Adrian Severin, la Curtea Suprema: Le pot acorda iertare calailor in robe. Sunt pregatit pentru absolut orice

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 14 noiembrie 2016, 12:26 Dosare Anticoruptie


Adrian Severin
Foto: Hotnews
Fostul europarlamentar Adrian Severin a ajuns luni dimineata la sediul instantei supreme unde se judeca un nou termen, cel mai probabil ultimul, din dosarul in care este acuzat de luare de mita si trafic de influenta, acesta precizand ca este pregatit pentru orice, inclusiv pentru inchisoare, informeaza Mediafax.

Este posibil sa fie ultimul termen, este posibil sa se pronunte o pedeapsa cu inchisoare cu executare. Sunt pregatit pentru absolut orice. Problema nu este a mea personala. Aici avem, in primul rand, o problema de sistem judiciar. In sistemul judiciar comunist apelul nu exista ca treapta de jurisdictie, pentru ca acolo libertatea era mai putin importanta decat celeritatea. Am introdus, cei care am facut o revolutie acum 25 de ani, aceasta treapta de jurisdictie pentru ca libertatea este, intr-o democratie, mai importanta decat celeritatea. Prin urmare, apelul inseamna, de fapt, reluarea procesului in fond", a declarat Adrian Severin la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

In urma cu cateva zile, fostul europarlamentar a postat pe pagina de Facebook un mesaj legat de cauza in care este judecat.

"Curand, se va consuma farsa judiciara romaneasca declansata pe baza unei farse jurnalistice straine fara a mi se fi ingaduit o singura proba in aparare. Nu imi este frica de cruce. Suferinta purifica si inalta. Atat cat aceasta suferinta ma priveste doar pe mine, le pot acorda iertare calailor in robe. Fara voia loc, fac parte deja din istoria Romaniei iar particica aceasta de istorie, ei vor sa o intineze", a spus Adrian Severin intr-o inregistrare postata pe Facebook.

Luni, la sediul instantei supreme, a completat precizarile facute in pe reteaua de socializare.

"Calaii sunt cei care executa fara sa judece. Daca e vorba de o justitie corecta, nu este vorba de calai. Cei care executa inculpatii inainte ca ei sa fie judecati, sunt calai. V-as aduce aminte faza finala dintr-un film celebru "Procesul de la Nurenberg", in care judecatorul american ii spune fostului ministru nazist al justitiei, care incearca sa se scuze si sa spuna ca el nu a dorit o asemenea tragedie umana si spune " tragedia a inceput cu primul om pe care l-ai condamnat inainte de a intra in sala de judecata". Eu nu stiu ce se va intampla astazi, dar ceea ce s-a intamplat pana acum este o farsa judiciara", a mai spus Adrian Severin.

La termenul anterior, fostul europarlamentar a cerut instantei supreme audierea lui Traian Basescu si a lui George Maior, precizand ca dupa izbucnirea scandalului a avut o discutie cu fostul sef de stat in care Basescu i-ar fi spus ca este nevinovat. Cererea i-a fost respinsa.

Adrian Severin este acuzat ca in perioada decembrie 2010 - martie 2011 a acceptat promisiunea a doua persoane de a-i plati 100.000 de euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Potrivit anchetatorilor, in schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat sa voteze impotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele doua persoane pretindeau ca o sustin, acestea fiind in realitate reporteri de la "Sunday Times".

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis in luna februarie condamnarea, in prima instanta, la 3 ani si 3 luni de inchisoare cu executare in cazul fostului europarlamentar, Adrian Severin, pentru luare de mita si trafic de influenta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6122 vizualizari

  • +35 (35 voturi)    
    Severin (Luni, 14 noiembrie 2016, 12:39)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Acest produs FSN pe ramura PD e un exemplar tipic de mafiot care face parte din banda de crima organizata care si-a anexat Romania ca sa o jefuiasca cum vrea. Istoria ii va face clasa in grupul de MARI SECATURI sau CRIMINALI, dupa „meritele” lor
    • +14 (14 voturi)    
      contributia Romaniei la UE: coruptie (Luni, 14 noiembrie 2016, 14:04)

      LiviusAcris1 [anonim] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      ca avem destula si pt export
    • +8 (8 voturi)    
      E si din categoria prost si fara scrupule (Luni, 14 noiembrie 2016, 15:15)

      liviul2006 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      el inca traieste in acea lume idilica din vremea celuilalt Adrian (adica Nastase) si crede cu sinceritate ca lui nu i se poate intampla nimic...
    • +1 (1 vot)    
      Cum poti vorbi așa despre martirul Severin? (Marţi, 15 noiembrie 2016, 14:26)

      Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Este eroul luptei împotriva anticorupției, martir jertit pe altarul penalității venale ce caracterizează clasa politică românească și partidul unic din România: PCR-FSN-PDSR-PSD(+USL+U$D+ALDE-UNPR)
      El și Năstase sunt sfinții roșii pesedei care țin sus stindardul jafului și corupție românești, neaoșe, băștinașe și aborigene, fără nici un amestec extern (cu excepția cazului în care se plătește un mic comision în niște conturi off-shore).
  • +30 (30 voturi)    
    Tupeu (Luni, 14 noiembrie 2016, 12:48)

    Soljenitin [utilizator]

    Faina afirmatie :)) Asta inseamna sa fii mafiot!
    Tupeu bolsevic care trebuie retezat fara nici o mila.
    • +7 (7 voturi)    
      Well .. nepotu' lu' Brucan ... isi bate joc de noi (Luni, 14 noiembrie 2016, 15:35)

      MiticaPalarierul [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

      Well .. nepotu' lu' Brucan (pe numele sau adevarat Brucker) ... isi bate joc de noi, caci suntem apud unchiul sau doar ... stupid people.

      Traiasca hotzia, traiasca schemekeria ! insa doar pentru cei alesi ... in Parlamentul European.

      Domnu' Dragnea ... daca va scapa Bursucu' de inchisoare cu executare - veti pierde cel putin 100.000 de voturi in decembrie.

      Atentie mare ce manevrati !

      "Patria si Dreptul Meu!"
      .
  • +9 (19 voturi)    
    prins cu mita'n sac si striga 'nevinovat" (Luni, 14 noiembrie 2016, 12:53)

    SkyDan [utilizator]

    o zdreanta comunista
    "basescu a zis ca's nevinovat' - alta zdreanta.
  • +24 (24 voturi)    
    farsa, farsa (Luni, 14 noiembrie 2016, 12:56)

    nesuferitu [utilizator]

    da' cand ''pui botu' '' la cascaval, asta ce-o mai fi? ''patriotism'', nu?
  • +28 (28 voturi)    
    Impostor Magna cum Laude! (Luni, 14 noiembrie 2016, 13:10)

    Azra [utilizator]

    A.Severin face parte din tagma de politicieni,rara dealtfel, care este instare sa jure pe orice si sa se ascunda dupa cel mai subtire deget, pentru a-si clama o inocenta, pe care nu o are.
    O lume intreaga a vazut inregistrarile video in care el negocia conditiile si pretul actelor sale de coruptie, dand toate detaliile edificatoare necesare, fara nici un dubiu sau posibilitate de eroare.
    El a fost primul europarlamentar roman care a incercat sa introduca-fara succes, din fericire- marea coruptie in Parlamentul European, facand de rusine tara si pe colegii sai romani de acolo. Tot el a fost si primul parlamentasr roman care a delapidat si fondurile de protocol ale delegatiei parlamentare romane, care ii fusesera incredintate spre gestionare, in suma de vreo 400 000 de Euro, transferandu-i printr-un NGO intr-un cont personal.
    Colegii sai parlamentari europeni cu care a comis faptele pentru care instanta de fond l-a condamnat pe A.Severin la vreo 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare, un austriac si un slovac, si-au dat demisia din Parlamentul European si au fost apoi judecati si condamnati definitiv la inchisoare in tarile lor pentru faptele respective. Inseamna oare ca justitia din Austria si din Slovacia este compusa numai din calai, daca ne-am lua dupa aberatiile debitate de A.Severin? A.Severin a avul lipsa de cuviinta de a ramane in Parlamentul European pana in ultima zi a mandatului sau,pentru a-si lua in continuare stipendiile de parlamentar european.
    Sper fara nici o ezitare ca asemenea indivizi lipsiti de caracter sa nu mai patrunda niciodata in Parlamentul European si nici in cel al Romaniei. Declaratiile recente ale lui Severin, extrem de ofensatoare la adresa justitiei tarii sale arata ca el este constient de pedeapsa pe care o va primi pentru faptele sale reprobabile de coruptie.Si sper ca hotararea instantei va confirma acest lucru, dupa ce A.Severin s-a bucurat ani de zile, de la inceputul procesului sau penal, de prezumtia de nevinovatie.
    • -6 (10 voturi)    
      diferente (Luni, 14 noiembrie 2016, 13:40)

      un curios [utilizator] i-a raspuns lui Azra

      ceilalti au fost deja condamnati.
      niciunul nu a stat efectiv in inchisoare.
      fapte, nu opinii
      • +12 (14 voturi)    
        tot fapte (Luni, 14 noiembrie 2016, 14:58)

        bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui un curios

        ceilalti au demisionat imdiat ce au fost publicate suspiciunile, nu s-au tinut cu ghearele de functie...
    • +11 (13 voturi)    
      severinhashdoioo ashtepta pe nea Nelu (Luni, 14 noiembrie 2016, 13:59)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Azra

      sa il sustina in aceasta retorica Bol$hevika..or nea Nelu e ocupat cu dosarul revolutiei, mai spumos si mai gaunos pentru El !
  • +17 (17 voturi)    
    O scursura (Luni, 14 noiembrie 2016, 13:51)

    feisbuk [utilizator]

    O dejectie, un produs secundar al aparatului digestiv.
  • +11 (11 voturi)    
    Esti curat ca H2O PSDista.bre " lobystule " ! (Luni, 14 noiembrie 2016, 14:50)

    Plagarus [utilizator]

    Asta-i mai " doctor" decat Ponta Viorel,in floricele jegoase
  • +12 (12 voturi)    
    Mai zi Severine (Luni, 14 noiembrie 2016, 15:00)

    MPopa [utilizator]

    Ce sa zic, mare nesimtire. Mai ales cand ceilalti doi europarlamentari implicati au fost deja condamnati in tarile lor, fara atata circ si pozat in victime.
  • +12 (12 voturi)    
    HAHA (Luni, 14 noiembrie 2016, 15:20)

    Tze [utilizator]

    Ar fi amuzant daca n-ar fi trist. La cat mai multi ani cu executare. Nesimtit sinistru!
  • -2 (6 voturi)    
    basescu nu stia nimic severineee (Luni, 14 noiembrie 2016, 16:00)

    jackalphonse [utilizator]

    Cum n a stiut nimic de Blejnar, Videanu, Udea si alti complici. El nu stia nimic altceva decat ce bea si mananca Nascase.
    Nici Iliescu nu stia ca fura Nascase, deci se compenseaza.
  • +1 (1 vot)    
    omg (Luni, 14 noiembrie 2016, 21:36)

    Mignan [utilizator]

    ce delir pe buhaitul asta


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by