Surse: Procurorii DNA ridica documente privind Parcul Municipal Vest, o investitie din fonduri europene, de la Primaria din Ploiesti. Parcul este in paragina la 4 luni de la inaugurare

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 15 septembrie 2016, 13:40 Dosare Anticoruptie


Alee din Parcul Municipal Vest
Foto: Hotnews
Procurorii DNA Ploiesti se afla joi dupa amiaza la sediul Primariei din Ploiesti, de unde solicita documente legate de Parcul Municipal Vest, o investitie realizata partial din fonduri europene, au declarat surse din Primarie, citate de Agerpres. Parcul Municipal Vest din Ploiesti a fost inaugurat acum mai putin de 4 luni si este deja in paragina, lucru pe care cetatenii din Ploiesti l-au semnalat muncipalitatii. (citeste si vezi fotogalerie aici)

Investitiile totale pentru Parcul Municipal Vest, situat langa gara din partea de vest a orasului, au fost de 70 milioane lei, dintre care aproape 50 milioane au venit din fonduri europene. Din cauza ca termenul de finalizare a lucrarilor nu a fost respectat, Primaria a platit lucrarile de dupa acel termen, in valoare de 22 milioane lei.

Parcul a fost inaugurat cu intarziere, dupa aproape 5 ani de la semnarea contractului de finantare.

Parcul Municipal Vest a fost amenajat pe un teren viran de 54 de hectare situat intre Gara de Vest si Centura de Vest, fiind cel mai mare parc din Ploiesti. Orasul avea mare nevoie de un parc "consistent", mai ales ca cel mai mare existent, de la sala Olimpia, este supraaglomerat in week-end.

Inca de la inaugurarea de la finalul lunii mai, Parcul Municipal Vest arata insa ca un camp usor amenajat. (Citeste reportajul Hotnews.ro: Un camp usor amenajat - Cum arata cel mai mare parc din Ploiesti, inaugurat acum doua zile).

La finalul lunii august, la doar 3 luni de la inaugurare, Hotnews.ro semnala ca Parcul Municipal Vest era deja in paragina. (citeste articolul Parcul Municipal Ploiesti, lasat in paragina si complet pustiu. Cat de rau arata uriasul parc de 70 de milioane de lei, la trei luni de la inaugurare).


  • Primaria din Ploiesti poate pierde zeci de milioane de euro

Primaria din Ploiesti ar putea pierde zeci de milioane de euro, banii reprezentand contravaloarea unor proiecte care risca sa fie incadrate in categoria celor nefunctionale, a afirmat in luna august primarul Adrian Dobre.

Potrivit acestuia, reprezentantii ADR Sud Muntenia, aflati intr-un control la Ploiesti, au atras atentia ca Parcul Municipal Vest, o investitie de aproximativ 16 milioane de euro realizata din fonduri europene, ar putea fi inclusa in categoria proiectelor nefunctionale, in conditiile in care exista o problema legata de lipsa personalului care ar trebui sa ingrijeasca acest parc.

In aceeasi situatie se mai afla alte doua proiecte, a aratat primarul, respectiv cel privind reabilitarea si extinderea hipodromului Ploiesti si cel privind reabilitarea liniei de tramvai aferenta traseului 102.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4915 vizualizari

  • +17 (17 voturi)    
    munca n zadar (Joi, 15 septembrie 2016, 14:00)

    razeshu [utilizator]

    pedalam intr-una fara lantz si ne miram ca nu ajungem nicaieri. Mai bine eram sub ocupatie, aveam pe cine da vina. Asa insa suntem singuri in fatza oglinzii.
  • +17 (19 voturi)    
    Îmi vine să cred (Joi, 15 septembrie 2016, 14:11)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Cred că prin Ploiești totul e furt, un oraș terorizat de securimea lui Ghita si acolitii lui din mafia rosie de crima organizata numita PSD. Chiar nu e acolo macar un om cinstit?
    • +9 (9 voturi)    
      noul primar, din vara, deci de cateva luni (Joi, 15 septembrie 2016, 14:32)

      om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      este penelizd.
      daca'l ia si pe asta, nu mai ramane decat sa numeasca ue un guvernator la prahova.:)
  • +4 (8 voturi)    
    sa-l ia Firea si sa-l mute in Bucuresti (Joi, 15 septembrie 2016, 14:41)

    tropotaru [utilizator]

    ca sa faca din el o parcare inteligenta
  • +11 (13 voturi)    
    Da,si? (Joi, 15 septembrie 2016, 14:52)

    Toni_Romania [utilizator]

    Constructorul si consultantul gata, si-au facut plinul. Asa e in toata tara.
  • +5 (5 voturi)    
    Deratizare . (Joi, 15 septembrie 2016, 17:08)

    Andrei_Fieraru [utilizator]

    Peste tot in tara unde s-au facut diverse scamatorii cu banii publici , fie ei si europeni , cei vinovati pentru fiecare asa gen de proiect , fara oportunitate - au sa zica aia ca cine poate stabili o oportunitate la o investitie oarecare - trebuie bagati la puscarie din prima si dupa aia sa fie judecati . Fara dubii , se vor gasi si dovezile de vinovatie dar nu s-ar mai piarde timpul . Si , cel mai important , confiscati-le toata averea si nu mai tergiversati cu confiscarea extinsa .
  • +3 (3 voturi)    
    Hai si la Mangalia !!! (Joi, 15 septembrie 2016, 18:05)

    Carcalete [utilizator]

    Maine se "inaugureaza" un parc in care s-au ingropat vreo 3-4 milioane de Euro.

    Copie la indigo dupa Ploiesti!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by