Comisarul sef al Politiei Rutiere Piatra Neamt, retinut de DNA pentru luare de mita, alaturi de 6 agenti din subordine

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 10 noiembrie 2016, 8:37 Dosare Anticoruptie


Viorel Andronic, comisarul sef al Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, pentru luare de mita in forma continuata, alaturi de 6 agenti din subordinea sa, acuzati de luare de mita si fals intelectual, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.

DNA a decis retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor:

Viorel Andronic, comisar sef de politie, la data faptei avand atributii de conducere a activitatii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata (11 acte materiale),

Iulian Ciolpan, agent de politie la Biroul Rutier din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- luare de mita in forma continuata (49 acte materiale), 
- 4 infractiuni de fals intelectual,

Marius-Laurentiu Greaca, agent de politie la Biroul Rutier din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- luare de mita in forma continuata (50 acte materiale),
- dare de mita in forma continuata (2 acte materiale), 
- 3 infractiuni de fals intelectual,

Constantin Neamtu, agent de politie la Biroul Rutier din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- luare de mita in forma continuata (30 acte materiale), 
- dare de mita in forma continuata (2 acte materiale)

Bogdan-Eugen Miziligeanu, agent de politie la Biroul Rutier din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata (30 acte materiale),

Dragomir-Loredan Covasan, agent de politie la Biroul Rutier din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- luare de mita in forma continuata (23 acte materiale), 
- 2 infractiuni de fals intelectual,

Ionut-Alexandru Berbec, agent de politie la Biroul Rutier din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), 
- 3 infractiuni de fals intelectual 


Ce spun procurorii DNA in ordonanta de retinere:


In perioada 22 aprilie - 18 mai 2016, lucratorii de politie din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt, nominalizati anterior, au fost desemnati sa efectueze activitati de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteza.

Din mijloacele de proba administrate rezulta ca luarea de mita se desfasura ca o activitate repetitiva (115 acte materiale).

In acest context, lucratorii de politie, in legatura cu neindeplinirea atributiilor de serviciu privind constatarea si sanctionarea contraventiilor la regimul circulatiei, au primit sume de bani cuprinse intre 50 lei si 400 lei de la mai multi conducatori auto opriti in trafic pentru depasirea limitei de viteza sau alte abateri de la regimul rutier.

Inculpatii Ciolpan Iulian, Greaca Marius-Laurentiu, Covasan Dragomir - Loredan si Berbec Ionut-Alexandru au falsificat procesele verbale de constatare a contraventiei cu ocazia intocmirii acestora, prin atestarea in cuprinsul lor a unor fapte necorespunzatoare adevarului, respectiv consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate, cu consecinta reducerii amenzii.

La datele de 25.04.2016 si 29.04.2016, inculpatii Greaca Marius-Laurentiu si Neamtu Constantin au remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mita de la conducatorii auto verificati inculpatului Andronic Viorel, in legatura cu atributiile acestuia de coordonare a activitatii Biroului rutier si controlul asupra agentilor din cadrul biroului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5208 vizualizari

  • +3 (9 voturi)    
    Gainarie (Joi, 10 noiembrie 2016, 9:51)

    cartofil [utilizator]

    115 x cca 100 lei = 11 500 lei la 7 persoane. La lefurile lor asta e deja prostie. As vrea insa sa vad ca este saltat un sef de inspectorat pentru cardasia cu marii infractori. Aceasta cardasie este peste tot, in toate judetele (antologicul Soric nu era prieten cu un lider mafiot ?), acolo este problema uriasa, participa la chermeze impreuna cu mafiotii, mananca la restaurante unde nu platesc nimic, primesc cadouri si avantaje, masina imprumutata, concedii platite, etc. Si au fost extrem de rare cazurile cand aceasta cardasie a fost sanctionata.
    • 0 (0 voturi)    
      nu e (Joi, 10 noiembrie 2016, 12:50)

      igorashu [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

      Au facut vreo 500 E / persoana in mai putin de o luna.
      Si nu e vorba doar de faptul ca au luat bani, ci nu si-au facut meseria.
  • +3 (7 voturi)    
    daca arestati si 99% din politisti (Joi, 10 noiembrie 2016, 10:04)

    tropotaru [utilizator]

    tot va exista coruptie in politia romana.
  • 0 (2 voturi)    
    Va imaginati cate file are dosarul (Joi, 10 noiembrie 2016, 11:47)

    justin puscasu [utilizator]

    Ca sa probezi 115 fapte ai nevoie de o tona de hartii si de cateva luni de munca intensa.
    Am din ce in ce mai intens impresia ca DNA-ul se reorienteaza catre gainarii (o alta stire de azi relata despre perchezitii la Academia Mircea cel Batran din Constanta, ca sa caute plicurile date de studenti unor profesori).
    Urmeaza 2-3 medici si apoi se trece in forta la frizeri (pardon, stilisti) si la nasii CFR.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by