Olt: Sotul judecatoarei Carmen Marinescu inapoiaza terenul cumparat de la Primaria Slatina

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 16 decembrie 2015, 19:59 Dosare Anticoruptie


Un teren de 600 metri patrati din Slatina cumparat in urma cu patru ani de la municipalitate de catre Iuliu Marinescu, sotul judecatoarei Carmen Marinescu, acuzata de fapte de coruptie, revine in patrimoniul municipiului Slatina, dupa ce miercuri seara consilierii locali au aprobat rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare, informeaza Agerpres.

Potrivit proiectului de hotarare aprobat de consilierii locali din Slatina, Iuliu Marinescu a solicitat in urma cu o luna Primariei Slatina sa faca demersurile necesare astfel incat terenul pe care l-a cumparat de la primarie in anul 2011 sa revina in patrimoniul municipiului Slatina.

Iuliu Marinescu nu va primi inapoi suma achitata municipiului Slatina reprezentand pretul de cumparare al terenului. 'Se aproba rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 2557/14.12.2011, incheiat intre Municipiul Slatina, in calitate de vanzator si domnul Marinescu Iuliu Severus, in calitate de cumparator, avand ca obiect terenul in suprafata de 600 mp situat in municipiul Slatina, Aleea Tineretului nr. 5B (...) fara returnarea catre cumparator a sumei achitate reprezentand pretul de cumparare', prevede proiectul de hotarare aprobat miercuri seara de Consiliul Local Slatina.

Sotul judecatoarei Carmen Marinescu si-a motivat solicitarea de a inapoia terenul municipiului Slatina prin faptul ca din cauza situatiei financiare nu a indeplinit obligatiile asumate pentru realizarea investitilor pentru care a fost achizitionat.

Procurorii DNA au trimis-o in judecata, in stare de arest preventiv, in luna mai, pe judecatoarea Carmen Marinescu, presedinte suspendat al Tribunalului Olt, acuzata de mai multe fapte de coruptie dupa ce a primit 200.000 de euro mita, prin intermediar, pentru a-l elibera din arest in 2011 pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Potrivit unui comunicat al DNA, Carmen Marinescu este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, in forma continuata (5 acte materiale) si fals in declaratii in forma continuata (4 acte materiale).

In dosar au mai fost deferiti justitiei Iuliu Marinescu, sotul acesteia, Dumitru Cismaru, avocat in cadrul Baroului Olt la data savarsirii faptelor, ambii in stare de arest preventiv, si Ilie Buca, sub control judiciar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1366 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by