Omul de afaceri Adrian Porumboiu, urmarit penal intr-un dosar DNA privind tranzactii ilegale cu terenuri

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 3 noiembrie 2016, 17:51 Dosare Anticoruptie


Adrian Porumboiu
Foto: Rompres
Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi au comunicat joi oficial ca au dispus inceperea urmaririi penale fata de omul de afaceri vasluian Adrian Porumboiu, acuzat de instigare la abuz in serviciu, intr-un amplu dosar privind ilegalitati cu terenuri.

"Fata de Porumboiu Adrian s-a dispus efectuarea urmaririi penale in legatura cu suspiciunea comiterii infractiunii de instigare la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit", se arata intr-un comunicat al DNA, citat de Agerpres.

Surse judiciare sustin ca omul de afaceri este acuzat de faptul ca ar fi persoana prin intermediul careia afaceristul Gheorghe Netoiu ar fi dobandit in mod ilegal o serie de terenuri in judetul Vaslui.

"Calitatea pe care o prezentati, aceea de suspect, nu-mi creeaza absolut nici cea mai mica emotie de vreme ce nu am nicio legatura cu faptele pentru care se efectueaza cercetari. Suspiciunea ca as fi comis infractiunea de instigare la abuz in serviciu nu poate fi sub nicio forma sustinuta de vreme ce nu s-a produs. In niciun moment al activitatii mele nu am instigat pe nimeni la abuz in serviciu. Regret ca sunt subestimat si cineva ar putea crede ca eu as fi fost 'argatul' sau instigatorul in favoarea lui Netoiu. Calitatea de suspect nu inseamna nimic, atata timp cat suntem o tara de suspecti", a declarat joi, pentru Agerpres, Adrian Porumboiu.

In acelasi dosar sunt urmariti penal un fost parlamentar, fosti si actuali primari, prefecti, subprefecti si functionari din cadrul Prefecturii Vaslui.

Ei sunt acuzati ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, urmau sa gaseasca, sa deruleze si sa se implice intr-o procedura ilicita care, sub aparenta unei activitati legale de retrocedare catre persoane indreptatite la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri din judetul Vaslui, sa aiba ca rezultat obtinerea in proprietate, de catre societatea viticola controlata de Gheorghe Netoiu, a unei suprafete de aproximativ 700 de hectare cu vita-de-vie.

Procurorii DNA au informat ca "societatea viticola controlata de inculpatul Netoiu Gheorghe a obtinut un folos injust, prin achizitia terenurilor in cauza la un pret inferior valorii de piata, in suma de 11.482.021 lei".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3638 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 3 noiembrie 2016, 18:26)

    [anonim]

  • +4 (4 voturi)    
    Vechi membru "cooperator " Stiuletele Parandarat (Joi, 3 noiembrie 2016, 19:21)

    Plagarus [utilizator]

    Mare gospodar si econom din mos stramos,a reusit sa se chiverniseasca cu doar :
    54.000 de hectare exploatate, silozuri cu o capacitate de 300.000 de tone, fabrici de ulei şi biodiesel, ferme de animale, trei mori, nouă fabrici de pâine, o fabrică de procesare a laptelui şi peste 300 de magazine proprii, cu o cifră anuală de afaceri de 200 de milioane de euro.
    Omul rosu,fost "cavaler in negru " este de o viata dedulcit la potlogari.
    Porumboiu era al doilea cel mai mare fermier din România, după Ioan Niculae.
    Trans Oil, din Chişinău, a preluat in 2015 holdingul Racova, în baza unui plan de investiţii de 164 de milioane de euro, cea mai importantă tranzacţie din sectorul agricol românesc.
    Vaja Jhashi marele latifundiar din R.Moldova a cumpărat in 2014 fabrica de ulei Ultex din Ţăndărei, si a închiriat de la Porumboiu fabrica Ulerom incepand să lucreze o mare parte din cele 45.000 de hectare deţinute de Porumboiu.
    Acum Mopan, Comcereal şi Racova,au datorii uriaşe, de 100 de milioane de euro


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by