Sorin Oprescu, intalnire cu Dan Sova la instanta: Nu trecem prin momente foarte bune

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 24 iunie 2016, 16:30 Dosare Anticoruptie


Sorin Oprescu
Foto: Rompres
Sorin Oprescu, prezent vineri la sediul instantei supreme, s-a intalnit cu Dan Sova, care participa la un nou termen din dosarul Turceni-Rovinari, in care este cercetat pentru mai multe infractiuni, fostul primar al Capitalei precizand ca niciunul dintre ei nu trece prin "momente foarte bune", relateaza Mediafax.

Sorin Oprescu a mers vineri dimineata la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a fi prezent la judecarea unei cereri pe care a formulat-o in dosarul in care este cercetat pentru fapte pe care le-ar fi comis in calitate de primar.

La aceeasi instanta, a mers si senatorul Dan Sova, judecat pentru complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani, in dosarul Turceni - Rovinari. Cei doi s-au intalnit in curtea instantei supreme, Oprescu declarand ca are o relatie apropiata cu Dan Sova si ca ambii trec prin clipe grele.

"Totdeauna am avut o relatie apropiata cu Dan Sova, mi-a placut, s-a zbatut in viata lui pentru ceea ce a dorit sa faca si multe lucruri i-au reusit. Nu trece prin momente foarte bune, noi nu trecem prin momente foarte bune. Asta e viata, unii incearca sa ne tarasca in noroi, incerci sa iesi. Pana la urma nu conteaza cum ai cazut, conteaza cum te ridici. Eu n-am reusit, dar fac eforturi", a declarat Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a fost trimis in judecata la data de 20 noiembrie 2015, fiind acuzat de luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Bogdan Popa, in calitate de director al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, a constituit un grup infractional organizat, la care au aderat ulterior si ceilalti inculpati, care avea ca scop savarsirea de infractiuni de coruptie, mai precis dare si luare de mita, din sume provenite din bugetul Municipiului Bucuresti, grup pe care, de la finalul anului 2013, l-ar fi condus Sorin Oprescu.

In dosarul care il vizeaza pe Dan Sova este judecat si fostul premier Victor Ponta pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat. Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta" a obtinut de la SCA "Sova si Asociatii" suma 181.439,98 de lei, pentru activitati, care in realitate nu s-au efectuat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1472 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    doi penali P$D..si vorbele lor de Duh (Vineri, 24 iunie 2016, 16:39)

    un domn [utilizator]

    sa multumeasca ca stau la racoare...restul lumii se coace la soare
  • +1 (1 vot)    
    " Suspendat " va opera Oparescu,iar Sova..... (Vineri, 24 iunie 2016, 17:10)

    Plagarus [utilizator]

    .....va sta pe bara lui in cort la Comarnic ?
    Ponta Viorel va fi garantul cautiunii pt. Danutz !
  • +2 (2 voturi)    
    comentariu (Vineri, 24 iunie 2016, 17:59)

    LiviuDrula1 [utilizator]

    Bine inteles ca nu trec prin momente bune dar cand au furat si excrocat a fost mult mai bine - problema este ca aproape nu vor pati nimic cel mult o condamnare cvu suspendare nu tu puscarie sau confiscarea averilor ilicite - are justitia grije de ei - MARE PACAT


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by