Fosta Petromservice si fosti directori ai firmei, trimisi in judecata de DNA

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 11 noiembrie 2016, 14:25 Dosare Anticoruptie


PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA) si fosti directori ai acesteia au fost trimisi in judecata de procurorii DNA pentru evaziune fiscala si spalare de bani, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, Sorin Mihai, la data faptei director general executiv si membru in Consiliul de Administratie (CA) al SC Petromservice SA (actuala SC PSV Company SA), a fost deferit justitiei cu privire la savarsirea infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata. 

De asemenea, Gheorghe Supeala, la data faptelor membru in CA si director general executiv al SC Petromservice SA, este acuzat de evaziune fiscala in forma continuata si spalare a banilor, iar Zizi Anagnastopol, la data faptei director economic, respectiv director financiar al SC Petromservice SA, a fost trimis in judecata pentru evaziune fiscala in forma continuata. 

In acelasi dosar au fost trimise in judecata PSV Company SA, fosta Petromservice, pentru evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani, Alexandra International Enterprise Fund SRL, pentru complicitate la evaziune fiscala, complicitate la spalarea banilor si spalare de bani, Boaz Active SRL si Card Vision Media SRL, cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la evaziune fiscala. 

Potrivit DNA, Tatiana Dinu, la data faptei administrator de fapt si de drept al SC Card Vision Media SRL, Mariana Iordachescu, la data faptei reprezentant al unei societati comerciale, Gyorgy Laszlo Kiss, la data faptei reprezentant al unei societati comerciale, si Ionut Adrian Eftimie, in prezent aflat in stare detentie pentru executarea unei pedepse privative de libertate, sunt acuzati de complicitate la evaziune fiscala. 

Procurorii spun ca Sorin Mihai, Gheorghe Supeala si Zizi Anagnastopol, in calitate de reprezentanti ai SC Petromservice SA (actuala SC PSV Company SA), au creat si au implementat un mecanism infractional constand in faptul ca se inregistrau in evidentele contabile ale firmei si se declarau la fisc cheltuieli care nu aveau la baza operatiuni reale. 

"In perioada 2006 - 2008 sumele declarate nejustificat au totalizat 50.357.919 lei. Majorarea artificiala a cheltuielilor determina reducerea obligatiilor fiscale pe care firma le platea statului, prin urmare a rezultat ca firma s-a sustras de la plata unei sume importante la buget, in valoare de 6.802.669 lei. Cheltuielile declarate consemnau achizitii fictive de servicii de la mai multe societati comerciale controlate de ceilalti inculpati, printre care si SC Alexandra International Enterprise Fund SRL, SC Card Vision Media SRL si SC Boaz Active SRL. In cazul unora dintre aceste operatiuni, inculpatii Supeala Gheorghe si Anagnastopol Zizi au beneficiat de ajutorul inculpatului Eftime Ionut Adrian, care a intermediat incheierea unora dintre contractele de achizitii fictive de servicii", se mentioneaza in comunicat. 

Anchetatorii sustin ca, pentru a da o aparenta de legalitate activitatii evazioniste si pentru a disimula originea ilicita a banilor, Gheorghe Supeala a dispus transferul din conturile SC Petromservice SA in conturile SC Alexandra International Enterprise Fund SRL a sumei de 2.782.200 lei, ce reprezinta contravaloarea unora dintre aceste achizitii fictive. 

"Ulterior, prin intermediul aceleiasi societati comerciale, inculpatul Supeala Gheorghe si-a asigurat produsul infractiunilor de evaziune fiscala si spalarea banilor prin achizitionarea unui imobil cu suma de 2.221.217 lei (631.000 euro), imobil care a fost folosit in scop personal. Actionand in aceasta maniera, inculpatii au creat bugetului de stat un prejudiciu in valoare de 6.802.669 lei, suma cu care Agentia Nationala de Administrare Fiscala s-a constituit parte civila in cauza", spun anchetatorii. 

Procurorii au dispus in cauza instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatilor. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1713 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    surpriza (Vineri, 11 noiembrie 2016, 14:51)

    zot [utilizator]

    sa citesc ce s-a intamplat in Ro; nu este vorba de evaziunea fiscala constata, nu de faptul ca s-a realizat de catre romani, chiar si un grec( dupa nume), dar sa fie implicat si un etnic maghiar?
    daca afla dl kelemen ce va face?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by