Plutonier adjunct in cadrul unitatii militare din Campulung Moldovenesc, retinut de DNA pentru trafic de influenta in legatura cu angajari in MApN

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 26 august 2016, 14:42 Dosare Anticoruptie


Marius Smadici, plutonier adjunct in cadrul Unitatii Militare 02541 Campulung Moldovenesc (Centrul Zonal de Selectie si Orientare), este urmarit penal si a fost retinut pentru 24 de ore de DNA pentru sase infractiuni de trafic de influenta in legatura cu angajari in Ministerul Apararii Nationale, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Marius Smadici este acuzat de prcurorii DNA ca a pretins si a primit de la sase persoane sume cuprinse intre 500 si 1600 de euro, pentru a le facilita acestora trecerea testului psihologic, proba eliminatorie pentru angajarea in MApN.

Smadici Marius va fi prezentat vineri Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.


Ce spun procurorii DNA in ordonanta de retinere:

In perioada martie - iunie 2016 inculpatul Smadici Marius, plutonier adjunct in cadrul U.M. 02541 Campulung Moldovenesc (Centrul Zonal de Selectie si Orientare), a pretins si a primit de la sase persoane sume cuprinse intre 500 si 1600 de euro, pentru a le facilita acestora trecerea testului psihologic, proba eliminatorie pe care persoanele respective trebuiau sa o sustina la U.M. 02541 Campulung Moldovenesc in vederea angajarii in cadrul M.Ap.N. ca soldat gradat profesionist, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra membrilor comisiei de examinare.

Inculpatul i-a ajutat pe acesti candidati prin punerea la dispozitia lor a variantelor de teste psihologice cu o zi inainte de sustinerea testului psihologic eliminatoriu. Toti cei sase candidati care au sustinut testul psihologic in aceasta modalitate au fost declarati admisi.

In cazul pretinderii si primirii sumei de 1600 de euro de la unul din cei sase candidati, inculpatul Smadici Marius a lasat sa se inteleaga ca are influenta si asupra comisiei de examinare in cadrul probei sportive eliminatorii, ce urma a fi data de catre persoana respectiva. Astfel, inculpatul l-a condus pe candidat in incinta unitatii militare unde a doua zi urma sa fie sustinuta proba sportiva, aratandu-i in ce va consta efectiv proba sportiva si lasandu-l sa se pregateasca pe traseul respectiv. A doua zi, in urma sustinerii testarii sportive, candidatul a fost declarat admis.

Inculpatului Smadici Marius i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1112 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Nu exista (Vineri, 26 august 2016, 16:11)

    pison [utilizator]

    Nu exista gradul de plutonier adjunct, poate domnul ''jurnalist'' a dorit sa scrie plutonier adjutant!
    E cu totul altceva!
  • 0 (0 voturi)    
    Grade militare---> Corectie! (Vineri, 26 august 2016, 16:28)

    spirache [utilizator]

    Plutonier adjutant, iar nu plutonier adjunct. Ca nu e director.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by