Mohammad Murad, patronul Phoenicia Hotel, audiat ca martor intr-un dosar de evaziune fiscala

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 12 iulie 2016, 8:36 Dosare Anticoruptie


Mohammad Murad, patronul hotelurilor Phoenicia, este martor in dosarul penal in care politistii de la Serviciul de Investigarea Criminalitatii Economice au facut perchezitii luni dimineata la 35 de adrese din Bucuresti, Ilfov, Constanta si Prahova, la persoane suspectate de evaziune fiscala si spalarea banilor, arata surse apropiate anchetei, citate de News.ro.

Mohammad Murad a fost adus la Politia Capitalei in noaptea de luni spre marti, avand calitatea de martor, arata sursele citate. El este audiat de politistii Serviciului de Investigarea Criminalitatii Economice intr-un dosar in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala cu un prejudiciu de 3,8 milioane de lei si spalarea banilor cu un prejudiciu estimat la 8,8 milioane de lei.

Mohammad Murad este un om de afaceri de origine libaneza care controleaza in Romania grupul de hoteluri Phoenicia prezente in Bucuresti si in Mamaia, hotelurile Majestic din Mamaia, Jupiter si Olimp, Perla din Mamaia si Forum din Costinesti. Impreuna cu fratii sai mai mici, Hassan si Ahmed mai controleaza in Romania, printre altele si compania Glina care produce conserve si Sima Prod care se ocupa de distribuirea condimentelor.

¬Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca in perioada 2012 ¬ 2013, reprezentantii unei societati comerciale cu sediul in Bucuresti, au creat si implementat un circuit evazionist, in cadrul caruia, prin interpunerea pe lanturile de tranzactionare a marfii (materiale de constructii) a mai multor societati comerciale cu comportament de tip ᅡfantomaᅡ, s-au sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscal¬, potrivit Politiei Capitalei.

Perchezitiile au fost facute sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, actiunea fiind sprijinita de Directia Operatiuni Speciale, Unitatea Teritoriala de Analiza a Informatiilor Bucuresti si Directia Generala Antifrauda Fiscala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3574 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    Extraordinar (Marţi, 12 iulie 2016, 10:06)

    CezarN [utilizator]

    Si cand imi aduc aminte ca Gica Popescu nu a putut cumpara un hotel pe litoral...
    Cum Dumnezeu o familie de ciuhapi au putut cumpara atatea hoteluri in Romania iar romanii, nu?
    Aaaa, pentru ca romanii sunt prosti, ca altfel nu imi explic cu de l-au mai si facut seful patronatelor romane din turism. :((( Tara de dobitoci si de slugi.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by