DNA: Benyamin Steinmetz, petreceri private in Israel si Monaco, cu invitati din cadrul Guvernului

de N.A.     HotNews.ro
Joi, 19 mai 2016, 23:22 Dosare Anticoruptie


In rechizitoriul dosarului in care se fac investigatii legate de retrocedarea padurii Snagov si a Fermei Regale Baneasa, DNA mentioneaza ca presupusul lider al gruparii, Benyamin Steinmetz, ar fi organizat petreceri private in Israel sau la Monaco, cu invitati parlamentari sau membri ai Guvernului, potrivit Mediafax.

"Pentru a-si asigura sustinerea intereselor membrilor grupului, inculpatul Benyamin Steinmetz a organizat petreceri private, in Israel sau la Monaco, la care a invitat persoane cu functii importante in statul roman, parlamentari sau membrii ai guvernului, iar apoi numele acestora a fost folosit de membrii grupului pentru a-si dovedi influenta, atat fata de inculpatul Paul al Romaniei, cat si fata de functionarii publici cu atributii in retrocedarea bunurilor revendicate de acesta si urmarite de grup", se precizeaza in rechizitoriul prin care au trimis in judecata mai multe persoane, printre care Remus Truica, Paul Philippe al Romaniei, Benyamin Steinmetz, Tal Silberstein, Moshe Agavi si Dan Andronic.

Acuzatiile care ii vizeaza pe cei trimisi in judecata se refera la presupuse fapte comise in perioada 2006 -2013, "in diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), in interesul obtinerii unor imobile de o valoare deosebita, intre care Padurea Snagov si Ferma Regala Baneasa, revendicate fara drept de inculpatul Al Romaniei Paul Philippe", explica procurorii anticoruptie.

"Daca in prima faza demersurile efective ale grupului infractional pentru obtinerea bunurilor au fost intreprinse de Remus Truica si Robert Rosu, ulterior, profitand de prezenta sa cu regularitate in Romania, urmare a unui contract de consultanta avut cu (...) pentru alegerile din anul 2008, inculpatul Tal Silberstein s-a implicat in mod direct in aceste demersuri, cu atat mai mult cu cat din aceasta postura a putut sa pretinda fata de inculpatul Paul al Romaniei ca are influenta inclusiv la nivelul primului-ministru de la acea data", se arata in rechizitoriul DNA.

Procurorii sustin ca la grup a aderat, in anul 2007, si jurnalistul Dan Andronic, fiindu-i prezentat lui Paul al Romaniei "ca o persoana influenta in lumea media, dar si in lumea politica, fiind consultant responsabil de campania electorala a primului ministru", Remus Truica si Tal Silberstein mentionandu-l in discutii ca fiind "persona prin intermediul careia vor controla presa".

DNA precizeaza ca o parte dintre membrii grupului au infiintat o firma prin care se faceau tranzactiile. "Dupa dobandirea bunurilor Padurea Snagov si Ferma Baneasa acestea au fost transferate de inculpatul Al Romaniei Paul prin contracte de vanzare cumparare catre Reciplia SRL, disimulandu-se natura ilicita a provenientei. (..) Reciplia SRL nu a incasat vreun pret din vanzarile ulterioare ale unor loturi din terenurile de la Snagov si Baneasa. Cercetarile au stabilit insa ca terenurile achizitionate prin intermediari au fost ulterior folosite de inculpatul Truica Remus pentru a obtine in mod nelegal importante sume de bani prin credite bancare (activitate infractionala care face obiectul dosarului (...) al DNA - Sectia a II -a )", explica procurorii.

Remus Truica ar fi fost exclus din afacere dupa ce membrii grupului "au aflat ca a obtinut, prin persoane interpuse, o parte din terenurile retrocedate si, de asemenea, si-a insusit o parte din banii acordati cu titlu de imprumut catre Reciplia SRL. In aceste conditii Truica Remus a fost determinat sa-si cedeze partile din Reciplia LTD si, implicit din Reciplia SRL", se arata in document.

"Prin activitatea infractionala desfasurata s-a reusit retrocedarea abuziva a Padurii Snagov, cauzandu-se un prejudiciu in dauna statului roman de 9.523.769 euro, precum si a Fermei Regale Baneasa, cu un prejudiciu in dauna statului roman de 135.874.800 euro", precizeaza DNA, prejudiciul total fiind estimat la 145.398.569 de euro.

Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel Brasov, procurorii cerand instantei arestarea preventiva a celor trei cetateni straini straini, Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz si Moshe Agavi.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2856 vizualizari

  • -7 (11 voturi)    
    sondaj (Joi, 19 mai 2016, 23:31)

    Mazeta [utilizator]

    Cine crede că Kovesi îl va aresta pe Steinmetz să îmi dea plus. Cine crede că Steinmetz o va aresta pe Kovesi să îmi dea minus. Cine crede că dosarul este o făcătură fără rezultat să nu îmi dea nici plus, nici minus.
    • +7 (9 voturi)    
      Hai sa facem alt sondaj (Joi, 19 mai 2016, 23:48)

      mitg [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Cine crede ca Mazeta e pe statutul de plata rusesc?
      • +1 (1 vot)    
        Comentariu sters de utilizator (Vineri, 20 mai 2016, 12:06)

        [anonim] i-a raspuns lui mitg

    • -1 (3 voturi)    
      Cine crede.. (Vineri, 20 mai 2016, 0:19)

      Tiberian [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Sondajul e pe sistemul 1 like = 1 prayer?
    • +3 (7 voturi)    
      Nici folosindu-te de tertipuri nu-ti iese ! (Vineri, 20 mai 2016, 1:23)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Ia-ti vreo 2-3 zile de concediu, poate-ti mai revii.
  • +4 (6 voturi)    
    S + S + A (Vineri, 20 mai 2016, 0:30)

    zizin [utilizator]

    HN: "procurorii cerand instantei arestarea preventiva a celor trei cetateni straini Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz si Moshe Agavi."

    Dar în ce kibuț își duc veacul actualmente cei 3 ”crai de la Răsărit”? În cel din Ro sau în cel de acasă?
  • +1 (3 voturi)    
    Paul, Andronic, Truica, cu totii basisti (Vineri, 20 mai 2016, 9:56)

    jackalphonse [utilizator]

    Cui totii s-au afisat in mod deschis cu fostul presedinte si, in plus, obiectul infractiunii este acelasi cu toti basistii de vaza, cum ar fi Videanu, Udrea and co. Pe langa toate acestea, basescu are exact aceeasi reteta de succes pentru imbogatire: terenuri-retrocedari.
    Prin urmare, cam toti sunt prieteni si colaboratori ai grupului infractional Basescu, nu trebuie sa fii un geniu ca sa ti dai seama. Cu toate acestea, cu totii se pare ca sunt loviti de autism.
    Sunt curios cat mai dureaza pana se ajunge la licurici.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by