DNA cere majorarea pedepsei pentru senatorul Marius Isaila / "Procurorul mi-a spus: asta este pretul ca am plecat de la PDL la PSD" - Isaila

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 7 noiembrie 2016, 16:11 Dosare Anticoruptie


Marius Isaila
Foto: Senatul Romaniei
Procurorul DNA le-a cerut, luni, magistratilor de la Curtea Suprema condamnarea senatorului Marius Isaila, acuzat de trafic de influenta, la o pedeapsa orientata spre maximul prevazut de lege. Completul de cinci judecatori de la Curtea Suprema a judecat ultimul termen al apelului in acest dosar, potrivit Agerpres.

Procurorul de sedinta le-a solicitat magistratilor sa mareasca pedeapsa primita de Isaila in prima instanta - patru ani de inchisoare cu executare.

'Solicitam sa admiteti apelul si sa dispuneti condamnarea inculpatului Marius Isaila pentru toate cele trei fapte de trafic de influenta. De asemenea, va solicitam o pedeapsa orientata catre maximul special', a precizat procurorul.

El a sustinut ca actiunile comise de senator au prejudiciat 'imaginea, prestigiul si credibilitatea institutiilor publice, fie ca este vorba de Ministerul Finantelor sau Parlamentul Romaniei, iar faptele denota o personalitate care nu are respect fata de lege, fata de functii si fata de institutii'.

Procurorul a solicitat instantei si confiscarea sumei de 245.000 de euro de la Marius Isaila si Cristian Ene, dar si mentinerea masurilor asiguratorii impuse pana in acest moment.

In ultimul cuvant adresat in fata instantei, Marius Isaila s-a intrebat de ce procurorul a fost de acord, intr-o prima discutie, cu confruntarea si testul poligraf in acest caz, iar ulterior s-a razgandit.

'Am doi copii acasa si imi este foarte greu. Cand am vazut decizia instantei (condamnarea de la prima instanta - n.r.) m-am prabusit. In faza de urmarire penala nu am dat declaratie, nici la fond, probabil a fost vina mea sau a avocatei, nu conteaza. (...) In timpul urmaririi penale, domnul procuror mi-a spus: asta este pretul platit ca am plecat de la PDL la PSD', a afirmat Isaila.

In final, el a spus ca va accepta decizia, pentru ca respecta instanta si niciodata nu a facut nimic care sa contravina legii si bunului-simt.

La randul sau, Cristian Ene, fost consilier al senatorului, judecat in dosar, a admis ca a gresit, dar, dupa ce a fost prins, a incercat sa faca toate demersurile pentru a dovedi ca s-a indreptat.

'Nu stiu ce vreau acum, daca ma intrebati. Nu sunt putred pana in maduva oaselor', le-a spus Ene judecatorilor.

Judecatorii au ramas in pronuntare urmand sa dea o decizie definitiva in acest caz.

Marius Ovidiu Isaila a fost condamnat, pe 12 aprilie, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani inchisoare cu executare trafic de influenta si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit deciziei instantei, Isaila a primit doua pedepse de doi si trei ani de inchisoare pentru trafic de influenta si o pedeapsa de un an inchisoare pentru instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Instanta a contopit cele trei pedepse si a adaugat un spor de un an inchisoare, astfel incat a rezultat o condamnare de patru ani inchisoare, plus doi ani interzicerea exercitarii drepturilor prevazute de art.66 lit.a, b si g Cp.

Judecatorii au mentinut controlul judiciar pe cautiune fata de Marius Isaila si au dispus confiscarea sumei de 180.000 euro.

In acelasi dosar, consilierul parlamentar Cristian Stefan Ene a fost condamnat la doi ani inchisoare cu suspendare si efectuarea de 100 de zile munca neremunerata in folosul comunitatii, plus confiscarea sumei de 20.000 euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1820 vizualizari

  • +13 (13 voturi)    
    Si tu l-ai crezut?! (Luni, 7 noiembrie 2016, 16:31)

    Johanis [utilizator]

    Asa fac procurorii, cum prind un fraier, cum se iau de el!
    Ce oameni rai!
  • +7 (9 voturi)    
    ascultati aici pe domnu' parlamentar cu copii (Luni, 7 noiembrie 2016, 16:41)

    math_2 [utilizator]

    "in faza de urmarire penala nu am dat declaratie, nici la fond". Omul era atat de sigur ca parlamentarii PSD+ izmene for face zid (a 780-a oara) incat nici nu a dat declaratie.
  • +3 (3 voturi)    
    Da' cum nu ! :)) (Luni, 7 noiembrie 2016, 17:16)

    Susufler0 [utilizator]

    De ce esti insa nasol si nu spui si faptul ca ti-a dat cele 6 numere care or sa iasa duminica viitoare la extragerea "6 din 49" ?
  • +2 (2 voturi)    
    asta e tare (Luni, 7 noiembrie 2016, 17:35)

    bogdan1477 [utilizator]

    Deci are nshpe terenuri si case, bijuterii si tablouri de zeci de mii se euro, si se plinge ca are copii acasa si-i mor de foame. Pai bre tovarasu, cum pana mea ai reusit sa stringi bijuterii si tablouri de 20.000 de euro cu salariu cumulat cu sotia de 3000 de euro pe luna? O familie care lucreaza in privat si adupa 3000 de euro salarii cumulat are un apartament si o casa plus o masina decenta. In nici un caz nu baga veniturile familiei pe mai bine de jumate de an in tablouri si bijuterii.
  • +2 (2 voturi)    
    Lasă că pe judecători nu-i interesează partidul (Luni, 7 noiembrie 2016, 18:26)

    hsl [utilizator]

    ei îți dau sau îți iau în funcție de fapte; ai văzut că primei instanțe i s-a fâlfâit că ești tu mare pesedist? Așa i se va fâlfâi și acesteia.
    Cu copiii s-ar putea sa câștigi o lacrimă într-un colț de ochi, însă eu aș da un supliment de pedeapsă oricărui "părinte" distrus de sentință și aș înainta cazul autorităților de protecție a copilului pentru a deschide un proces de decădere din drepturile părintești, pentru că un PĂRINTE se gândește la copiii ÎNAINTE de a comite infracțiuni și evită sa le mai comită (sau macar se gândește de 2 ori), așa că pe termen lung copiilor le-ar fi mai bine să fie feriți de infractori.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by