ANAF a vandut cu aproximativ un milion de euro o vila a Corinei Voiculescu, pentru recuperarea unei parti din prejudiciul din dosarul ICA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 25 iulie 2016, 16:44 Dosare Anticoruptie


Vila Corinei Voiculescu
Foto: Google Street View
ANAF a vandut, luni, vila Corinei Voiculescu, fiica cea mica a lui Dan Voiculescu, in care a fost sediul firmei Crescent, pentru recuperarea unei parti din prejudiciul din dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare. Noul proprietar va plati aproximativ un milion de euro pentru un teren de 576 de metri patrati si o vila cu demisol, parte, etaj si mansarda, incadrata la categoria monument istoric, anunta News.ro.

Directia Regionala a Finantelor Publice Bucuresti a gasit un cumparator, persoana fizica, pentru vila situata in zona Herastrau confiscata de la Corina Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu. Licitatia era organizata pentru a treia oara in decurs de circa doua luni, pretul cu care a fost scos la vanzare imobilul de pe strada Aviator Zorileanu, in Sectorul 1 al Capitalei, fiind de 4,53 milioane de lei.

Suprafata construita la sol a vilei este de 193,7 metri patrati, iar proprietatea include si un garaj in suprafata de 17,66 metri patrati. Imobilul este inscris in cartea funciara a municipiului Bucuresti si este incadrat ca monument istoric.

Cumparatorul a depus oferta de cumparare in plic sigilat, imrepuna cu dovada platii taxei de participare de 10 la suta din pretul de pornire al licitatiei.

La prima licitatie, stabilita pentru inceputul lunii iunie, vila in care a fost sediul Crescent, firma controlata de Dan Voiculescu, a fost scoasa la vanzare la pretul de evaluare de 4,53 milioane de lei, insa nu a fost depusa nicio oferta. ANAF a reluat licitatia, programand al doilea termen pentru 30 iunie, cand a redus pretul cu un sfert, astfel ca persoanele interesate ar fi putut achizitiona imobilul pornind de la 3,39 milioane de lei (circa 750.000 de euro). Fiscul a anuntat insa ca a anulat licitatia, cel mai probabil pentru ca nu a primit nicio oferta. La a treia runda de licitatie, care a avut loc luni, ANAF a revenit la pretul de evaluare, de 4,53 milioane de lei, de la care sa porneasca licitatia pentru vanzarea imobilului.

Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, a fost condamnat, in august 2014, la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi si fostul director al ADS Corneliu Popa au fost condamnati la cate opt ani de inchisoare, iar fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis a primit o pedeapsa de sapte ani de inchisoare.

In acest dosar, prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanta dispunand, prin decizia definitiva din 2014, confiscarea mai multor imobile apatinand inculpatilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena si cel al grupului de firme Grivco.

Potrivit aceleiasi decizii, s-a dispus sa i se confiste lui Dan Voiculescu mai multe bunuri mobile si imobile, precum si bani din conturile firmelor la care acesta figureaza ca imputernicit, beneficiar real, asociat sau administrator, atat din tara, cat si din strainatate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8111 vizualizari

  • +12 (16 voturi)    
    Cool! (Luni, 25 iulie 2016, 17:13)

    Soljenitin [utilizator]

    Super, bravo! Iata cum vin banii de Cumintenie!
  • +3 (9 voturi)    
    Vai (Luni, 25 iulie 2016, 17:16)

    UglyKidJoe [utilizator]

    Saraca...
  • -5 (9 voturi)    
    Normal... (Luni, 25 iulie 2016, 17:20)

    brifcor [utilizator]

    ... ca-i clasata casa monument istoric, adica n-ai voie s-o darami. Pai cum sa distrugi toate dispozitivele de ascultare "ultra-moderne" instalete acolo de gasca lu' dom' profesor ?
  • +6 (12 voturi)    
    Comment sters de user (Luni, 25 iulie 2016, 17:38)

    Retardragnea [anonim]

  • +16 (16 voturi)    
    Reporteri incompetenti (Luni, 25 iulie 2016, 18:28)

    Daniel_Risanu [utilizator]

    Stire facuta fara nici un pic de research.
    1. A fost licitatie publica, cumparatorul nu a depus oferta in plic sigilat, ci s-a facut prin strigare la sediul natariatului imputernicit.
    2. Licitatia anterioara la pretul de ~750.000 euro nu au fost anulata pentru ca nu s-a prezentat nimeni, ci au fost 3 persoane inscrise si cu garantia depusa.
    (Si un copil realizeaza ca nu avea cum sa nu fie nimeni prezent la acel pret, iar pe urma se se vanda mult mai scump la 1 mil. euro.)
    Licitatia a fost anulata din lipsa avizului primariei referitor la vinderea unui imobil catalogat ca monument istoric.
    • +2 (2 voturi)    
      rectificare (Marţi, 26 iulie 2016, 9:40)

      TDragos [utilizator] i-a raspuns lui Daniel_Risanu

      Din cate stiu licitatiile nu se organizeaza de catre notari ci de catre executori judecatoresti...
  • +6 (8 voturi)    
    suspect (Luni, 25 iulie 2016, 18:34)

    Bogdan31415 [anonim]

    se stia ca se va reduce cu 25% si totusi a luat-o la pretul initial.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by