Cristian Burci, retinut de DIICOT, intr-un dosar in care se acuza devalizarea Romvag. Procurorii fac patru perchezitii, una la cotidianul Adevarul - surse

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 27 aprilie 2016, 8:06 Dosare Anticoruptie


Cristian Burci
Foto: Captura Digi 24
Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt l-au ridicat miercuri pe omul de afaceri Cristian Burci, intr-un dosar in care se efectueaza patru perchezitii, dintre care una la o redactie de ziar, informeaza Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile ar avea loc la redactia cotidianului Adevarul. 

Sursele judiciare citate au mai declarat ca in acest dosar se efectueaza cercetari fata de 9 suspecti, printre care se afla patronul cotidianului Adevarul, Cristian Burci, si Denisa Turcu - fost administrator special la Adevarul Holding, pentru savarsirea infractiunilor de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, delapidare, evaziune fiscala, instigare la delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata, instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani in forma continuata si instigare la evaziune fiscala. 

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Olt vor fi aduse la audieri 12 persoane. 

Din actele de urmarire penala efectuate a rezultat faptul ca membrii acestui grup de criminalitate organizata, prin activitatea desfasurata din anul 2006 pana in prezent, au creat un prejudiciu SC Romvag SA Caracal prin abuz in serviciu si delapidare in valoare de 7.099.000 euro si 3.811.756 lei. 

In aceeasi perioada, prin introducerea in circuitele comerciale de persoane si societati la care detineau actiuni sau erau detinute in totalitate de persoane apropiate, membrii grupului au reusit sa recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infractiuni, in cuantum de 18.099.000 euro si 3.811.756 lei. 

Conform surselor judiciare, in ceea ce priveste infractiunea de evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala, grupul condus de Cristian Burci, prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile si evidentierea in actele contabile sau in alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive, a creat un prejudiciu statului roman de 25.646.825 lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























11981 vizualizari

  • +10 (12 voturi)    
    atat (Miercuri, 27 aprilie 2016, 9:01)

    zot [utilizator]

    recuperare prejudiciu si
    interzicere activitate in domeniu
  • +9 (9 voturi)    
    Tot din mafia rosie (Miercuri, 27 aprilie 2016, 9:19)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Cad unul cite unul, golanimea care a confiscat tara si a jefuit-o dupa plac. Din pacate, cred ca si pe acest mafiot Justitia il va lasa cu averea aproape intreaga... dovedind cit de independenta e.
    • +2 (2 voturi)    
      Baietii lui Magureanu (Miercuri, 27 aprilie 2016, 13:53)

      Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Unul cate unul.Bravo DNA.
  • +12 (12 voturi)    
    Burci este bun de Protan (Miercuri, 27 aprilie 2016, 9:21)

    Plagarus [utilizator]

    Contracte adjudecate cu zeci de milioane de euro cu societăţile statului din subordinea MT pentru diverse prestări de servicii: de la publicitate la recuperări de creanţe sau erbicidarea căii ferate. Cu banii obţinuţi din astfel de contracte,Burci şi-a adjudecat aproape toate firmele statului producătoare de vagoane, locomotive, alte materiale rulante, el dictand preţurile pieţei, CFR fiind obligată, prin contracte ce sau derulat până în 2010, să achiziţioneze sau să-şi repare infrastructura prin firmele sale.
    • +3 (5 voturi)    
      Dar cine oare (Miercuri, 27 aprilie 2016, 12:20)

      Kecske [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      l-a ajutat sa-si adjudece aceste contracte si sa devina si proprietar la Romvag? Nu comva pritenul Miron si amicul Adrian?
      • 0 (6 voturi)    
        Hai sa gandim,nu sa vorbim, (Miercuri, 27 aprilie 2016, 12:35)

        xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Kecske

        actele sunt din 2006 incoace !!!
        • +2 (2 voturi)    
          Adelu & soferul = 2 puscariasi cu CV greu (Miercuri, 27 aprilie 2016, 15:11)

          Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

          Mitrea Miron,a pagubit bugetul de stat cu 6 milioane de euro, prin infiintarea televiziunii MTC TV Constanta. Au fost scoase documentele care probau jaful initiat de Mitrea in cardasie cu Adrian Nastase si in beneficiul lui Cristian Burci.
          Astfel, in mai 2001, printr-o hotarare de guvern (HG nr. 451), se infiinta SC “Maritime Training Centre Television” SA Constanta (MTC TV) pe scheletul unei televiziuni locale de apartament din cadrul Centrului de Perfectionare a Personalului din Marina Civila. Guvernul Nastase a decretat, in plus, ca MTC TV este o televiziune “de interes strategic”
          In iulie 2001, intre MTC TV si patru regii subordonate MLPTL (CFR SA, CFR Marfa SA, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta si Compania Nationala Aeroportul International Otopeni SA) s-a incheiat un contract pe trei ani de asociere in participatiune, prin care companiile de stat se obligau sa vireze in conturile televiziunii “strategice” aproximativ 8 milioane de dolari.
          Ulterior, dupa retragerea din afacere a Aeroportului Otopeni, 5,9 milioane de dolari (164,4 miliarde lei) au fost virati de MTC TV in conturile unei firme-paravan a lui Cristian Burci, Romanian Investment & Development (RID), inregistrata in paradisul fiscal New Jersey
  • +6 (6 voturi)    
    ne lasati cu "omul de afaceri"?? (Miercuri, 27 aprilie 2016, 12:59)

    zaboo [utilizator]

    in Romania toti escrocii sunt numiti asa, in timp ce adevaratii oameni de afaceri se bat zilnic cu sa isi tina afacerile la suprafata
  • +4 (4 voturi)    
    Ha ha (Miercuri, 27 aprilie 2016, 13:36)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Ca o fi facut atitea porcarii fara sa stie nimeni ! Asta e din gasca securistilor care au acaparat tara ca sa fure cit vor. Retinut de DIICOT, va fi judecat, va fi condamnat la 2-3 ani si pun pariu ca scapa cu averea intreaga. Baietii joaca destept, nu se joaca.
  • +3 (3 voturi)    
    Guvernarea Nastase. (Miercuri, 27 aprilie 2016, 13:53)

    Johanis [utilizator]

    Acest monstru a fost creat tot de catre guvernarea Nastase. Daca s-ar verifica ce sume intrau in Prima TV pe vremea aceea, ne-am da seama cum stau lucrurile in tarisoara asta violata de catre toti nemernicii!
  • +2 (4 voturi)    
    Nu asta aparea intr-un filmulet (Miercuri, 27 aprilie 2016, 15:12)

    xrogo [utilizator]

    in care negocia pretul de vanzare pentru copii?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by