Un barbat a fost retinut de DNA dupa ce a cerut 30.000 de euro, pretinzand ca poate interveni la Ambasada Romaniei din Beirut

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 4 august 2016, 18:20 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA l-au retinut pe Dumitru Stamen, acuzat de savarsirea infractiunii de trafic de influenta, dupa ce a cerut unei persoane suma de 30.000 de euro, pretinzand ca poate interveni la Ambasada si Consulatul Romaniei de la Beirut pentru a obtine o viza de deplasare. In acelasi dosar este cercetata sub control judiciar Monalisa Ekaterina Rohparvar, concubina lui Dumitru Stamen, pentru complicitate la trafic de influenta, arata Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.

Dumitru Stamen este acuzat de procurorii DNA ca, in zilele de 1 si 2 august, i-a pretins unei persoane (denuntatoare in dosar) suma de 25.000 euro, majorata ulterior la 30.000 euro, in schimbul interventiilor sale, in baza relatiilor despre care a afirmat ca le are printr-o persoana ce se afla in Liban, pe care nu a indicat-o expres, astfel incat sotul denuntatoarei (cetatean sirian) sa obtina, de la Ambasada si Consulatul Romaniei de la Beirut, din Liban, viza pentru deplasarea in Romania.

Dumitru Stamen sustinea ca, din totalul sumei pretinse, 15.000 euro vor fi pentru el, iar 15.000 euro pentru persoana din Liban care va facilita emiterea vizei.

Pe 3 august, Dumitru Stamen a primit, prin intermediul Monalisei Rohparvar, suma de 15.000 euro, moment in care a fost prins in flagrant de catre procurori.

Anterior flagrantului, Monalisa Rohparvar a venit la locuinta denuntatoarei cu un dispozitiv special si a verificat fiecare bancnota din suma de 15.000 euro, ce urma a fi remisa, pentru a constata daca acestea erau marcate. Rezultatul verificarii efectuate minutios a fost negativ, pentru ca in cauza nu s-a procedat la marcarea cu anumita scriere ori substanta a bancnotelor folosite la constatarea infractiunii flagrante.

Dumitru Stamen va fi prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1170 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Stamen, Rohparvar, Liban, Siria.. (Joi, 4 august 2016, 19:00)

    animatron [utilizator]

    Chiar si fara acel denunt (de altfel toata lumea ar trebui sa procedeze la fel cand se cere mita), sansele de a fi descoperit traficul de influenta erau destul de mari.

    Cam orice e legat de Orientul Mijlociu si lumea musulmana, de la "studentii de la medicina" pana la asa zisii "oameni de afaceri" (adesea niste infractori dovediti), este relativ supravegheat.

    E improbabil sa ai convorbiri, calatorii, afaceri, prieteni, interese manifeste, in conexiune cu zone islamice ale planetei si sa nu te bage in seama nici o structura de prin serviciile noastre. Prin diferite mijloace, umane sau tehnice.

    Si e normal, e vorba de chestiuni de securitate nationala. Nu poti lasa orice sirian sau musulman sa intre in Romania si in UE.

    Daca se tine seama de contextul international actual, e iresponsabil sa te apuci de traficat vize pentru cetateni din state islamice.

    La fel se procedeaza cand vine vorba de Rusia sau China, state cu mare apetenta pentru spionaj si organizari de tip mafiot in afaceri.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by