Liviu Dragnea, doi ani de inchisoare cu suspendare in Dosarul Referendumul, sentinta e definitiva

de Red Stiri     HotNews.ro
Vineri, 22 aprilie 2016, 7:47 Dosare Anticoruptie


Liviu Dragnea
Foto: Guvernul Romaniei
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat vineri in dosarul Referendumul la doi ani de inchisoare cu suspendare si la un termen de incercare de patru ani. Este o decizie definitiva si irevocabila a Inaltei Curti. El a fost acuzat de DNA de folosirea influentei sau a autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite. Completul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost condus de Livia Stanciu, iar decizia a fost citita de magistratul asistent Veronica Iunga.


Liviu Dragnea a fost obligat si la plata catre stat a 550 de lei, reprezentand cheltuieli de judecata.

De asemenea, instanta a dispus achitarea a doi dintre inculpati, Adriana Vespe și Daniela Vlăduț, care fusesera condamnati la 2 ani cu suspendare in procesul pe fond. Cele doua au facut parte dintr-o sectie de votare din comuna Balteni, judetul Gorj, unde au aparut 88 de semnaturi false in lista de alegatori.

In rest, completul condus de presedinta Inaltei Curti, Livia Stanciu, a menținut sentințele date în cazul celorlalți inculpați din dosarul Referendumul.

Reamintim ca Liviu Dragnea a declarat in ultimul cuvant in fata instantei in procesul Referendumului ca se considera nevinovat si cere achitarea. "As vrea sa va rog sa nu luati in seama caracterizarea facuta de DNA. Nu aceasta este atitudinea mea fata de oameni. Marturie stau cei 20 de ani in serviciul public. Militantii, nu numai din PSD, ci ai tuturor partidelor indeamna lumea la vot pentru ca este sensul unei campanii electorale. La referendum a fost o confruntare dura intre poporul roman si Basescu. Niciun partid nu putea obtine foloase necuvenite. Cred cu tarie in nevinovatia mea si solicit achitarea", a spus Liviu Dragnea.

Procurorii DNA au cerut magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie pedeapsa cu executare pentru presedintele PSD Liviu Dragnea, pedeapsa minima solicitata de DNA fiind intre trei si cinci ani de inchisoare. In cererea procurorilor se arata ca liderul PSD ar fi tratat alegatorii ca pe niste obiecte, iar neprezentarea la vot a fost vazuta ca "un moft, nu ca un drept".

Ca raspuns, in sala de judecata, aparatorul liderului PSD a declarat ca "Dragnea nu era actor in aceasta campanie electorala. Inculpatul nu putea sa urmareasca nici pentru sine, nici pentru altii foloase necuvenite. (...) Faptul ca a oferit spectacole cu clovni, baloane si zane nu cred ca e un motiv ca un om sa stea in inchisoare. Nu i-a tratat pe alegatori ca pe simple obiecte. Dragnea a urmarit ca orice politician dintr-o lume democratica sa atraga cat mai multi cetateni la vot".

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) l-au condamnat, in 15 mai 2015, pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, decizia nefiind definitiva. Liviu Dragnea a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, "cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale".

Anchetatorii sustin ca Dragnea a fost sustinut in fraudarea referendumului de 74 de presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea, Gorj si Olt. Acestia au fost trimisi in judecata pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori, infractiuni comise sub forma autoratului, complicitatii sau a instigarii.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























44475 vizualizari

  • +58 (66 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 21 aprilie 2016, 22:52)

    [anonim]

    • +41 (53 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 22 aprilie 2016, 2:39)

      [anonim] i-a raspuns lui

      • +51 (63 voturi)    
        Ce a facut este extrem de grav (Vineri, 22 aprilie 2016, 10:26)

        zzztop [utilizator] i-a raspuns lui

        La alegerile din 19 noiembrie 1946, comunistii au confiscat puterea in Romania falsificand rezultatele alegerilor.

        Au urmat 40 si ceva de ani de comunism sub influenta Moscovei, zeci de mii de intelectuali morti sau in inchisori si am scapat de comunism printr-o Revolutie soldata cu atatia morti.

        un articol interesant:
        http://www.contributors.ro/cultura/%E2%80%9Ealegatori-opri%C8%9Bi-de-la-vot%E2%80%9D-cum-au-falsificat-comuni%C8%99tii-alegerile-din-1946/
        • +43 (53 voturi)    
          Un referendum deturnat politic! (Vineri, 22 aprilie 2016, 10:53)

          pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui zzztop

          Un referendum deturnat politic este la fel de democratic ca alegerile din Crimeea!

          In referendum nu trebuie sa fie organizat sau sustinut de un partid, pentru ca atunci devine strangere de voturi!

          Pentru incursiunea in influentarea opiniei democratice a unui om politic, minim 5 ani de puscarie cu executare!
          • +6 (12 voturi)    
            Este 14:18, baiatul de la tara' are valiza gata? (Vineri, 22 aprilie 2016, 14:20)

            pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

            Appropo, unde se va preda?

            Deseara beau sampanie si cinstesc pentru binele tarii!
          • +13 (21 voturi)    
            Toate ticalosiile facute la "referendum" (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:28)

            Maniu [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

            cu "i-a luat pensia" terfelirea continua a lui Basescu din care s-a dat din toate directiile (il sustin oricand pina la limita Udrea), campania plina de minciuni !!! (Basescu nu era executiv, nu putea lua nimic) caricaturile si injosirea si nu in ultimul rind PUCIUL cind vor fi anchetate? Asa ca e foarte just ce spui! Cum isi permit mai bine zis PANA CAND isi permit gangsterii eternizati la putere toate ticalosiile NEPEDPSITI?
            • +1 (1 vot)    
              Basescu era "executiv" (Sâmbătă, 23 aprilie 2016, 10:24)

              dbdb [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

              ca era presedinte. Presedintele este parte a puterii executive. Mai mult insa, Basescu este cel care a iesit sa anunte taierile de salarii si pensii, depasindu-si atributiile prezidentiale si asumandu-si atributiile primului ministru. A-l desparti pe Basescu de Udrea e ca si cand ai desparti 2 siamezi cu o singura inima si un singur ficat, pur si simplu nu se poate face. Basescu fara Udrea n-ar fi atins limita de sus a tupeului, ca acum, iar Udrea fara Basescu la fel.
        • +10 (22 voturi)    
          acum va aparea Mazeta sa nege (Vineri, 22 aprilie 2016, 10:53)

          un domn [utilizator] i-a raspuns lui zzztop

          insa..fara succes, sau ucenicii lui
        • +10 (14 voturi)    
          foarte putini realizeaza (Vineri, 22 aprilie 2016, 16:55)

          kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui zzztop

          ca 2012 era sa se repete evenimentele de la alegerile din 1946, cand in urma unei fraude masive a fost schimbat cursul istoric al tarii.
          sa dai doar 2 ani cu suspendare...nici nu-mi gasesc cuvintele, dar o latrina e mai demna ca justitia din Romania.
          oarba e o curva mizerabila.
          • +2 (2 voturi)    
            corect (Vineri, 22 aprilie 2016, 19:58)

            levierul [utilizator] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

            foarte putini realizeaza ca eram aproape de a infunda justitia in momentul acela. Justitie care oricum e oarba dar si cam ciunga. Cum poate da sentinte cu suspendare pentru inculpati care nu isi recunosc vina? De ce? Exista in justitia din vreun stat democratic aceasta procedura? Mai mult, cum pot fi eliberati conditionat daca nu au recunoscut vina si nici nu s-a recuperat prejudiciul? Cum putem sa spunem ca aceasta este justitie?
        • -2 (2 voturi)    
          L.Dragnea 2 ani de inchisoare,daca nu chiar parnae (Vineri, 22 aprilie 2016, 23:12)

          Mugu [utilizator] i-a raspuns lui zzztop

          Nu prea inteleg ce are Dragnea cu alegerile de la 16.11.1946 INSA adevarul istoric este ca nu numai Moscova ci si SUA + Anglia au decis si la Yalta si la Teheran si apoi iar la Yalta cine ce ia la impartirea lumi 'libere'dupa ww2 INSA mai ales antonescu a decis la 22.6.1941 sa bage Romania in nenoricire.'Adevarurile' astea instorice 'pe alese' si pe jumatate de poveste,pot induce lumea in eroare - care eroare,cutoate ca nu face parte din pacatul original, tot pacat este.
    • +16 (20 voturi)    
      [...] (Vineri, 22 aprilie 2016, 14:58)

      goguleana lugojana [utilizator] i-a raspuns lui

      Acum ca avem si sentinta definitiva, asteptam demisia din fruntea Partidului Sarlatanilor si Depravatilor.
      • +8 (12 voturi)    
        De ce? doar ii reprezinta ! (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:40)

        Metusala [utilizator] i-a raspuns lui goguleana lugojana

        Daca , din rara intamplare, ar fi ajuns unul integru fii sigur ca era zburat de mult!
      • +3 (3 voturi)    
        Demisia?!!! (Vineri, 22 aprilie 2016, 17:02)

        ionisus [utilizator] i-a raspuns lui goguleana lugojana

        A lui dragnea???
        Hai sa visam frumos!
      • +3 (5 voturi)    
        nu'si da demisia, la rugaciunile pesedeilor (Vineri, 22 aprilie 2016, 17:04)

        nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui goguleana lugojana

        deci, pt. binele partidului, va ramane. si pt. binele tzarisoare, ca_cum spunea cu nerusinare, niciodata n'a fost mai bine in romania, ca atunci cand a fost condusa de psd, mai ales pe vremea lui dr. tonta...
        asa a zis el, condamnatu' liviu ot teliorman.

        dar, de ales, nu va pute fi ales, nu va putea catinda timp de patru ani. deci, va fi numai sef la psd, si'atat.
        nemaiputand sa intre in palavrament, isi va pierde imunitatea.
        si daca se tzine batzos si supara binomu', se mai scot dosare. ca nu prea e el cuser cu hotelu' turris de la turnu magurele, cu teldrum si niscai bani ioropeni luati pe proinvest. basca nscai abuzuri in serviciu, ca sef de administratie judeteana...
        deci, pe chestii mai concrete, comensurabile in lei sau ioroi.
  • +40 (50 voturi)    
    hai noroc! (Joi, 21 aprilie 2016, 22:56)

    Mos Andrei [utilizator]

    sa fie cu executare!
    • +17 (23 voturi)    
      Sa-i (Vineri, 22 aprilie 2016, 11:22)

      naica [utilizator] i-a raspuns lui Mos Andrei

      uram din toata inoma 5 ani de odihna la Jilava unde se poate concentra asupra unor opere stiintifice .Are experienta in asfaltari,sifonari de bani,constructii faraonice.Apoi ,tot raul spre bine,fiindca poate sa-l urmeze si d-na bombonica,asa ,ca sa nu fie singur.La multi ani cu executare.
    • +9 (9 voturi)    
      la ce justitie avem nici o sansa cu executare (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:27)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui Mos Andrei

      in medicina spre exemplu daca un chirurg ar lucra precum un judecator ar murii toti pacientii.
      Daca industria ar functiona dupa principiile strimbe din justitia ro am circula per pedes.

      furtul de voturi in alte tari e pedepsit exemplar insa in ro NU.
  • +18 (24 voturi)    
    Lord Of Telorman (Joi, 21 aprilie 2016, 23:07)

    un domn [utilizator]

    decepticon will fallen...
  • +28 (32 voturi)    
    Hai nea Livache, (Joi, 21 aprilie 2016, 23:23)

    clint [utilizator]

    iti doresc sa... se faca dreptate.
  • +25 (29 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 22 aprilie 2016, 1:27)

    [anonim]

  • +26 (32 voturi)    
    dragnea - vs - nastase (Vineri, 22 aprilie 2016, 1:30)

    kostel [utilizator]

    chiar am urmarit cu interes caa face musiul de cand a fost ultimul termen si pana acum ... daca va aduceti aminte, la nea nastase - 4 case, si el a tacut malc ultimele 2 saptamani inainte de pronuntarea sedintei ... sper sa fie cu noroc si de data asta
  • +16 (26 voturi)    
    Numai condamnarea lui Dragne tae elanul PSD (Vineri, 22 aprilie 2016, 8:54)

    andreesanu [utilizator]

    Haosul ,dezorganizarea ,caderea in sondaje in care se
    zbate PNL de doua parale poate fi compensata doar de
    condamnarea cu executare a lui Dragnea !!!.
    PSD fara Dragnea il bate vantul !!!.
    Sa vedem cat s-a invirtosat madularul justitiei !!!,desi nu-s sperante .
    • +5 (17 voturi)    
      un reset al startului este necesar (Vineri, 22 aprilie 2016, 9:28)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui andreesanu

      prea se bucura tov cristoiu de victoria P$D, si nu e corect pentru Romania, pentru el ca pupator P$D nu e ceva nou
  • +27 (33 voturi)    
    Furtul de voturi egal furtul viitorului unei țări. (Vineri, 22 aprilie 2016, 9:08)

    asavreau [utilizator]

    Dragnea merită cel puțin 6 ani cu executare și interzicerea dreptului de a alege și a fi ales pentru alți 6 ani.Numai așa se vor învăța minte și alți interesați deasemenea practici și,poate românii vor recăpăta încrederea în democrație și vor participa la vot.
    • +5 (9 voturi)    
      Numai ICCJ mai face justitie corect in Bucuresti (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:30)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

      ca daca era la TMB....primea "achitare" saracutul.
  • -26 (36 voturi)    
    o sa scape (Vineri, 22 aprilie 2016, 9:12)

    xanti [utilizator]

    Pana la urma ce a facut el au facut toate partidele.
    Subtire dosarul ca mai toate din ultima vreme facute de DNA.
    • +12 (18 voturi)    
      nope (Vineri, 22 aprilie 2016, 10:31)

      ..13 [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Deja unii pentru care s-a disjuns cauza au luat ceea ce au meritat.

      Deci nu este subtire diloc ci cred ca va fi cu executare - un exemplu trebuie sa vina ca sa inteleaga toti fraierii despre ce este vorba.
    • +3 (7 voturi)    
      subtire (Vineri, 22 aprilie 2016, 14:31)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      comentariul dvs., ca mai toate de pana acuma.
      ca sunt comentarii partinitoare e normal pentru simpatizantul unui partid, dar exceleaza, ca mai toate comentariile pro psd, prin rautati si lipsa de argumente, macar logice, daca reale nu exista.
  • +11 (17 voturi)    
    La multi ani! (Vineri, 22 aprilie 2016, 9:13)

    DanCelMare [utilizator]

    Doamne-ajuta!
    Poate se mai curata tara asta,...
  • +21 (27 voturi)    
    moralitate? (Vineri, 22 aprilie 2016, 9:27)

    Dedalus [utilizator]

    "La referendum a fost o confruntare dura intre poporul roman si Basescu"

    Adica, cei care erau de partea lui Basescu nu sunt parte a poporului roman.

    Nu stiu ce sentinta va fi. Dar aceasta fraza denota un profund dispret pentru cetateni.

    In democratie trebuie sa respecti parerea adversarilor. Sunt concetatenii tai, din aceeasi tara.

    Dupa aceasta fraza, daca mama lui Dragnea ar fi de partea lui Basescu, domnia sa nu ar face parte din poporul roman...
    • +1 (15 voturi)    
      Referendum (Vineri, 22 aprilie 2016, 10:28)

      FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

      Intr-un fel are dreptate. Tehnic, nu cum a fost in realitate, parlamentul sesizeaza o incalcare grava a constitutiei, il suspenda pe presedinte (pe el, nu pe sefii camerelor, nici prerogativele ccr, nici pe avocatul poporului) informeaza "poporul" care e acuzatia si vine referendumul. Nu se apuca partidele opozante sa mearga prin tara, sa tina discursuri, mitinguri, emisiuni televizate pentru a convinge poporul de ceva, prezinta doar faptele si ii lasa pe suspendat sa isi sustina cauza. Deci da, poporul se confrunta cu presedintele, partidele ar fi trebuit sa fie neutre, pentru ca nu era campanie electorala, rolul lor era strict tehnic.
  • +20 (26 voturi)    
    hai la multi ani! (Vineri, 22 aprilie 2016, 9:31)

    ouyang [utilizator]

    nu de alta, dar sa nu ajunga Prince pe vreo lista pesede.
    • +8 (14 voturi)    
      poate fi si un Prince de vranshea ? (Vineri, 22 aprilie 2016, 10:02)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

      evident sa ajunga PRINS...
  • -4 (18 voturi)    
    ... (Vineri, 22 aprilie 2016, 10:00)

    pathfinder [utilizator]

    Pronostic: va lua cu suspendare. :(
    • +4 (6 voturi)    
      ... (Vineri, 22 aprilie 2016, 14:53)

      pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui pathfinder

      In ciuda minusurilor, am avut dreptate.
      Din pacate.
      Imi pare rau ca n-am pariat.
      Castigam si io un ban cinstit... :)
    • +13 (13 voturi)    
      ... (Vineri, 22 aprilie 2016, 14:59)

      pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui pathfinder

      Sau, dupa cum ar spune Dragnea insusi, a luat "decat" cu suspendare.
      hi hi hi hi hi
  • +29 (35 voturi)    
    Dreptate pentru popor (Vineri, 22 aprilie 2016, 10:39)

    Raju [utilizator]

    Am fost membru de comisie la referendum. S-au facut presiuni uriase din partea reprezentantilor USL si a presedintilor (PSD) pentru falsificarea rezultatelor. Am reclamat faptul ca au fost cazuri de vot multiplu, fara rezultat. Am fost injurat ca desi eram in comisie nu am vrut sa votez, etc, etc. Sper sa-l vad pe Dragnea la inchisoare!
    • +12 (18 voturi)    
      martor la proces? (Vineri, 22 aprilie 2016, 11:27)

      Europiu [utilizator] i-a raspuns lui Raju

      Pai si atunci de ce nu v-ati oferit ca martor al acuzarii la proces, stimate domn/doamna?

      Exact ce spuneti in comentariu, cu prestare de juramant in fata Curtii.
      • -19 (23 voturi)    
        E simplu (Vineri, 22 aprilie 2016, 13:44)

        Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Europiu

        Pentru ca e un amarat de propaganidst care fie minte si nu a avut nici o treaba cu nici o comisie, fie exagereaza ...
        • 0 (0 voturi)    
          Gresit, (Vineri, 22 aprilie 2016, 20:57)

          ionisus [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

          nea Gigi, eu am fost observator la Referendum si confirm cele spuse de Raju. De fapt, dupa parerea mea, frauda a fost cu mult mai mare decat s-a vehiculat prin presa. Mai ales in ultimele 2-3 ore, cand era clar ca nu se realizeaza cvorumul necesar demiterii, in unele sectii de votare se plimbau oamenii ca sambata seara, prin Cismigiu.
          Nu-i iau apararea lui Basescu, care a facut multe greseli si multe "greseli", dar atat suspendarea cat si referendumul si mai ales felul cum s-a desfasurat acesta, a intrecut orice inchipuire in materie de manipulare, minciuna si incalcare a principiilor democratice, de care fac atata tapaj d-nii ''alesi".
      • +3 (5 voturi)    
        De unde stii ca nu s-a oferit? (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:32)

        Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Europiu

        de oboseala ti-am dat +...
  • +10 (16 voturi)    
    Live-text (Vineri, 22 aprilie 2016, 11:30)

    johnny_bravo [utilizator]

    Va rog faceti un live-text cu aceasta stire. Suntem destui cei care dorim sa stim exact momentul cand primeste condamnare si alte detalii. Multumesc
  • +11 (15 voturi)    
    Hotărât (Vineri, 22 aprilie 2016, 11:58)

    grimis [utilizator]

    Vreau să se termine ,pentru totdeauna falsificarea votului alegătorului la urne.
    Numai aşa vom şti realitatea unei alegeri legale.
  • +5 (11 voturi)    
    La multi ani! (Vineri, 22 aprilie 2016, 12:22)

    Adrian1 [utilizator]

    La multi ani! Cu executare!
  • +5 (11 voturi)    
    ..."bea cu mine !!! " (Vineri, 22 aprilie 2016, 12:43)

    mirceacr [utilizator]

    ...am pus sampania la rece
    pana la ora sentintei a atinge temperatura optima
    • +8 (14 voturi)    
      Pedeapsa exemplara ! (Vineri, 22 aprilie 2016, 13:14)

      FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui mirceacr

      In mod normal ar trebui sa capete pedeapsa maxima, care nici aia nu e suficienta, mai ales acum, cu o luna inainte de alegeri, pentru ca eventualii doritori de falsificare a celor doua rinduri de alegeri sa se scarpine putin in cap inainte de a se apuca de furt.
      • +12 (16 voturi)    
        trebuie creat un precent (Vineri, 22 aprilie 2016, 13:51)

        mirceacr [utilizator] i-a raspuns lui FlorinG

        trebuie creat un prim precedent in privinta condamnarilor pentru manipularea voturilor si poporului.

        daca pe Ceausescu l-au impuscat, in cazul astuia pedeapsa trebuie sa fie maxima ...5 ani macar

        e vorba de lovitura de stt si atac la democrtie ! asa ceva nu poate rmane sanctionat cu avertisment
  • +9 (15 voturi)    
    Hai cu puscaria! (Vineri, 22 aprilie 2016, 12:57)

    Acestnicknameestedejainregistrat [utilizator]

    Sa-i transmitem,si lui, bancul cu Dubai: "Duba-i gata si te-asteapta!"
  • -29 (41 voturi)    
    Ziua in care democratia moare... (Vineri, 22 aprilie 2016, 13:53)

    Gigi Kent [utilizator]

    Astazi poate fi ziua in care democratia noastra tinerica si pana acum promitatoare poate fi omorata. A suferit un viol si a stat in coma cateva luni in vara lui 2012. Atunci cand practic niste smecheri, niste structuri care se autodenumesc fraudulos "stat de drept" au decis ca se pot sterge la fund cu votul a milioane de romani.

    Astazi putem afla, definitiv, irevocabil si cu executare, ca e bine sa fie democratie si sa voteze lumea dar numai cu cine trebuie. Ca e bine cu partide politice, cu participarea pe scara larga la viata politica dar numai cand trebuie (iar in 2012 nu trebuia). Ca rolul unui partid politic sau al unui lider in principiu nu este sa aduca lumea la vot ci sa ii tina acasa (macar uneori). Si ca in general, romanii isi pot decide soarta prin vot daca voteaza cam 90 de milioane dintre ei (sau orice alt numar aberant, prag etc. stabilit arbitrar).

    Si totul sub privirea aprobatoare, chiar instigatoare, a UE si mai ales SUA, care, nu e asa, nu sunt rele ca URSS-ul secolului trecut sau Rusia putinista ci au alte valori.
    • -15 (23 voturi)    
      ai dreptate (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:01)

      freejack [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

      un smecher (ca a fost unul singur, Basescu) s-a sters la fund cu votul a 7,4 milioane de romani. iar niste indivizi cu caracter de slugi (aia de populeaza structurile) l-au sustinut. si asa am suportat infectia inca 2 ani.
      • +3 (9 voturi)    
        un smecher... (Vineri, 22 aprilie 2016, 16:42)

        JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui freejack

        ... a fost ala care s-a sters la fund cu regulile democratiei si a incercat sa fure voturi.
        Sentinta de azi ma face sa ma intreb cate din cele 7,4mil voturi au fost reale
        Iar asta este cu mult mai grav decat salariile taiate de Basescu.
      • 0 (2 voturi)    
        Niste smecheri... (Vineri, 22 aprilie 2016, 18:36)

        Alius [utilizator] i-a raspuns lui freejack

        ....au incercat sa rastoarrne puterea printr-un asa-zis referndum, referendum la care s-a ajuns prin incalcarea Constitutiei, referendum care, ca si cel dinainte, n-a avut nici o motivatie reala, decat sa scape de Basescu.

        Asta-i tot ce s-a intamplat. Ca s-au sters la fund cu votul a ... 5 milioane (alea fara furaciuni) e una, dar au tinut cont de dreptul altor 9 milioane (ca asa-i in democratie), este alta si conform legilor, referendumul nu a putit fi validat. Ca asa-i in democratie. La alegeri, de exemplu, castiga ala care are 50% + 1, cu restul voturilor se "sterge la fund". Ca asa-i in democratie. S-a mai facut un referendum si s-a votat ceva, iar "alesii" au decis sa se stearga la fund cu rezultatul referendumului validat. De alea nu-ti pasa.
    • +4 (12 voturi)    
      Democratia moare cand legea nu e respectatat (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:35)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

      Nu cand voturile false (morti, multiple, etc) nici macar nu ajung la baremul legal ca o gasca de infractori sa puna mana pe functiile din Stat. Democratia fara stat de drept (respectarea legii !) se numeste anarhie.
    • -1 (1 vot)    
      Ziua in care mortii (Vineri, 22 aprilie 2016, 18:31)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

      vor ramane linistiti in morminte. Nu vor mai fi chemati la vot !
  • +1 (3 voturi)    
    :) (Vineri, 22 aprilie 2016, 14:41)

    Analfabet [utilizator]

    Cred ca mentine pedeapsa cu suspendare...
  • +9 (11 voturi)    
    Alta suspendare? (Vineri, 22 aprilie 2016, 14:42)

    Martinezu [utilizator]

    La cate pedepse cu suspendare are dreptul un membru PSD? Toate?
  • -8 (18 voturi)    
    victorieeeeee (Vineri, 22 aprilie 2016, 14:47)

    xanti [utilizator]

    Iar si-a furat-o dreapta
    • +8 (12 voturi)    
      O condamnare e victorie numai pentru hoti (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:34)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      vezi garibaldi ca trebuie sa-ti schimb nickname-ul sau nu-l mai folosi pe asta dintre cele multe, ca esti contrarevolutionar
    • +3 (5 voturi)    
      Stimabile, ai o problema de perceptie. (Vineri, 22 aprilie 2016, 17:48)

      Kecske [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      De cind o condamnare este victorie pentru cel condamnat. Ca aici nu-i vorba de dreapta sau stinga ci de dragnea care tocmai a fost condamnat. Punct. Fiindca, daca nu stiai, si condamnarea cu suspendare tot condamnare este.Chiar daca iti da impresia ca te misti liber..Cind vei solicita un cazier judiciar, in el va scrie negru pe alb ca ai fost CONDAMNAT.
  • +19 (25 voturi)    
    2 ani cu suspendare? rusine! (Vineri, 22 aprilie 2016, 14:50)

    Adrian_. [utilizator]

    furi din magazin sau furi un referendum national, pentru completul de judecata inseamna acelasi lucru.

    In SUA lua 300 de ani de puscarie si plata a vreo 200 de milioane de dolari. La noi maine Dragnea e la TV.
  • -15 (25 voturi)    
    Hai noroc,fara executare, (Vineri, 22 aprilie 2016, 14:50)

    xrogo [utilizator]

    hai cu comentariile despre justitia independenta!!!
  • +17 (23 voturi)    
    Asa se face (Vineri, 22 aprilie 2016, 14:50)

    qwertyuiop [utilizator]

    Fraudezi un vot de care depinde o tara intreaga si nu patesti NIMIC!
    Asta este exemplul pe care il primesc cei care vor sa faca la fel. Hai cu frauda fratilor.
    Aia care fura mai tare castiga.
  • +16 (24 voturi)    
    ei, iata (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:00)

    Sorrows [utilizator]

    ca dragnea a capatat, in sfarsit, calitatea oficiala de INFRACTOR. Asa cum sunt, de fapt, majoritatea membrilor psd.
    • 0 (2 voturi)    
      DRAGNEA NEVINOVAT (Vineri, 22 aprilie 2016, 20:29)

      NumaiLaNoi [utilizator] i-a raspuns lui Sorrows

      cu suspendare = achitare
  • -10 (24 voturi)    
    2 ani cu suspendare (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:04)

    freejack [utilizator]

    asta nu conteaza, conteaza condamnarea in sine. deci e bun ala care spune stati acasa nu votati. ne alegem noi intre noi si va conducem pe noi culmi de civilizatie si progres. fraierilor!
    trebuie vot obligatoriu, astfel nu mai trebuie sa ne cheme nimeni la vot. esti obligat si daca nu o faci, platesti.
    • -9 (19 voturi)    
      Aceasta condamnare este de fapt o (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:33)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui freejack

      recunostere a faptului ca Dragnea a luptat sa scapam de nemernicul ala de Basescu si pentru toti membrii si simpatizantii PSD este un semnal de a strange randurile pentru viitoarele lupte politice!!!
      Si inca odata mentionez ca .desi s-a terminat procesul,inca se mai cauta aia 2 milioane de votanti fraudulosi din mintea imbacsita de oarece tarie a doamnei(sic!) Monica Macovei !!!
      • +5 (11 voturi)    
        Ti-ai dat cu arama peste fata, bre (Vineri, 22 aprilie 2016, 16:26)

        midufi [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

        :))
    • 0 (2 voturi)    
      Cine e bun ? (Vineri, 22 aprilie 2016, 18:37)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui freejack

      Cine navaleste in casa omului si il ia pe sus sa il duca la vot ? ( dupa cum isi indemna Dragnea acolitii).
      Sau cine scoala mortii din morminte si ii duce la vot ( scamatorie facuta de oamenii lui Dragnea ).
      Astia sunt buni ?
    • 0 (2 voturi)    
      Da, (Vineri, 22 aprilie 2016, 18:41)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui freejack

      e bun ala care spune "stati acasa" si e bun ala care spune "veniti de votati". Nu sunt buni aia care fraudeaza. Daca nu stii care este diferenta, stai acasica. Cauta pe net si vezi cum s-a votat la sate, vezi fraude, vezi cum au votat mai multi locuitori decat au comunele etc. dar hotii tot hoti raman si se para intre ei.
  • +10 (16 voturi)    
    bine-asa!!! (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:07)

    DrInOrice [utilizator]

    Si sa-i mai dea profesorului ala care a trisat la BAC inca 7 ani cu executare pe langa cei 7 initiali, mama lui de profesor distrugator de tara!
  • +7 (13 voturi)    
    ... (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:09)

    a.nonim [utilizator]

    Si interzicerea drepturilor civile? Pentru ca e o infractiune legata de vot ar trebui sa existe...
  • +9 (19 voturi)    
    Asta e matricea :puscariabili ! (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:23)

    deval [utilizator]

    Nu au indraznit judecatorii sa-i dea ce trebuia , sigur a fost 3/2 la votul celor 5 .
    Cel prea "cinstit", numit asa de BOR si uns ca si prim binefacator al natiei de insusi daniel care pe langa preafericit mai e si doctor honoris causa numit astfel de Universitatea Bucuresti (titlu acordat de alta infractoare, Andronescu)....Probabil ca e mare lucru si trebuie sa fim fericiti ca i-au dat si atat !!
    Speram mai mult de la urmatorul dosar, ca tare vrem sa stim daca nu chiar serviciul public in care a slujit i-a furnizat si averea aia colosala care a dat pe afara intre doua strazi !!
    • +5 (5 voturi)    
      Rectificare (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:33)

      ber [utilizator] i-a raspuns lui deval

      Poate vrei sa spui UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI!
    • +9 (15 voturi)    
      avem confirmarea ca P$D este Penal (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:35)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui deval

      si cel mai grav va fi ca votantii sa aleaga Penali !
      • +1 (1 vot)    
        DRAGNEA NEVINOVAT (Vineri, 22 aprilie 2016, 20:29)

        NumaiLaNoi [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        PSD ARE VOTUL MEU PE LINIE, LA LOCALE SI PARLAMENTARE
        A FOST ACHITAT DE INSTANTA ( A LUAT DOAR CU SUSPENDARE.... LA FEL CA SI CUM AI SCUIPA PE STRADA DE EXEMPLU HA HA )
        PSD 2016
  • +10 (16 voturi)    
    P$D (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:28)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    DUpa puscariasul Nastase, mafia rosu are un nou condamnat penal in fruntea ei. NormalȘ in acest asa0zis partid nu pot fi decit hoti si complici de-ai lor.
  • +4 (10 voturi)    
    bravo, (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:29)

    victor L [utilizator]

    Livia Stanciu.
    ICCJ-ul a ajuns spalatorie de pacate;
    - Iohannis de compatibilitate;
    - Dragnea ca a incalcat un drept primordial al democratiei: falsificarea votului liber.
  • +5 (9 voturi)    
    dar bombonica? (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:37)

    barba-neagra [utilizator]

    Oare Livius poate s-o pateasca din cauza "fostei"?
    Culmea e ca nimeni nu i-a gasit absolut nimic in tot trecutul sau de gubernator al Teleormanului, in toate contractele cu statul (si sunt cu duiumul) castigate de famelie. Proal ca DNA nu adulmeca chestii d'astea gen politician de frunte isi trage contract de asfaltare din banii guvernului condus, cu onor, de ai lui (sau de fosti ai lui, culmea).
  • +6 (12 voturi)    
    Dar primul tur la alegerile prezidentiale? (Vineri, 22 aprilie 2016, 15:56)

    BEDE [utilizator]

    Dar cum a fost cu primul tur al alegerilor prezidentiale in cateva comune din Teleorman, unde au votat chair cu 100% mai mult decat erau inscrisi pe liste? Aceea nu se ancheteaza deloc? Cred ca ar fi fost cazul. Si chiar sa nu aiba Dragnea nici o treaba cu prezenta la vot mult, mult, mult peste numarul de alegatori in acele comune din Teleorman?
    Si mai ca-mi vine sa rad de 500RON cheltuieli de judecata. Cum numai atat? Cate ore a lucrat judecatorul si grefierul? Ca sa nu mai punem la socoteala cheltuielile pt intretinerea cladirii si salii de judecata, care ar mai adauga si acestea la costuri. Mi se pare ca s-ar fi cuvenit macar de 10 ori mai mult. 500RON parca ar fi costul cheltuielilor pt o singura infatisare in care se transeaza totul intr-o ora... Dar cate sedinte de judecata au fost?
    Asta inseamna ca restul costurilor le platim noi, fraierestenii de contribuabili!
  • +9 (11 voturi)    
    Justitia romana........ca de obicei......penibila (Vineri, 22 aprilie 2016, 16:52)

    samariteanul [utilizator]

    Culmea este ca nici acuma nu recunoaste Dragnea ca este vinovat,dar ICCJ-ul l-a lasat liber!!!Asta este o dovada de Justitie nesanatoasa,penibila si de Lumea a 3-a .D-na Livia Stanciu sunteti ,jenanta!!!
    Acest Dragnea nu a invatat nimic din faptele sale iar Justitia il lasa liber si Dragnea da cu parul in Justitie spunand ca este "profund nedreapta,hotararea instantei" !!!Se poate ceva mai penibil de atata,in Romania? Rusine D-na Livia Stanciu,rusine!
  • +1 (5 voturi)    
    "Cinste'' justitiei romane! (Vineri, 22 aprilie 2016, 16:58)

    ionisus [utilizator]

    O femeie in varsta a fost condamnata la 4 ani cu executare pentru ca a dat mita o gaina, iar dragnea primeste 2 ani cu suspendare si se da ''om de onoare'', nu-i asa?! Si bineinteles, ramane si ''motul'' politicii, ca daca dispare dragnea din politica, e sfarsitul lumii, fratilor!
  • -1 (3 voturi)    
    Cu suspendare sa fie... (Vineri, 22 aprilie 2016, 16:59)

    tontu [utilizator]

    ... si 2 ani sa se autosuspende de la conducerea PSD!
    Orban s-a autosuspendat fara sa fie inca condamnat.
  • -1 (1 vot)    
    Face contestatie in anulare? (Vineri, 22 aprilie 2016, 17:19)

    strutul [utilizator]

    La cea mai mica virgula gresita a intrat la inchisoare, tinand cont care si alte dosare deschise, vezi cazul Becali (primul dosar cu suspendare, dupa dosarul 2 la inchisoare).

    Politic e terminat. Si daca insista sa ramana o sa fie un punct slab in partid.
  • +2 (4 voturi)    
    Pedeapsa simbolica (Vineri, 22 aprilie 2016, 17:19)

    clint [utilizator]

    a primit acest borfas, de azi cu acte in regula.
    Sa mai zica cineva ca astia din justitie vor numai catuse si zabrele... Uite ca pe astia mari, de unde pleaca raul primordial, ii pedepseste simbolic, sa nu uitam ca Dragnea e un bun "organizator", tocmai s-a dovedit ca tot ce misca el era crima ... organizata.

    Mai sunt si alti "buni organizatori" prin politica, gen Blaga, Vanghelie, aviz deci, domnilor de la DIICOT.

    Vi se pare "anormal" ca nu isi da demisia din PSD ? Tocmai si-a asigurat un loc de cinste in hall of fame-ul partidului. N-a mai avut partidul "cinstea" sa aiba un asemenea lider de la Iliescu si Nastase.
  • +3 (5 voturi)    
    SI (Vineri, 22 aprilie 2016, 17:27)

    tudor74 [utilizator]

    Si pedepse complimentare, nu ? In viziunea justitiei romane e perfect normal ca acest individ ca continue sa opereze in politica, sa aiba dreptul de a influenta legile din Rromanistan.

    E ca si cum ai lasa un sofer care a provocat un accident grav, pt care a fost condamnat cu suspendare, sa continue sa circule cu masina !


    Tara de cacao !
  • +2 (4 voturi)    
    O lectie buna (Vineri, 22 aprilie 2016, 17:41)

    adrian88000 [utilizator]

    pentru toti falsificatorii votarilor. De acum incolo mortii nu vor mai vota . Si eu voi merge mai linistit la vot stiind ca votul meu nu va mai fi anulat de votul unui mort.
    Si sper ca si celelalte potlogari de a votare sa nu se mai faca. Sper ca teama potlogarilor sa fie destul de mare ca sa se potoleasca.
    P.S. Pe motivarea I.C.C.J. cred ca poate fi chemat in judecata Senatul.. Membru cu membru, nu toata institutia.Pentru votul prin care impiedica aplicarea referendumului. Rog un jurist sa-mi spuna daca se poate.
    • 0 (0 voturi)    
      Ce vot a falsificat, idiotule? (Vineri, 5 octombrie 2018, 19:00)

      Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

      Citeste dracului articolul si acuzatiile.
  • -1 (7 voturi)    
    Aaaa... (Vineri, 22 aprilie 2016, 17:51)

    Azra [utilizator]

    Daca completul a fost condus de cine a fost condus, acum e clara treaba. Oare cine o fi numit-o prin decret?
  • +3 (7 voturi)    
    P E N I B I L (Vineri, 22 aprilie 2016, 17:54)

    harapalb [utilizator]

    se pare ca nu are nicio importanta daca manipulezi voturile si mintile oamenilor si daca ataci democratia in tara asta... Praf in ochi...
  • 0 (2 voturi)    
    Decizie justa (Vineri, 22 aprilie 2016, 18:38)

    ipolitic [utilizator]

    Ar fi bine ca declaratiile si comentariile pe marginea deciziei ICCJ,
    mai ales cele in sprijinul lui Dragnea, sa nu deformeze realitatea
    prin utilizarea termenului "alegeri". Cele intamplate in 2012 au fost
    legate de un referendum. Un referendum nu este si nu trebuie sa fie
    un act partinic. Este un act cetatenesc individual, prin care se exprima
    o opinie pro sau contra unei propuneri de masura legislativa. Presedintele
    Traian Basescu nu a fost ales sau "de-ales" de cetateni, ei au formulat
    numai o opinie. Influentarea partinica, agresiva, manipulatoare a acestei
    opinii NU este democratica, nu este acceptabila. Anul 2012 este un an
    rusinos in istoria Romaniei, nu putem face sa nu se fi intamplat dar
    trebuie sa facem ca sa nu se mai repete. Condamnarea lui Dragnea este
    asadar justa, punitiva si in acelasi timp preventiva.
  • +1 (3 voturi)    
    Rusine! (Vineri, 22 aprilie 2016, 18:55)

    ticbis [utilizator]

    Este aberant, nu-mi vine sa cred ca traiesc o asemenea realitate in Romania membra a UE si NATO, in anul de gratie 2016!!!

    Liviu Dragnea a fost condamnat de justitie pentru infractiunea de frauda electorala, ceea ce insemana ca toate probele si dovezile au fost admise si validate de catre judecatorii cauzei in acest proces.

    Liviu Dragnea nu a furat voturi pentru a facilita succesul vreunui candidat PSD la primaria unei comune obscure din tara si nici pentru a asigura accesul in parlament al unui om din partid. Pentru asta ar fi meritat cu siguranta o condamnare cu suspendare.

    Liviu Dragnea a fraudat voturile unui referendum pentru demiterea presedintelui tarii, si nu cateva, ci peste doua milioane! In oricare tara democratica din lume, o astfel de frauda este asimilata unei lovituri de stat si pedepsita cu zeci de ani de puscarie cu executare!
    Sa complotezi impotriva ordinii constitutionale a unui stat de drept si sa incerci sa demiti din frustrare politica un presedinte ales democratic, fraudand milioane de voturi, este o blestematie enorma, o crima la adresa democratiei!
    Daca vreti, ceea ce a facut Dragnea (si justitia a confirmat faptele sale) este mult mai grav decat ceea ce s-a intamplat in anii '70 in afacerea Watergate din USA, o simpla "spioneala" a adversarilor politici ai partidului aflat la putere.
    In acel caz, toti cei implicati au fost condamnati de catre justitia americana iar presedintele Nixon a demisionat din functie!

    Din toate punctele de vedere, chiar si cele ale Codului Penal in vigoare, Liviu Dragnea trebuia condamnat la cel putin SAPTE ani cu executare si interzicerea tuturor drepturilor pentru o perioada de zece ani!
    Este o rusine pe obrazul justitiei; nu ca ar fi singura si nici ultima... dar daca a ajuns sa-si consume resursele si energia pe delatiunile imbecile a unora ca Ciuvica si sa ignore o incercare de frauda ce avea ca scop o lovitura de stat, este mai mult decat alarmant, este odios!

    Rusine magistratitor ce si-au uitat menirea!
    • -1 (1 vot)    
      Va dau (Sâmbătă, 23 aprilie 2016, 1:51)

      soringusar [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

      va dau 100% dreptate.
      la fel si pentru d-nii Ponta , Antonescu si Ghise.
    • 0 (0 voturi)    
      Esti ori ridicol de p;rost, ori un activist jegos (Vineri, 5 octombrie 2018, 18:58)

      Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

      Ai citit articolul la care comentezi?
      Unde ai citit ca "Dragnea a furat voturi", bovina stupida?

      A fost condamnat pentru ca a chemat oamenii sa voteze si asta s-a considerat "in folosul lui". Si pt ca DNA a zis ca "a considerat alegatorii obiecte". Ce acuzatie e asta???

      Sper sa ajungi sa patesti la fel, javra.
  • 0 (2 voturi)    
    DRAGNEA NEVINOVAT (Vineri, 22 aprilie 2016, 20:27)

    NumaiLaNoi [utilizator]

    CU SUSPENDARE = NEVINOVAT
    PSD 2016 ARE VOTUL MEU
  • 0 (0 voturi)    
    Felicitari (Vineri, 22 aprilie 2016, 21:59)

    victor L [utilizator]

    ICCJ.
    Balanta ta e un fel de ocaua lui Cuza :P


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by