Prahova: Seful Politiei Sinaia si un om de afaceri, arestati preventiv

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 14 ianuarie 2016, 17:48 Dosare Anticoruptie


Seful Politiei Sinaia, Marin Tudorica, si omul de afaceri pe care acesta il proteja, Cristian Simion, au fost arestati preventiv joi seara in dosarul de coruptie instrumentat de DNA Ploiesti.

Magistratii Tribunalului Prahova au admis propunerea procurorilor si au dispus arestarea preventiva a celor doi inculpati, decizia nefiind definitiva, informeaza Agerpres.

In acelasi dosar este urmarit penal, sub control judiciar, adjunctul sefului Politiei Sinaia, Ionut Rosca, acuzat de complicitate la trafic de influenta.

Seful Politiei Sinaia, Marin Tudorica, si un omul de afaceri Cristian Simion au fost retinuti miercuri seara de procurorii DNA Ploiesti.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, Marin Tudorica este acuzat de trafic de influenta si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in timp ce omul de afaceri Cristian Bogdan Simion este acuzat de cumparare de influenta si complicitate la efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia.

In acelasi dosar a mai fost audiat si adjunctul sefului Politiei Sinaia, Ionut Rosca, acuzat de complicitate la trafic de influenta, el fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile si avand obligatia de a nu-si exercita functia de ofiter de politie judiciara.

Procurorii spun ca, incepand cu data de 18 iulie 2013, Marin Tudorica, in calitate de comandant al Politiei statiunii Sinaia, a pretins si primit de la inculpatul Cristian Simion un folos material constand in folosinta unui autoturism marca Mercedes, in baza unui contract de comodat avand ca obiect folosinta cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv. Folosinta autoturismului a fost evaluata provizoriu la suma de 49.000 euro.

"In schimbul acestui folos, inculpatul Tudorica Marin a lasat sa se creada fata de omul de afaceri ca are influenta asupra unor functionari publici si i-a promis acestuia ca, in eventualitatea unor controale privind activitatea economica a firmei sale, la nevoie, ii va determina pe functionari sa indeplineasca, sa nu indeplineasca, sa urgenteze ori sa intarzie indeplinirea unui act ce intra in indatoririle lor de serviciu sau sa indeplineasca un act contrar acestor indatoriri", se arata in comunicatul citat.

Astfel, la data de 12 decembrie 2015, Tudorica, prin intermediul inculpatului Ionut Rosca, a intervenit la inspectorii antifrauda care efectuau un control la firma omului de afaceri, in scopul influentarii activitatii functionarilor respectivi.

Prin exercitarea influentei asupra inspectorilor antifrauda, Ionut Rosca i-a asigurat in continuare sefului sau primirea folosintei autoturismului in cauza.

Totodata, in cursul anului 2010, Marin Tudorica Marin, prin intermediul lui Cristian Simion, a edificat un ansamblu imobiliar in statiunea Sinaia si s-a implicat in mod direct in activitatea de vanzare a apartamentelor respective.

Concret, Tudorica este acuzat ca a efectuat demersuri personale pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare edificarii constructiilor si ca a comercializat aceste apartament prin postarea de anunturi pe site-urile specializate.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Directiei Generale Antifrauda Fiscala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























675 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Asta e din seria "Politai cu Viloi si Bemveu" (Joi, 14 ianuarie 2016, 18:12)

    dorel [anonim]

    De care e plina politia romana, nu le e rusine nici sa se prezinte cu ele la serviciu. Si hai sa zic ca daca ar fi vorba de caralicii de la sectiile de municipiu n-ar fi bai, dar cand exista si gainari de la Crima Dezorganizata care vin la serviciu cu masini ce nu si le permit intr-o viata de dormit sub birou sau in fiset, ar avea DNA de munca ani in sir.
    Asta ce-a avut, n-a mai avut spaga de dat la superiori?
    Ganditi-va ca Oprea nu a ajuns singur acolo, el a fost produsul si exponentul unui sistem. Am taiat capul, dar sistemul inca lucreaza.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by