UPDATE Dosarul Rompetrol. DIICOT ii acuza pe Isarescu, Nastase si alti inalti demnitari ca au facut jocurile grupului infractional al lui Patriciu. Plus: Guvernul a apelat la SIE pentru a gasi o banca potrivita. / Ministerul Energiei anunta ca s-a constituit parte civila in dosar

de Redactia Investigatii     HotNews.ro
Miercuri, 11 mai 2016, 20:04 Dosare Anticoruptie


Dinu Patriciu
Foto: Rompres
Ordonanta finala pentru inceperea urmaririi penale in dosarul Rompetrol pune in discutie rolul jucat de Guvernul Mugur Isarescu in privatizarea companiei Petromidia, procurorii DIICOT afirmand, intr-un document obtinut de HotNews.ro, ca "Guvernul Romaniei si Fondul Proprietatii Statului, in loc sa actioneze in interesul statului roman, in conformitate cu obligatiile constitutionale si legale, au actionat exclusiv in interesul lui Patriciu Dan Costache". Procurorii cerceteaza doua aspecte ale complexului dosar Rompetrol: privatizarea si stergerea datoriilor catre stat.

UPDATE 1: Ministerul Energiei s-a constituit parte civila in dosarul Rompetrol, a anuntat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pe pagina sa de Facebook. "Sunt dovezi clare a mostenirii teribile pe care o are Romania in domeniul energetic", a scris ministrul Energiei, cu referire la dosarul Rompetrol si la situatia de la Complexul Energetic Oltenia, unde directorul Laurentiu Ciobotarica a fost retinut pentru abuz in serviciu.

  • HotNews a solicitat BNR o pozitie oficiala a guvernatorului Mugur Isarescu pe care o vom publica in momentul in care va fi disponibila
De notat ca Mugur Isarescu nu are nicio calitate in acest dosar.

UPDATE 2: In urma solicitarii HotNews.ro adresate lui Mugur Isarescu, am primit vineri, la redactie, urmatoarele: "Domnul Mugur Isarescu considera ca este nepotrivit sa comenteze public cu privire la proceduri judiciare in curs. Vor fi aduse eventuale clarificari in legatura cu speta mentionata de dvs, daca vor fi necesare, in cadrul legal specific".
_____

In document sunt relatate detaliile multitudinea de firme romanesti si internationale, dintre care unele offshore, implicate in acest scandal din anii 2000, in care mai aflam ca Ministerul Finantelor a apelat anterior anului 2003 la ajutorul SIE pentru a identifica "mari banci de investitii sau institutii financiare internationale, interesate sa achizitioneze creantele bugetare al SC ROMPETROL RAFINARE SA" sau ca doi ministri din Cabinetul Nastase i-ar fi prezentat Rodicai Stanoiu o nota de fundamentare diferita fata de cea care a fost inclusa in final intr-o ordonanta de urgenta.

Procurorii detaliaza modul in care Petromidia a ajuns in posesia firmelor controlate de Dinu Patriciu, la sfarsitul anilor 1990.

Astfel, potrivit ordonantei citate, "grupul infractional organizat" de Dinu Patriciu, Sorin Marin, George Philip Sthephenson si  Collin Hart Richard a fost interesat inca din anul 1996 de obtinerea controlului asupra Rafinariei Petromidia SA, sens in care, la nivelul acestui an, "au achizitionat caietul de sarcini prin firma Petromidia Incorporated din SUA, reprezentata de Rosca Sorin Stanescu, care a si fost desemnata castigatoare de catre Comisia de Negociere din cadrul Fondului Proprietatii de Stat".

Procurorii au constatat insa ca "in SUA firma Petromidia Incorporated nu se regasea printre societatile inregistrate pe teritoriul acestui stat iar instiutia care a emis scrisoarea de garantie bancara in favoarea acestui era urmarita in justitie pentru activitati frauduloase".

Din aceste cauze, Fondul Proprietatii de Stat a renuntat la incheierea contractului de vanzare-cumparare cu aceasta firma.

In vederea privatizarii "Petromidia", Guvernul Radu Vasile a adoptat OUG 64/1998 care prevedea vanzarea unui "pachet de actiuni reprezentand 65,323% din capitalul social", cu acordarea unor facilitati la plata pretului actiunilor si la plata unor datorii bugetare.

Potrivit art. 2 al OUG 64/1998, "mandatul Fondului Proprietatii de Stat prevazut la art. 1 va fi aprobat prin hotarare a Guvernului", astfel incat  prin HG 985/1998  Guvernul Radu Vasile "a aprobat mandatul Fondului Proprietatii de Stat privind incheierea contractului de vanzare-cumparare a unui pachet de actiuni reprezentand 65,323% din capitalul social al Societatii Comerciale "Petromidia" - S.A. Constanta, in conditiile prevazute in anexa*) la prezenta hotarare".

Procurorii spun ca, ignorand aceste dispozitii legale, Fondul Proprietatii de Stat a reluat procedura de privatizare, de aceasta data pentru un pachet majoritar de actiuni de 69,991%.

Prin Contractul de vanzare- cumparare nr. 29/2000, pachetul majoritar de actiuni de 69,991%, reprezentand 25.258.810 actiuni  a fost achizitionat de firma The Rompetrol Group BV Olanda reprezentata de Patriciu Dan Costache, valoarea totala a pachetului fiind de 50.517.620 dolari, pretul unei actiuni fiind de 2 dolari si  fara ca FPS sa pastreze actiunea nominativa de control.

"Mai mult decat atat, dupa semnarea Contractului de vanzare- cumparare nr. 29/2000, prin care asa cum aratat in mod nelegal a fost vandut un pachet majoritar de actiuni de 69,991% in loc de un pachet de actiuni de 65,323%, Guvernul Romaniei prin Mugur Isarescu prim ministru si Radu Sarbu presedintele Consiliului de Administratie al Fondului Proprietatii de Stat, au adoptat  la data de 30 noiembrie 2000 OUG 248/2000, care a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 647/12.12.2000, prin care, pentru a acoperi nulitatea absoluta a procedurii de privatizare a Societatii Comerciale "Petromidia" - S.A. Constanta si pe cale de consecinta a contractului cu nr. 29/30.10.2000, a fost modificata  OUG 64/1998  astfel incat aceasta sa aiba urmatorul continut: "

"1. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:

    "ARTICOL UNIC

    In vederea finalizarii privatizarii Societatii Comerciale Petromidia - S.A. Constanta si transferului dreptului de proprietate asupra pachetului de actiuni reprezentand 69,991% din capitalul social al acestei societati comerciale catre investitorul cu care Fondul Proprietatii de Stat a negociat si a incheiat contractul de vanzare-cumparare avand ca obiect respectivul pachet de actiuni, se vor acorda prin hotarare a Guvernului facilitati la plata unor obligatii bugetare si a altor obligatii catre Ministerul Finantelor, prin derogare de la prevederile cap. III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 88/1997, aprobata prin Legea nr. 44/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, ale cap. V din Ordonanta Guvernului nr. 11/1996, aprobata si modificata prin Legea nr. 108/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 72/1997, cu modificarile si completarile ulterioare."
 
2. Articolul 2 se abroga".


"Se observa astfel ca, practic, instutiile implicate in procesul de privatizare al Societatii Comerciale Petromidia - S.A. Constanta, respectiv Guvernul Romaniei si Fondul Proprietatii Statului, in loc sa actioneze in interesul statului roman, in conformitate cu obligatiile constitutionale si legale, au actionat exclusiv in interesul lui Patriciu Dan Costache, astfel incat dupa ce acesta a esuat in anul 1997 in incercarea de 'a intra in stapanirea' acestei societati comerciale, sa reuseasca in final sa o achizitioneze la un pret de nimic, fiindu-i facuta cadou, atat rafinaria cat si fondul de comert al acesteia", acuza procurorii.

"Din aceasta analiza rezulta ca reprezentantii clasei politice aflati la putere in anii 1999 -2000 au servit  interesele economice si infractionale al caror exponent a fost Patriciu Dan Costache", se mai arata in aceasta ordonanta.

Procurorii mai spun ca, din continutul proceselor verbale de negociere dintre reprezentantii The Rompetrol Group si membrii Comisiei de negociere, rezulta ca "aceste modificari legislative s-au facut la solicitarea expresa a unei societati comerciale ceea ridica problema posibilitatii constitutionale pe care Guvernul Romaniei o avea pentru a adopta un act normativ, prin procedura de urgenta, care reglementeaza continutul unui contract" care are ca obiect un contract de vanzare cumparare-actiuni.

Procurorii pun in discutie si celebra ordonata de urgenta 118/2003, cand premier era Adrian Nastase, prin care ROMPETROL RAFINARE SA a fost "iertat" de plata sumei de 21.776.998.718.567 lei, aproximativ 603 milioane de dolari, ce reprezentau obligatii bugetare restante, "suma pe care insa membrii grupului infractional au folosit-o in interesele proprii sau in interesele societatilor din grupul Rompetrol care au inregistrat profituri substantiale care au fost apoi externalizate,  datoria fiind transformata in  obligatiuni de stat, cu posibilitatea rascumpararii in sapte ani".

"Din probele administrate si din analiza documentelor puse la dispozitie de Secretariatul General al Guvernului, Ministrul Finantelor, Ministerul Economiei si Ministerul Justitiei  rezulta ca in realitate OUG 118/2003 si Nota de fundamentare care a stat la baza publicarii  actului normativ in Monitorul Oficial au fost redactate in perioada 25-27.10.2003, sub directa coordonarea a  membrilor grupului infractional organizat, in principal a inculpatului Patriciu Dan Costache".

Rodica Stanoiu afirma ca a primit o alta nota de fundamentare

In cazul acestei ordonante, o marturie a fostului ministru al Justitiei Rodica Stanoiu arata ca ei i-a fost transmisa o nota de fundamentare diferita fata de cea care a fost inclusa in forma finala a ordonantei.

"Declaratia martorei  Rodica Stanoiu releva faptul ca, pentru a ascunde aspectele de nelegalitate ce priveau atat traseul proiectului de act normativ cat si continutul notei de fundamentare, sub coordonarea ministrilor Mihai Tanasescu si Dan Ioan Popescu, la Ministerul Justitie a fost trimisa spre avizare o nota de fundamentare cu un continut diferit de cel pe care il avea nota de fundamentare ce a fost atasata mapei OUG 118/2003 si pe care Mihai Tanasescu a semnat-o de asemenea pe data de 27.10.2003 cand se afla la Washington, facand parte din delegatia presedintelui Romaniei Ion Iliescu ce a efectuat o vizita oficiala in SUA in perioada 25-27.10.2003", potrivit sursei citate.

Procurorii il citeaza si pe fostul ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul in Guvernul Nastase, Gaspar Arsinte, care a declarat ca in 24.10.2003 "Proiectul de ordonanta privind reglementarea unor datorii bugetare ale ROMPETROL RAFINARE SA si  Nota de fundamentare avand  ca initiatori pe ministrii Mihai Tanasescu si Dan Ioan Popescu, care l-a sustinut in cadrul sedintei, nu erau redactate, iar in sedinta de guvern s-a dezbatut doar Raportului Comisiei pentru identificarea modalitatii optime de stingere a obligatiilor bugetare ale S.C. Rompetrol Rafinare S.A. Constanta, fara ca totusi la dispozitia membrilor guvernului sa fie puse la dispozitii copii de pe raport sau de pe ale documente care sa fi stat la baza intocmirii raportului, desi Secretariatul General al Guvernului care aveau obligatia sa puna la dispozitia membrilor Guvernului cate o mapa in care sa se regaseasca copii ale tuturor documentelor avizate in conformitate cu dispozitiile H.G.  nr. 555/2001 si  Legii nr. 24/2000".

Urgenta aprobarii ordonantei era legata de faptul ca sedinta de guvern 24.10.2003 "era ultima in care se putea aproba o ordonanta de urgenta" in conditiile in care "Legea de Revizuire a Constitutiei care intra in vigoare la data de 29.10.2003, stabilea masuri mai restrictive cu privire la adoptarea de ordonante de urgenta de catre Guvern".

Cautarea de investitori cu ajutorul SIE

Rotaru Constantin, care la data de 24.10.2003 avea functia de secretar de stat fiind si era unul dintre  directorii adjuncti ai  Serviciului de Informatii Externe, a declarat, potrivit ordonantei procurorilor, "ca  dupa alegerile din anul 2000, fostul premier Adrian Nastase  a solicitat SRI si SIE sa trimita cate un reprezentant la nivel de secretar de stat la toate sedintele de Guvern, participand astfel la sedintele de guvern din partea SIE, iar anterior datei de 24.10.2003 Ministerul Finantelor Publice  a solicitat SIE sa identifice mari banci de investitii sau institutii financiare internationale, interesate sa achizitioneze creantele bugetare al SC ROMPETROL RAFINARE SA, solicitare ce nu a fost rezolvata in timpul scurt de 10 zile avut la dispozitie".

"Martorul precizeaza ca, in pauza sedintei de Guvern din 24.10.2003 a fost abordat de ministrul finantelor Mihai Tanasescu care a sugerat pentru rezolvarea situatiei SC ROMPETROL RAFINARE SA, fie varianta transformarii datoriei de 600 milioane dolari in obligatiuni, fie continuarea cautarii unui eventual cumparator strain pe care le-a si sustinut in sedinta de guvern, precizand insa ca pentru a gasi un eventual cumparator are nevoie de 2-3 saptamani, situatie in care a intervenit  Dan Ioan Popescu cu precizarea ca modificarea Constitutiei nu mai permitea Guvernului sa adopte ordonante de urgenta, si ca este ultima zi cand se mai poate aproba Ordonanta pentru a fi trimisa la Parlament", potrivit sursei citate.

Valoarea de piata a Rompetrol - 3,6 miliarde dolari


Potrivit procurorilor, in 24.08.2007 Patriciu si George Philip Sthepenson au incheiat un contract cu KazMunayGaz prin care Rompetrol Holding S.A. Elvetia a vandut 75% din actiunile companiei olandeze The Rompetrol Group N.V., a carei valoare de piata a fost evaluata prin contract la 3,616 miliarde dolari, urmand ca cei doi, prin Rompetrol Holding, sa detina in continuare celelalte 25% din actiunile The Rompetrol Group N.V.

Prin contract s-a mai stabilit ca The Rompetrol Group N.V., va fi condusa impreuna de catre cei doi actionari, KazMunayGaz si Rompetrol Holding, actionarul majoritar numind membrii Consiliul Director al The Rompetrol Group N.V., iar Patriciu a fost numit  Presedinte si Director General.

"Practic prin aceasta tranzactie Patriciu Dan Costache si George Philip Stephenson si-au asigurat un folos patrimonial de 2.712 milioane USD, cresterea valorii de piata a The Rompetrol Group datorandu-se in primul rand activitatii infractionale derulate de membrii grupului infractional incepand cu anul 1999, prin care au fost delapidate sume importante care se cuveneau fie bugetului de stat fiind doar in administrarea firmelor din grupul Rompetrol,  fie trebuiau folosite in conformitate cu clauzele contractelor de privatizare incheiate in anii 1999 si 2000, cu complicitatea directa a ministrilor finantelor publice si cel al economiei si comertului din Guvernul Adrian Nastase, care la solicitarea inculpatului Patriciu Dan Costache au initiat si promovat OUG 118/2003 prin care SC ROMPETROL RAFINARE SA a fost ,iertat' de plata sumei de 21.776.998.718.567 lei, aproximativ 603 milioane de dolari, care a fost convertita in obligatiuni cu sacadenta la 7 ani", mai arata procurorii.

In aceasta cauza au fost introduse ca partiresponsabila civilmente KAZ MUNAY GAZ INTERNATIONAL NV (fosta THE ROMPETROL GROUP NV), SC OILFIELD EXPLORATION BUSINESS SOLUTIONS SA (fosta SC ROMPETROL SA) si SC ROMPETROL RAFINARE SA.








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























18167 vizualizari

  • +44 (46 voturi)    
    Cum altfel? (Miercuri, 11 mai 2016, 20:07)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Fara sprijin de la mafiotii care au anexat Romania si fara securisti, in Romania nu poti face afaceri.
    • +25 (31 voturi)    
      de aici si-a cumparat Isarescu podgorie? (Miercuri, 11 mai 2016, 20:57)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      ??
      • +15 (15 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Joi, 12 mai 2016, 8:15)

        [anonim] i-a raspuns lui IancuJianu

      • +2 (4 voturi)    
        Isarescu harap alb (Joi, 12 mai 2016, 15:53)

        luavardna [utilizator] i-a raspuns lui IancuJianu

        Noooo, Isarescu e cea mai curata figura din Romania! Cum crezi ca a rezistat 25 de ani la carma aceleiasi institutii, timp in care s-au schimbat atatea guverne si parlamente?! Printr-o conduita morala ireprosabila!
    • +15 (15 voturi)    
      asta nu-i (Joi, 12 mai 2016, 8:02)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      afacere.
      e jaf la drumul mare.
      toti cei responsabili ar trebui executati pentru subminarea economiei nationale.
      probabil ca la jafuri de acest gen se referea dragnea cand acuza guvernul tehnocrat de lipsa de patriotism. nu sunt in stare sa fure ca si guvernele rosii care au reusit sa rada de pe suprafata pamantului toata industria grea din Romania.
    • +5 (5 voturi)    
      Pedeapsa exemplara (Joi, 12 mai 2016, 9:40)

      Dinu [anonim] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Trebuie sa fie pedepsiti toti cei care au contribuit la acest tun, inclusiv cei care au ascuns atitia ani aceste informatii.
      Nu se poate ca serviciile secrete si procurorii sa nu fi stiut de aceasta hotie de miliarde de euro.
      Toti trebuie sa plateasca cu ani grei de puscarie si confiscarea integrala a averii. Inclusiv mostenitorii lui Patriciu.
      Nu vrem sa mai auzim de prescriptie, ca nu suporta regimul de detentie, condamnare cu suspendare, arestare la domiciliu, eliberare anticipata pentru ca au scris pseudo lucrari stiintifice etc.
      La fel cu cei care au vindut pe nimic Petrom sau Romtelecom.
    • +3 (5 voturi)    
      L-ai uitat pe Tăriceanu ? (Joi, 12 mai 2016, 11:23)

      Alistar44 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Ai uitat scrisorica scoasă de Udrea scrisă de Tăriceanu în care-i cerea lui Băsescu să intervină ca parchetul să- lase din cercetări pe Dinu Patriciu ?????? Acelaşi Tăriceanu care azi conduce campania împotriva Justiţiei şi pentru dessfiinţa rea DNA.
  • +40 (48 voturi)    
    Mugur Isarescu (Miercuri, 11 mai 2016, 20:09)

    Snitzelvienez [utilizator]

    Anii 90 au fost foarte tulburi si se poate deduce usor ce jocuri a mai facut stimabilul Guvernator astfel incat sa-si inainteze demisia
    • +39 (45 voturi)    
      nu inainte de a ne spune de CRESCENT (Miercuri, 11 mai 2016, 20:28)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

      targul spune ca era prieten cu varanul
      • +34 (34 voturi)    
        Bancorex? (Miercuri, 11 mai 2016, 20:52)

        Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        De Bancorex nu stim mai nimic. Toti securistii si acolitii lor s-au infruptat din banii de acolo. Lista lor nu o cunoastem nci acum.
      • +25 (33 voturi)    
        Stimabilul (Miercuri, 11 mai 2016, 20:53)

        Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        Guvernator de 27 ani, a fost prieten cu toata lumea, un mare mediator, atent , a indemnat la privatizari, a izbutit prin crize, n-a cedat niciodata la imprumuturile generoase de la FMI (dobanda platita azi de Romania anual este de $4 miliarde - cat o autostrada) si a recomandat sa nu ridicam rezerva de aur pentru ca e semn rau (omil dovedeste ce mult iubeste Romania)
        • -10 (20 voturi)    
          Chifteaua nu ar trebui testata psihic? (Miercuri, 11 mai 2016, 21:33)

          transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

          Cica "dobanda platita azi de Romania anual este de $4 miliarde - cat o autostrada". Serios?? Nici macar iliteratii nu te cred, cica dobanda anuala 4 miliarde. Nu ai notiunea termenilor, baetzash.
          • +7 (11 voturi)    
            Penibilus (Miercuri, 11 mai 2016, 22:45)

            Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

            Varsa cifre din interior ..hai zi cata dobanda plateste Romania pe imprumuturi si cate din aceste imprumuturi tinute de BNR la seif au fost in intresul Romaniei? Altfel crede lumea ca esti un Adam Smith al Romaniei
          • +8 (10 voturi)    
            Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 11 mai 2016, 22:59)

            [anonim] i-a raspuns lui transpenibilus

          • +5 (5 voturi)    
            Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 11 mai 2016, 23:03)

            [anonim] i-a raspuns lui transpenibilus

          • +5 (5 voturi)    
            Datoria externa (Miercuri, 11 mai 2016, 23:26)

            KostasP [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

            A romaniei este la momentul actual de 89,7 mlrd. €. La o dobanda anuala de 4-4,5% vine cam intre 3,5 si 3,9 mlrd. €\an.
            • +10 (10 voturi)    
              Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 11 mai 2016, 23:41)

              [anonim] i-a raspuns lui KostasP

              • +13 (13 voturi)    
                Cei mai grav (Joi, 12 mai 2016, 0:40)

                Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui

                Este ca o parte din banii imprumutati stau si zac la BNR "pentru rating" si astfel se plateste aproape $1 miliard dobanda/an doar ca sa avem bani la seif..interes national ce naiba
            • -2 (6 voturi)    
              Antena 3 nu mai e demult aici (Joi, 12 mai 2016, 3:15)

              transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui KostasP

              Tu faci diferenta intre datoria externa si datoria publica? Ca e destul de importanta. Singurii care nu au inteles ca nu guvernul plateste datoria externa (cum se facea pe vremea lui Ceausescu) sunt Antena 3.

              Guvernul plateste datoria publica, catre e altceva. Si e mai mica. Plus ca o parte mare e interna (bine, tot se platesc dobanzi la ea).
              • +2 (2 voturi)    
                CORECT (Joi, 12 mai 2016, 10:08)

                un domn [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

                Hantena 3..nu a fost aici...doar mentionata ca stire de can can
              • +1 (1 vot)    
                ... (Joi, 12 mai 2016, 10:33)

                pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

                Mai penibilus, Digi24 e bun?

                "Datoria publică României a crescut cu aproape 3 procente şi a ajuns la 40% din Produsul Intern Brut."

                "Anul trecut, statul a plătit dobânzi de peste 2 miliarde de euro pentru împrumuturile luate."

                http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Datoria+publica+a+Romaniei+creste+investitiile+scad
        • +2 (2 voturi)    
          Guvernator (Joi, 12 mai 2016, 12:47)

          gabon [anonim] i-a raspuns lui Snitzelvienez

          Si cel mai mare dusman al legii DIP si al tarii. Incep sa apara dovezi clare - pentru cine nu era clar - de partea cui este acest guvernator cica al bancii nationale, cand de fapt el este si a fost aparatorul intereselor bancherilor, a fostilor si actualilor urmasi ai membrilor de conducere a FSN-ului si FDSR-ului.
    • +4 (6 voturi)    
      Mugurel (Joi, 12 mai 2016, 9:06)

      Amoredivino [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

      Nu va păți absolut nimic. Doar este unul din cei doi români îngduiți la ședințele Bilderbergilor. „Frații” nu se lasă unul pe altul la greu. Dacă începe să „decarteze” raabi Isareskovich tot ce are în „gușă” vine Apocalipsa cu câțiva ani mai devreme!
  • +35 (35 voturi)    
    Pe ei pe mama lor! (Miercuri, 11 mai 2016, 20:11)

    tudorLeo [utilizator]

    La puscarie cu penalii, nu ma intereseaza cine sunt, abia astept alegerile sa scapam si de penalii din parlament. Votul meu il primeste cine nu e traseist politic si nici macar suspectat de plagiat/fapte de coruptie. Afara din sistem cu penalii.
    • +4 (4 voturi)    
      Confiscare nu sanatoriu pe banii nostri (Joi, 12 mai 2016, 10:04)

      VictorS [utilizator] i-a raspuns lui tudorLeo

      La puscarie, la Rahova sau prin alte parti ar duce-o mai bine decat majoritatea romanilor.

      Confiscare extinsa si urmariti - mai ales ca vor fi bugete sa se angajeze oameni pentru asta - si cand isi cumpara o gogoasa sa isi justifice banii.

      Dar imi amintesc cand ANAF a inceput sa miste si pentru micile magarii cum populatia a tipat.
      Normal e sa fie activata legea la toate nivelurile, mai ales la cele vizibile pe strada, sa vedem daca ii mai convine lui Ghita sa taca si din gura si sa voteze ca prostul cand nu o sa mai poata 'misca' nimic.
  • +14 (24 voturi)    
    Biblioteca Berevoiesti cand se deschide ? (Miercuri, 11 mai 2016, 20:18)

    un domn [utilizator]

    precis aflu cine e in spatele pay-roll al mazetei si plutonului sovietic aici pe Hotnews.

    Mazeta

    asculta bine, 1...2....ai auzit ? suntem aproape de tine si Idolii tai....incingem gratarul.....tzepele le ascut cu mana mea sa fie suple, confortabile pentru voi...sa nu va jeneze la conectarea cu voi ,de la membrele inferioare..spre cele superioare...cu oprire la tartacutza...sa nu iasa varful....soon
    • 0 (4 voturi)    
      Interestul poarta fesul (Joi, 12 mai 2016, 10:17)

      VictorS [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      despre ce vorbim e vorba aici si ce ii bantuie pe unii.

      Am aflat cine erau postacii Udrei si cat erau platiti. Si?
      Doar ca au disparut, nu imediat, a durat un pic ca mai mergea leafa probabil.
      • +2 (4 voturi)    
        inteleg ca Berevoiesti e ..potcoava (Joi, 12 mai 2016, 12:17)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui VictorS

        de cal mort ? pai amicitia intre Elena si Ponta unde ramane ? la capitolul afaceri impreuna ?
        • +1 (1 vot)    
          Una era discutia din articol (Joi, 12 mai 2016, 14:41)

          VictorS [utilizator] i-a raspuns lui un domn

          si alta ce te bantuie pe tine (cine il plateste pe Mazeta).

          El poate fi doar un simplu id**t.
          Macar e unul vizibil, mai periculosi sunt cei care sunt bine antrenati, care manipuleaza informatia si deturneaza discutiile...

          Cat despre amicitia Elenei cu Ponta, ai fi uimit poate sa aflii adevarul.
          Chiar mi-e sila sa repet: toti sunt legati intre ei, serviciile si diferite organizatii mai mult sau putin secrete ii unesc + istoria comuna a parintilor/bunicilor.

          Ce facem noi, asta e intrebarea cea mai pertinenta.
          Nu sunt corupt dar ma simt foarte vinovat. Tu?
          • +1 (3 voturi)    
            da, ca nu am reusit cu votul ? (Joi, 12 mai 2016, 22:18)

            un domn [utilizator] i-a raspuns lui VictorS

            ca ai iesit toti uncenicii ALI BABA in Parlament ? da, suntem vinovati (amandoi) ca nu am reusit sa convingem pe cei din jur ca sunt o plaga- U$Lamul ma refer. In legatura cu coruptia e bine, este pe drumul bun..hai sa militam pentru macovei presedinte cel tarziu in 2017...atunci, eu cel putin nu ma voi mai invinovati pentru cei din jur
  • -6 (20 voturi)    
    vinovat o sa fie mortu' ! (Miercuri, 11 mai 2016, 20:19)

    cineva [anonim]

    un dosar care se redeschide ...si care va avea ca vinovati si pedepsiti mortul !

    adevarat..ca e murdara treaba , nu incape indoiala

    dar acu' pe bune ...cum necum ...alternativa pentru Petromidia era fierul vechi !

    nu numai ca nu s-a dus la fier vechi, dar cele 600 milioane sunt firmituri pe langa taxele si impozitele colectate de stat de pe urma activitatii intregului grup Rompetrol !
    cu kazahi, chinezi sau patricieni ...e o companie romaneasca care merge, tine angajati si aduce taxe si impozite !

    ce bine era daca in spatele fiecarei privatizari din industrie din Romania s-ar fi aflat cate o poveste similara cu Petromidia cu excroci ca Patriciu, ...
    • +11 (11 voturi)    
      trio: mincinosu, motocicleanu, bombonelu (Miercuri, 11 mai 2016, 22:18)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui cineva

      sint cei ce au tradat interesele nationale pt interesul privat.

      Ei raman si Toti trei sint vinovati cu sau fara "u" la coada.
    • +12 (12 voturi)    
      alternativa?? (Miercuri, 11 mai 2016, 22:52)

      altcineva [anonim] i-a raspuns lui cineva

      prietene, alternativa era sa vinzi Petromidia altcuiva care dadea mai mult pe el. simplu. si avand in vedere sumele, este clar ca macar gaseai pe unii care sa plateasca si cei 600 mil dolari.

      este foarte important sa incurajam tara asta si firmele romanesti care platesc taxe si impozite, sunt sigur ca in ultimii ani Rompetrol a platit tot ce trebuie la stat, dar hai sa nu ne multumim cu "las' ca-i bine si asa"!

      si sa NU uitam ce insemnau 600 mil dolari in 1998 pentru statul roman. din pacate acum nu mai ai ce sa-i faci. iti dau dreptate partial, mortul o sa fie de vina.

      interesant ar fi sa vedem ce se intampla cu ordonanta aia data de Ponta in 2013....
    • +3 (3 voturi)    
      Firmele capusa ? (Joi, 12 mai 2016, 10:20)

      VictorS [utilizator] i-a raspuns lui cineva

      am auzit asta si la scandalul Hexi Pharma: firma romaneasca, angajati, bla bla.

      Sunteti normali la cap?
      Astea sunt capusele industriei Romanesti nu firme romanesti (aia importau ce se produce in Romania ca sa poata mari pretul prin ofshore).

      CAnd citesc comentarii ca astea sau cum o sa isi piarda oamenii locuri de munca cand desfiintam aceste capuse, cangrene ale industriei romanesti, ma apuca o disperare...
      • +1 (3 voturi)    
        confunzi dimensiunea (Joi, 12 mai 2016, 12:15)

        cineva [anonim] i-a raspuns lui VictorS

        Nu confunda un gigant industrial profitabil, aflat topul companiilor producatoare de venituri la bugetul statului cu o magazie in care se dilueaza detergenti .

        Rompetrol este cazul fericit in care un politician roman excroc a preluat ceva de la stat ..pe 2 lei ...si a dus-o unde este acum. Da a fost murdara treaba, dar sigur putea sa fie mai rau.
        Petromidia era o rafinarie supradimensionata si neprodutiva la momentul la care a fost preluata. S-a investit enorm ca sa fie unde este azi.

        Cand Patriciu a pus mana pe Rompetrol,in Romania se scanda nu ne vindem tara. ...dar ne-o faramitam singuri.
        Putea sa aibe soarta RAFO cu Ovidiu Tender .

        Petrom s-a vandut mult mai tarziu la OMV.
        • 0 (2 voturi)    
          Sigur (Joi, 12 mai 2016, 14:47)

          VictorS [utilizator] i-a raspuns lui cineva

          Coruptia devine pozitiva cand avem exemple in care e mai distructiva.

          Probabil ca ai motivele tale pentru care ai ajuns sa gandesti asa.
          • +1 (1 vot)    
            detaliaza analiza ta (Joi, 12 mai 2016, 22:20)

            un domn [utilizator] i-a raspuns lui VictorS

            altfel e doar o replica din fieraria lui Iocan..ceva de genus spuse de cocoshila, nu ar fi etic sa actionezi in acea directie...daca te crezi Cocosh
            • +1 (1 vot)    
              fara motive si cocoshi (Vineri, 13 mai 2016, 0:48)

              cineva [anonim] i-a raspuns lui un domn

              nu e vorba de motivele mele, nici cocosi ..si nici alte legende, nu ingreuna digerarea subiectului cu presupuneri

              este pur si simplu opinia mea, pe considerente practice:
              prefer o excrocherie din care ne alegem cu ceva, decat varianta in care se alege praful si stim vinoatii dar nu mai avem ce le lua caci au irosit tot ce au furat !

              Statul nu e in stare sa administreze intreprinderi sau alte afaceri si nici nu trebuie !
              Patriciu a pus afacerea Rompetrol pe picioare, este in Romania, functioneaza de 20 de ani , nu a plecat nimeni cu ea acasa;
              Exista o vorba "nu ma intreba cum am facut primul milion". Dupa el insa incepi sa dai socoteala in mod atent.
              Anii 90 au fost anii primului milion. Cine crede ca ajunge la miliard fara sa dea socoteala risca tot.

              Statul este actionar si trebuie sa-si incaseze partea. Daca astazi, 20 de ani mai tarziu cand lucrurile stau cu totul altfel, Ponta sau altii au decis sa faca cadouri in numele statului, atunci trebuie impuscati !
  • +29 (33 voturi)    
    Ce facusi coane Isarescu? (Miercuri, 11 mai 2016, 20:32)

    Dl Capsuna [utilizator]

    Ce facusi coane Isarescu? Chiar Maria Ta sa fii implicat in asemenea afaceri? O personalitate imaculata a secolului XXI?
    Cred ca este o campanie de denigrare a acestor personalitati precum Isarescu, Oprea, Basescu, Ponta, Dragnea, Udrea...
    Voi cei din presa nu aveti ce sa mai scrieti si v-ati apucat sa denigrati aceste personalitati remarcabile?
    Daca regreta efectiv faptele ar trebui iertati, asa cum propune si senatorul Mihai Alfred-Laurentiu-Antonio.
    Abuzul in serviciu trebuie scos din Codul Penal si tratat ca o neglijenta in serviciu fara pedepse atat de aspre incat sa ne bucuram in continuare de acesti oameni onesti care mai gresesc si ei cateodata. Atata rautate exista in tara asta... ca sa nu mai zic de jurnalistii care cauta scandal si rating.
    • +8 (10 voturi)    
      Ce face? (Miercuri, 11 mai 2016, 20:52)

      Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Dl Capsuna

      Ce ii comanda securimea si mafia care a jefuit tara si continua sa o jefuiasca
  • +7 (17 voturi)    
    interesant... (Miercuri, 11 mai 2016, 20:35)

    demaGOGU [utilizator]

    ..serviciile de intelligence ale puterilor (prin proxy-ul DNA-DIICOT) vs. finanta transnationala (prin proxy-ul BNR-Isarescu)

    cei mai cinici dintre comentatorii hotnews stiu deja pe cine sa puna banii.
  • +18 (18 voturi)    
    ticalosi.... (Miercuri, 11 mai 2016, 20:40)

    sile1 [utilizator]

    Incredibil cat de multe jigodii si multi prosti s-au perindat in fruntea tarii dupa 1989.

    Au distrus sau vandut pe nimic peste 1600 de intreprinderi industriale saracind Romania de sute de miliarde de euro umplandu-si conturile cu banii romanilor care au strans cureaua,pe vremea comunismului pentru a ridica o industrie in tara asta

    Astia ar trebui judecati si impuscati pentru subminarea economiei nationale !!
    • +10 (10 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Joi, 12 mai 2016, 7:16)

      [anonim] i-a raspuns lui sile1

    • +6 (6 voturi)    
      culmea (Joi, 12 mai 2016, 8:07)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui sile1

      nesimtirii o stabileste ion iliescu, cel care desi este tatucul lor, face pe mimoza virgina, ca nici usturoi n-a mancat si nici gura nu-i miroase.
      astia ar trebui pusi la temelia zidului de la Targoviste.
    • +4 (4 voturi)    
      impuscati (Joi, 12 mai 2016, 11:08)

      Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui sile1

      nu. Da' pusi sa traiasca intr-o garsoniera cf 3, cu o pensie de babutza amarata, asa, vreo 10-20 de anisori. E destula pedeapsa asta, crede-ma, si invata si ceva util: cum traiesc milioanele de romani de care si-au batut joc in mod bestial.
  • +24 (24 voturi)    
    Coleg cu Voiculescu Isarescu i-a facut cadou Cresc (Miercuri, 11 mai 2016, 21:12)

    andreesanu [utilizator]

    Ar fi vremea sa-l ia la bani marunti si pe VESNICUL GUVERNATOR Isarescu .
    Cand canadienii au cerut arestarea lui Voiculescu pentru banii de la Crescent ,Isarescu seful comisiei de investigare a banilor lui Ceausescu l-a facut scapat pe colegul lui de ASE .Alt jucator in afacerea Crescent este cumnatul lui Isarescu diplomat la vremea aceea si actual mare scula in BNR.
    Prins cu mata in sac Isarescu si in afaceri cu Patriciu !!
    Cat priveste pe Nastase nu-i nici un secret si nici ca Patriciu juca la doua capete cu un picior in PDSR si cu altul in PNL sponzorizind ambele tagme de hoti.
  • +9 (9 voturi)    
    Da' "Mortu"... (Miercuri, 11 mai 2016, 21:48)

    Mortu [anonim]

    ii chiar mort?
  • +20 (20 voturi)    
    adaptare phoenix (Miercuri, 11 mai 2016, 22:01)

    neo13 [anonim]

    Sunt masoni, si sunt vestiti
    Toata gasca, hoti cinstiti.

    Si au frati de cruce sute,
    Care au furat pe rupte,
    Nu le pasa de nimic
    La bulau stau doar umpic...
    • +7 (7 voturi)    
      super trebe clip pe youtube (Miercuri, 11 mai 2016, 22:11)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui neo13

      dar adaugati si Prea Fericitii Teoctist si Daniel !
    • +3 (3 voturi)    
      Valabil si pentru Phoenix Baia Mare !! (Miercuri, 11 mai 2016, 22:26)

      Miky113 [utilizator] i-a raspuns lui neo13

      Acelasi scenariu, alti actori !

      Din pacate e trecut de ceasul al 12lea !!!
      Romania furata, a devenit ireversibil
      Romania pierduta.
      Pacat, pentru sangele varsat: de mosii si stramosii neamului .

      Pentru contemporani : cine face aceiasi gresala de doua ori, isi merita soarta !

      "Capui lui Mihai Viteazul ! Unde-au fost romanii...?"
  • +4 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 11 mai 2016, 22:29)

    [anonim]

  • -9 (15 voturi)    
    Bai Hotnews (Miercuri, 11 mai 2016, 22:53)

    cris 111 [anonim]

    Devreme ce in text scrieti negru pe alb " De notat ca Mugur Isarescu nu are nicio calitate in acest dosar."
    atunci de ce l bagati in titlu si de ce cereti o pozitie? Numai ca sa aiba pe cine injura obsedatii care s-au imprumutat si acu nu mai vor sa plateasca? Jenant.!
    • +11 (15 voturi)    
      Isarescu nu este, dar va fi! (Miercuri, 11 mai 2016, 23:57)

      dan_costea [utilizator] i-a raspuns lui cris 111

      Pentru ca Isarescu a fost Prim Ministru cand Patriciu s-a imbogatit in urma unor aprobari venite de la Guvern.
  • +9 (9 voturi)    
    ... (Miercuri, 11 mai 2016, 22:54)

    xyz2033 [utilizator]

    Instiutia care a emis scrisoarea de garantie bancara in favoarea acestui era urmarita in justitie pentru activitati frauduloase".

    da si care-i institutia aia ? mergeti acolo si dati de firul banilor.
  • +12 (12 voturi)    
    Da' nu mi-e rusine nici cu vericii Tanasescu (Miercuri, 11 mai 2016, 23:04)

    Susufler0 [utilizator]

    si Popescu, coordonati de taticul lor, al tuturor Bombonel ! 600 milioane $ ! Cat o fi fost comisionul ?

    PS. In fine, astea sunt amanunte. Desi la Tanasescu, nu ma asteptam si se tot aduna. MICROSOFT... EADES
    ROMPETROL...

    PPS. Concluzia e una singura : LA BRUTARIE CU EI !
  • +2 (4 voturi)    
    MAFIE TRANSPARTINICA! (Miercuri, 11 mai 2016, 23:16)

    Ciobanul Bucur [utilizator]

    E un exemplu clasic.
    Ma tem insa ca victima va fi tot guvernul actual, care nu face nimic pentru a proteja mafia transpartinica.
  • +5 (9 voturi)    
    ajunge mason cine fura cu rafinament (Miercuri, 11 mai 2016, 23:17)

    kkciosuldelahamangia [utilizator]

    pe cand sa fie canonizat si pus langa astenie moca...
  • +2 (2 voturi)    
    Rompetrol a trecut la cazaci:))) (Joi, 12 mai 2016, 6:20)

    Lucian Ilea [utilizator]

    hihihi astia is aia care au datorii de zeci de miliarde parai la noi:)
    si pt ca la ei e petrol la noi nu e evident ca rafinarea mere dupa sursa de petrol
    ca firme care sa rafineze pot fi o infinitate da resurse de sange planetar mai putin
    si ce mai imi sug astia sangele
    o sa vb cu soarele care e muiere sa mai dea o pala de foc pe aicea sa ma scape de astia mor lasta si fara dinti si fara ferticire
  • +11 (11 voturi)    
    ISARESCU - falimentul Bancii Religiilor (Joi, 12 mai 2016, 8:27)

    Cremenarul [utilizator]

    Felicit HOTNEWS pentru initiativa de a soilicita dlui ISARESCU o pozitie a sa in legatura cu privatizarea Rompetrol.
    Consider ca o asemenea initiativa ar trebui sa fie lansata de HOTNEWS si in legatura cu elaborarea de catre Guvernul ISARESCU a OUG nr. 118/30.06.2000 prin care s-a aprobat acordarea BNR-ului a unui credit de 1500 mrd.ROL in vederea efectuarii unor plati doar presupuse/inexistente la data emiterii OUG nr. 188. Platile erau destinate despagubirii deponentilor Bancii Religiilor dupa falimentarea acestei banci.
    De unde stia dl ISARESCU ca Banca Religiilor va fi falimentata dupa 7 zile de la emiterea OUG nr. 118, respectiv la 10.07.2000 ?
    A existat vreo intelegere prealabila a Guvernului ISARESCU cu instanta de judecata ?
    Este aceasta OUG nr. 118/30.06.2000 o dovada elocventa ca Guvernul ISARESCU a fost complice la premeditarea falimentului l Bancii Religiilor ?
    Prin clarificarea acestei probleme HOTNEWS va putea aduce o contributie esentiala la elucidarea controverselor privind falimentarea Bancii Religiilor.
  • +2 (2 voturi)    
    Crimă de stat (Joi, 12 mai 2016, 9:04)

    paulian [anonim]

    Ceauşescu rezolva problema mult mai simplu, fără chichiţe avocăceşti şi procese interminabile
  • +5 (5 voturi)    
    Zeul Isarescu bagat in ecuatie? noo se poatee! (Joi, 12 mai 2016, 9:39)

    jackalphonse [utilizator]

    Pai el trebuie sa si dea duhul linistit in jiltul conducerii BNR, nu l deranjati. Daca vreti sa stiti adevarul, problema Rompetrol a aparut din cauza legii darii in plata! Ia intrebati-l, sa vezi ca asa va raspunde.
    Isarescu este ultimul si cel mai mare gropar al Romaniei de dupa 1989 ramas in functii inalte: aceeasi de peste 20 de ani (si inca una extrem de importanta).
  • +7 (7 voturi)    
    si tu Mugurel!!!!! (Joi, 12 mai 2016, 10:21)

    Inna100 [utilizator]

    Acest "titan" al ... binelui economic ..al Romaniei..( cica), care critica si ne da avetismente la orice decizie buna pentru romani, infricosandu-ne, tacea malc sau accepta tacit asemenea ticalosii..
    Nu pot spune ca sunt asa de surprinsa, insa este trist!! Pacat. Sper sa plateasca!!
    Este curajos DIICOT!! Bravo!
  • +7 (7 voturi)    
    guvernatoru (Joi, 12 mai 2016, 11:05)

    Wildschwein_007 [utilizator]

    ma gandeam io cu admiratie ce om integru si alea-alea e isarescu. Iaca, poate ca nu-i chiar asa cum ma gandeam io... :)
  • +7 (7 voturi)    
    GOVERNATORE (Joi, 12 mai 2016, 12:46)

    jidanul [utilizator]

    Oare cat timp a fost conducatorul unui guvern Isarescu ? Din 22 decembrie 1999 pana pe 28 decembrie 2000 si in anul asta a contribuit la un "tun". Inchipuiti-va daca institutile de control ale Statului Roman si sunt destule, ar incepe un control al activitatii lui governatore Isarescu la BNR, ce ar iesi la iveala, cum ar iesii duhoarea pestilentiala a rahatului care zace ascuns sub covoarele BNR-ului de un sfert de veac. De aproape 10 ani spun ca Isarescu si gasca de la BNR reprezinta 50% din raul economico-financiar care exista de 26 de ani in Romania, ceilalti 50% il reprezinta raul din clasa politica corupta si compromisa total. Si daca la aceste doua rele adaugam si complicitatea dintre aceste doua rele, atunci avem explicatia pentru care Romania se afla in dezastrul in care a ajuns in prezent.
  • 0 (0 voturi)    
    Comment sters de user (Luni, 16 mai 2016, 23:40)

    Metec [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by