa avem vreodata o lege prin care functionarii publici(judecatori,procurori,gabori,medici,primari.PROFESORI'ca sa nu mai fie nici scolile pline de plicuri" s.a.m.d) sa fie condamnati la 25+ ani de inchisoare pentru fapte de coruptie/mita..etc..
    sa vezi atunci ce societate corecta o sa avem
  • +4 (4 voturi)    
    Magistratii corupti... (Luni, 14 noiembrie 2016, 16:05)

    Adri70 [utilizator]

    Magistratii corupti sunt cei mai odiosi criminali. Pe mana lor se fac toate faradelegile in tara asta. Cei dovediti, ar trebui pedepsiti exemplar.
  • 0 (0 voturi)    
    Pastrand proportiile... (Luni, 14 noiembrie 2016, 17:18)

    Irina25 [utilizator]

    ...pentru 3200 de euro ar trebui sa primeasca cateva ore de arest la domiciliu.
  • 0 (0 voturi)    
    magistrati corupti (Marţi, 15 noiembrie 2016, 14:18)

    Steghe [utilizator]

    Politistii si magistratii corupti dati afara fara drept de pensie - ca in SUA!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by