Dan Sova ramane inca 30 de zile in arest, a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 28 decembrie 2015, 17:24 Dosare Anticoruptie


Dan Sova, retinut de DNA
Foto: Agerpres
Dan Sova ramane in arest preventiv pentru inca 30 de zile, dupa ce instanta suprema a respins, luni, contestatia senatorului si a mentinut decizia de prelungire a mandatului emis in 14 decembrie, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, transmite Mediafax.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis sa respinga contestatia lui Dan Sova impotriva deciziei din 22 decembrie a aceleiasi instante prin care s-a stabilit prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventiva, din 3 ianuarie pana in 1 februarie 2016.

Decizia instantei supreme este definitiva.

Luni, senatorul Dan Sova a fost adus in jurul orei 9.00 la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Judecatorul de drepturi si libertati de la instanta suprema a admis in 22 decembrie cererea procurorilor Directiei Nationala Anticoruptie (DNA) si a respins ca nefondata cererea lui Dan Sova de inlocuire a arestului preventiv cu arest la domiciliu.

Instanta suprema va decide definitiv, dupa judecara contestatiei lui Dan Sova, daca senatorul ramane in arest preventiv pana in 1 februarie, daca va fi plasat in arest la domiciliu sau cercetat sub control judiciar.

Senatul a avizat in 3 decembrie cererea DNA privind retinerea si arestarea preventiva a lui Dan Sova, iar in aceeasi zi senatorul a fost retinut pentru 24 de ore. In 4 decembrie, instanta suprema a decis plasarea lui Dan Sova in arest la domiciliu, iar zece zile mai tarziu, acesta a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, pana in 2 ianuarie 2016, in urma admiterii contestatiei procurorilor.

In noul dosar, senatorul Dan Sova este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.

Este al treilea dosar in care Dan Sova este acuzat de fapte de coruptie si este pentru a treia oara cand senatorii au fost chemati sa se pronunte cu privire la ridicarea imunitatii parlamentare a acestuia in vederea arestarii, ei respingand, in martie si in iunie, o alta solicitare referitoare la dosarul "Turceni- Rovinari", in care este judecat alaturi de fostul premier Victor Ponta.

Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa fostul director general al centralei de energie termica (CET) Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe luna.

Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiti pentru a achita un imobil cumparat in Bucuresti.

Mihai Balan a fost retinut in 19 noiembrie, de procurorii DNA, care o zi mai tarziu au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea lui preventiva. Solicitarea a fost respinsa, in 20 noiembrie, de instanta, care a dispus ca directorul general CET Govora sa fie cercetat in libertate, sub control judiciar. Balan este acuzat de abuz in serviciu, pentru ca a incheiat un contract de asistenta juridica cu o firma, influentat de senatorul Dan Sova.

Dan Sova este acuzat si in dosarul "Turceni-Rovinari", in care a fost trimis in judecata alaturi de fostul premier Victor Ponta.

De asemenea, senatorul este urmarit penal de DNA intr-un dosar privind contracte de consultanta juridica cu CET Govora, cu prejudiciul de peste un milion de euro, alaturi de senator fiind cercetati si Mihai Balan si Constantin Lapadat, directorul general, respectiv directorul economic de la CET Govora. Procurorii il acuza pe Dan Sova, senator, la data faptelor reprezentant al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii", de doua infractiuni de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine pentru altul un folos necuvenit.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1680 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    Vai (Luni, 28 decembrie 2015, 20:35)

    Jean Phoutaille Marais [anonim]

    Dar acum nu vine femeia aceea sa-l miruiasca? Aceea cu fizionomie de pedofil, nu mai stiu cum o cheama.
  • +2 (2 voturi)    
    desecretizati (Marţi, 29 decembrie 2015, 9:29)

    shovu [anonim]

    contractul cu Bechtel.

    Sa stea in puscarie pana spune unde a ascuns contractul.
  • +1 (1 vot)    
    Ce le lipsea? (Marţi, 29 decembrie 2015, 13:30)

    MPopa [utilizator]

    Stau si ma intreb care e motivatia pentru acesti oameni ca sa intre in politica. Daca stii ca esti vulnerabil, ca ai comis ilegalitati, ca zeci de oameni te pot denunta oricand, ce ai de castigat devenind persoana publica? Poate tocmai pentru ca se stiau inculpabili si au visat la imunitate parlamentara? Alta explicatie nu gasesc.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by