Sorin Ovidiu Vintu anunta ca a recunoscut in fata procurorilor traficul de influenta la Bogdan Olteanu. / Plus: Imi cer scuze pentru numarul urias de jurnalisti, moderatori si comentatori pe care i-am salarizat cu mult peste valoarea lor profesionala sau umana

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 31 iulie 2016, 18:25 Dosare Anticoruptie


Sorin Ovidiu Vintu
Foto: Facebook
Sorin Ovidiu Vintu anunta duminica, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca a recunoscut in fata procurorilor traficul de influenta la Bogdan Olteanu, in urma unui "denuntul facut de familia Ion si Ionut Eftime impotriva mea si a lui Bogdan Olteanu". Controversatul om de afaceri, care este in prezent incarcerat, mai scrie ca "Imi cer scuze, de asemenea, pentru numarul urias de jurnalisti, moderatori si comentatori pe care i-am salarizat cu mult peste valoarea lor profesionala sau umana, creandu-le o imagine falsa vizavi de propriile persoane, astfel incat razbunarea lor, perfect legitima, a capatat aspectul unei exorcizari in masa".

Denuntatorul din dosarul de trafic de influenta Sorin Ovidiu Vintu - Bogdan Olteanu este un fost angajat al lui Vintu, Ionut Adrian Eftimie, intermediarul care i-ar fi dus banii lui Bogdan Olteanu, nu Sorin Ovidiu Vantu, asa cum s-a speculat initial. Acesta a recunoscut insa toate acuzatiile in fata procurorilor.


Postarea integrala a lui Sorin Ovidiu Vintu pe Facebook:


Imi cer iertare!

Imi cer scuze ca, in ciuda extraselor de cont si a viramentelor prezentate in denuntul facut de familia Ion si Ionut Eftime impotriva mea si a lui Bogdan Olteanu, nu am avut barbatia sa neg evidentele si am admis ca firmele si conturile imi apartin.

Imi cer scuze ca, in ciuda declaratiilor a patru martori conform carora Bogdan Olteanu m-a vizitat in Delta, nu am avut barbatia sa neg in fata procurorilor acest lucru.

Imi cer scuze, de asemenea, pentru numarul urias de jurnalisti, moderatori si comentatori pe care i-am salarizat cu mult peste valoarea lor profesionala sau umana, creandu-le o imagine falsa vizavi de propriile persoane, astfel incat razbunarea lor, perfect legitima, a capatat aspectul unei exorcizari in masa a unui corp cu sute de capete cuprins de convulsii epileptice si cu bale la guri; evident ca nu ma refer la toti.

Ultimii de la care imi cer scuze sunt politicienii, pe care nu am avut barbatia sa-i devoalez, lasandu-i sa se etaleze pe micile ecrane precum cavalerul Bayard cel 'sans peur et sans reproche', devenind astfel niste false calauze pentru o masa uriasa, indobitocita si dornica de sange.

Acest text nu este nici de justificare, nici de renuntare, este doar punerea la punct a celor ce si-au permis, fara sa ma cunoasca sau fara sa cunoasca ce s-a intamplat cu adevarat, sa emita judecati de valoare asupra mea.


Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost plasat, vineri, in arest la domiciliu pentru 30 de zile in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins, vineri dupa-amiaza, cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a viceguvernatorului BNR. Decizia instantei nu este definitiva.

Bogdan Olteanu a fost retinut joi noapte sub acuzatia ca, in perioada iulie - noiembrie 2008, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la Sorin Ovidiu Vintu suma de 1 milion de euro si sprijin electoral in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Procurorii DNA afirma ca "exista date si probe potrivit carora" in perioada iulie - noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, care la acea vreme era presedinte al Camerei Deputatilor din partea PNL, "a solicitat si primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa membrii Guvernului Romaniei pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunarii".

"Banii au fost remisi de catre omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic", a aratat DNA, intr-un comunicat.

In urma "diligentelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectiva a fost numita la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii", mai spun procurorii DNA.

Sorin Ovidiu Vintu avea un interes economic in Delta si voia sa o transforme intr-o destinatie de turism exclusivist, si de aceea i-a cerut lui Bogdan Olteanu sa isi foloseasca influenta pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunarii, arata procurorii DNA in referatul pentru arestarea lui Olteanu. DNA a explicat si modul in care presupusa mita de un milion de euro ar fi ajuns la Olteanu: transfer intre off-shore-uri ale lui Vantu, numerar retras in Bulgaria, mita data in biroul din Bucuresti al lui Olteanu.

Bogdan Olteanu va demisiona luni din functia de viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, a anuntat luni avocatul acestuia, care a motivat decizia prin faptul ca clientul sau  nu doreste ca BNR sa fie "tarata intr-un spectacol mediatic". Potrivit avocatului, Bogdan Olteanu este "consternat ca i s-a intamplat acest lucru", respectiv acuzatiile aduse de DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























28293 vizualizari

  • +45 (47 voturi)    
    Bate vantu (Duminică, 31 iulie 2016, 18:41)

    MirceaGeorgescu1 [utilizator]

    peste milogii s.a.! Vine, vine puscaria, peste hoti in Romania! Scapa cine poate, nu cine vrea!
    • +18 (20 voturi)    
      Comment sters de user (Duminică, 31 iulie 2016, 21:17)

      Retardragnea [anonim] i-a raspuns lui MirceaGeorgescu1

      • +8 (8 voturi)    
        Dimpotriva... (Luni, 1 august 2016, 8:14)

        IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui Retardragnea

        Parșivul vrea sa se salveze cu orice pret. ”Moartea in puscarie” e cea mai buna sperietoare.
  • +42 (46 voturi)    
    Tremură și ziariști. (Duminică, 31 iulie 2016, 18:52)

    asavreau [utilizator]

    Ar fi normal.Nu pot politicienii să fure atât fără sprijinul cohortelor de ziariști care îndobitocesc populația îndemnând-o să-i voteze.Normal ca breaslă sunt solidari dar susținătorii lui Voiculescu,Olteanu,Dragnea,Ponta și alte lichele politice ar fi corect să facă și ei un pas în spate.
    • -2 (8 voturi)    
      Adica dupa tine,numai sustinatorii (Luni, 1 august 2016, 9:56)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

      enuntati mai sus sa faca un pas in spate,eu cred ca dimpotriva ca exact ceilalti neenuntati au pupat mana lui Vantu pentru un pumn de arginti si ei ar trebui sa faca mai multi pasi in spate !!!
  • +8 (10 voturi)    
    poti devoala politicienii nevertebrati si acum.. (Duminică, 31 iulie 2016, 19:14)

    averageJoe [utilizator]

    nu-i nicio problema, dimpotriva, ar fi un lucru de apreciat.Dar barbatia ti-o etalezi in functie de context nu ?
    Be cool, stay (n.r. @) cool.
  • +14 (24 voturi)    
    Eu cand plec, trantesc usa dupa mine! (Duminică, 31 iulie 2016, 19:31)

    motanul_gri [utilizator]

    Declaratii nervoase, impulsive, date la suparare de o persoana obisnuita sa fie la fraiele puterii, dar care acum se vede incoltita si pusa la zid.
    In calitatea mea de "indobitocit dornic de sange", nu pot sa nu constat cu bucurie ca tehnicile de anchetare ale DNA isi fac efectul - mafiotii, uniti candva de interesele comune, se canibalizeaza acum intre ei.
  • +30 (32 voturi)    
    Poate ca are dreptate (Duminică, 31 iulie 2016, 19:45)

    Cuca [utilizator]

    in denunturile lui, nu stiu, om vedea.... dar sa-l numesti pe Vantu asta "om de afaceri" este culmea ironiei.... Asta e un borfas si un nemernic. Om de afaceri ? Hah !
  • +41 (43 voturi)    
    Lista incompleta a randasilor media supraapreciati (Duminică, 31 iulie 2016, 19:49)

    Plagarus [utilizator]

    Nistorescu,Stelian Tanase,Corina Dragotescu. Palsu,Alecu Racoviceanu,Răzvan Dumitrescu,Buscu-RAAPPS, Cătălin Striblea,Cristian Teodorescu,Adrian Ursu, Bogdan Chireac................
  • -25 (33 voturi)    
    buuun... (Duminică, 31 iulie 2016, 19:50)

    Gustav666 [utilizator]

    Si ce dovedeste ca Olteanu a luat milionu'?
    • +6 (6 voturi)    
      Chiar este ... (Duminică, 31 iulie 2016, 20:59)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      ... buuuun.
    • +2 (2 voturi)    
      ca avea bani de carpati fara' (Duminică, 31 iulie 2016, 21:03)

      kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      .
  • +24 (26 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 31 iulie 2016, 19:57)

    [anonim]

    • +5 (5 voturi)    
      primii la primit scuze cine or fi? (Luni, 1 august 2016, 8:17)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui

      deponentii de la care a furat banii?
    • +1 (1 vot)    
      primii la primit scuze cine or fi? (Luni, 1 august 2016, 8:17)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui

      deponentii de la care a furat banii?
  • +21 (21 voturi)    
    Mai sa fie (Duminică, 31 iulie 2016, 20:13)

    MPopa [utilizator]

    Deci a inceput si Vantu sa spuna ce stie ... Ce sa-i faci, e si varsta, probabil nu vrea sa moara in inchisoare. A fost mereu un pragmatic, mai bine sa spuna ce stie si sa primeasca reducere de pedeapsa decat sa apuce altii sa spuna ce stiu despre el.
  • +19 (23 voturi)    
    Asta se crede un mare geniu... (Duminică, 31 iulie 2016, 20:36)

    cartofil [utilizator]

    Ne arata ca stie cine-i cavalerul Bayard si 4 cuvinte in franceza. Nu-i decat un hot amarat pe care l-au folosit papusarii din spate ca sa fure fara se implice direct. L-au folosit pe Vantu si pe altii ca el, dupa cum si Vantu i-a folosit pe Vlas, Popa, Mihaiu. Fiecare a luat din ce in ce mai putin, cel mai mult s-au infruptat papusarii. Ar fi interesant sa cunoastem cine sunt astia, poate justitia o sa ni-i arata la un moment dat. Cativa au cazut deja, Nastase, Mitrea, Hrebenciuc (dar nu prea tare-miliardele furate le-au ramas). Dar mai sunt cateva sute bine merci. Poate ne mai ajuta Vantu, cand o sa vada ca degeaba are bani, ca nu-i poate cheltui ani buni de aici incolo, o sa porneasca sifonul.
    • +4 (18 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Duminică, 31 iulie 2016, 21:34)

      [anonim] i-a raspuns lui cartofil

      • +4 (6 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Luni, 1 august 2016, 7:28)

        [anonim] i-a raspuns lui

  • +12 (28 voturi)    
    Class (Duminică, 31 iulie 2016, 20:38)

    CezarN [utilizator]

    Omul este intelugent, cu o clasa peste politicieni si ziaristi.
    Politicienii sunt, casi el, la inchisoare, la fel ar fi fost si ziaristii daca nu ar fi fost acoperiti.

    Se dovedeste inca o data, ca nu de oameni inteligenti ducem lipsa, ci de oameni cu caracter.

    Eu as fi dispus sa-i iert lui SOV toate pacatele (nu ca m-ar fi intrebat cineva :)) daca spune tot ce stie, acum cat spovedania sa poate fi valorificata de procurori si judecatori.

    Mult mai vinovati decat el (si ar trebui mai aspru pedepsiti) sunt demnitarii statului si ziaristii. El,un infractor. Codul lui de conduita asta ii cerea: sa dea spaga, sa corupa, sa se combine. sa scoata cascaval pentru el si tovarasii lui. Ceilalti, insa, au jurat credinta tarii sau au un cod deontologic de care fac atata caz la placinte, si pe care il uita foarte usor cand Vantu, sau Soros, sau Gulem, sau Erdogan le flutura bani sau invitatii exotice pe sub nas.
  • +6 (10 voturi)    
    Care e valoarea umana si profesionala a lui Vantu? (Duminică, 31 iulie 2016, 21:20)

    Maniu [utilizator]

    da, valoarea de borfas intr-o tara in tranzitie o stim. Mii de oameni si-au pierdut banii ... asa afaceri sa tot faci. Niste mizerabili de care nimeni n-o sa-si mai aduca aminte.
    • +4 (6 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 1 august 2016, 7:29)

      [anonim] i-a raspuns lui Maniu

      • 0 (0 voturi)    
        Cand a avut alaturi statul roman? (Luni, 1 august 2016, 17:10)

        Maniu [utilizator] i-a raspuns lui

        Tu ii iei apararea? Esti platit de fostul magazioner din Bacau?
  • +7 (9 voturi)    
    Putina decenta (Duminică, 31 iulie 2016, 21:50)

    n.dumiritu [utilizator]

    "...devenind astfel false calauze pentru o masa uriasa, indobitocita si dornica de sange". Domnu Vantu, aprecierea asta ati facut-o desigur si asupra audientei trustului dv. de presa. Nici cinismul, nici mizantropia, nici resentimentul prezentei dv situatii nu le justifica. Imi amintesc ca, in anii de criza 2009-2010, cineva v-a intrebat pe dv. si pe alti magnati daca ati fi dispusi sa donati ceva din averile personale, dupa modelul Bill Gates, Waren Buffett. Ati raspuns toti "NU". Nu sinteti niciunul dintre noii imbogatiti capabili sa faceti un rationament banal: daca stai pe o movila de bani, iar in jurul tau este doar nefericire si uritenie, ceea ce poti sa cumperi e doar nefericire si uritenie. Ati cumparat constiinte (poltrone, ieftine, din cite se vede), iar tirgul vi se pare in paguba acum? Ce are asta de-a face "masa uriasa, indobitocita"? Aveti decenta si nu va mai insultati semenii. Macar acum.

    (Totusi: am apreciat foarte mult ziarul "Cotidianul" pina l-ati dat pe mina lui Razvan Ionescu. Strategia de a da o carte cu ziarul a fost una foarte laudabila.)
  • +23 (23 voturi)    
    hoho (Duminică, 31 iulie 2016, 22:09)

    ws [utilizator]

    Într-o țară normală, Bușcu, Nistorescu, Dinescu, PAH, Mihaiu și restul slugilor lui SOV se ascundeau în cea mai adâncă gaură de șarpe.

    În România, ratații ăștia ne mai otrăvesc viața câțiva ani buni.

    regards,
    ws
  • +11 (17 voturi)    
    ipocrizie (Duminică, 31 iulie 2016, 23:48)

    DorweenMichael [utilizator]

    mai da-te ba-n palaria calului ... daca erai intelgent , cu mormanele de bani pe care le ai, iti reparai locomotoarele ... sau nu mai dadeai dovada de ipocrizie , facand pe ologul ... pentru ca te-am vazut ca poti merge si fara scaun cu roti ... da ... marele dresor de securisti ... daca nu ti-e sila de tine , mie da ...!
  • +6 (6 voturi)    
    DESTUL !!! (Luni, 1 august 2016, 7:41)

    Azra [utilizator]

    Oare cand o sa dispara de pe sticla acest vant urat mirositor, pentru a ramane acolo unde ii este locul pentru toata viata lui atat de mizerabila, adica in puscarie?
    Nu il mai tot scoateti pe televiziuni si o sa moara acolo singur de necaz, din lipsa de publicitate.Asemenea rebuturi sociale irecuperabile traiesc doar din aceasta placere, dupa ce au sfidat intreaga societate prin faptele lor abominabile. In SUA, daca ar fi fost judecat, vantu ar fi luat vreo 599 de ani de puscarie,cu executare, prin hotarari definitive. Asa trebuie aplicata justitia cu asemenea specimene.
    O intrebare simpla pentru justitie: cand o sa ii fie confiscata lui vantu averea fabuloasa pe care nu o poate justifica in nici un fel, dobandita prin escrocherii si furt in dauna statului si a tuturor cetatenilor (FNI). Asteptam cu nerabdare raspunsul la aceasta intrebare!!
  • +6 (6 voturi)    
    Daca e pus pe dezvaluiri (Luni, 1 august 2016, 8:35)

    Toni_Romania [utilizator]

    Daca spoitingirul tot e pus pe dezvaluiri sa zica romanilor si numele celor 200 de politicieni ce s-au furajat din fondul Fni, si care azi zburda liberi
  • +5 (5 voturi)    
    e interesant (Luni, 1 august 2016, 9:19)

    nahir [utilizator]

    ca un escroc condamnat penal sa se exprime asupra valorii umane.
    • +3 (3 voturi)    
      De vreo 3 ani (Luni, 1 august 2016, 11:53)

      Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui nahir

      De vreo 3 ani acest SOV e mare guru pe FB si toti se uita in gura lui !....
  • +3 (5 voturi)    
    Facebook? (Luni, 1 august 2016, 10:17)

    oopsie_daisy [utilizator]

    Ce puscarie e aia in care detinutul are pagina de facebook si vreme berechet sa scrie panseuri si glumite, dupa cum ii pica lui bine? Daca uzul telefoanelor este (sau ar trebui) restrictionat in puscarii, de ce este internet/wifi/facebook la discretie?
    • +2 (4 voturi)    
      Pt. ca (Luni, 1 august 2016, 11:53)

      Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui oopsie_daisy

      Pt. ca Justitia este o mare inscenare.
  • +6 (6 voturi)    
    Ati platit niste mancatori de rahat (Luni, 1 august 2016, 12:49)

    SkyDan [utilizator]

    Acum ei continua sa faca ce a ce faceau si inainte.

    Dom'le ce filozofi au ajuns cei mai mari escroci ai Romaniei moderne!

    Ce s-a intamplat in ultimii 25 de ani a fost cel mai mare jaf din istoria cunoscuta a romanilor. Nici romanii, gotii, ungurii, turcii sau rusii nu s-au incumetat sa jefuiasca si sa distruga poporul roman cum au facut-o securistii romani. Pedeapsa? Pensii grase, beneficii maxime!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by