"Bulibasa" Stanescu Ferdinant, retinut pentru 24 de ore de DNA, dupa ce a fost prin in flagrant cand primea 12.000 euro

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 10 decembrie 2015, 14:36 Dosare Anticoruptie


Stanescu Ferdinant, considerat unul dintre cei mai bogati romi din Moldova, a fost retinut joi de procurorii DNA Oradea, sub acuzatia de trafic de influenta, dupa ce ar fi cerut 30.000 de euro in schimbul promisiunii ca ar putea influenta o sentinta judecatoreasca.

Potrivit procurorilor, in zilele de 22, 25 noiembrie si 9 decembrie, Stanescu Ferdinant a cerut de la un denuntator suma totala de 30.000 de euro, "lasand sa se creada ca are influenta asupra a trei magistrati din municipiul Iasi, investiti cu solutionarea unei cauze penale in care o ruda a denuntatoarei a fost trimisa in judecata, in stare de arest preventiv", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul DNA.

In schimbul acestor bani, el a promis ca ii va determina pe magistrati sa dispuna punerea in libertate a persoanei respective.

Suspectul sustinea ca  fiecare dintre cele trei persoane ("doi procurori si un judecator") urmau sa primeasca initial suma de 5.000 de euro, iar, dupa punerea in libertate a rudei denuntatorului, inca 5.000 de euro/persoana.

In 9 decembrie, in parcarea unui hotel din localitatea Baile Felix, Stanescu Ferdinant a primit de la denuntator o prima transa de 12.000 de euro din suma pretinsa, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4161 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Consiliu (Joi, 10 decembrie 2015, 15:26)

    Cosmin [anonim]

    Se impune un consiliu format din Guta, Salam, ACM, Daniel de la BOR si Attila de la UDMR. In ultimii ani statul roman interfereaza cu celelalte "state in stat" care sunt BOR si etniile.

    P.S.: Slava Domnului ca a picat si asta!
  • 0 (0 voturi)    
    aoleoooo.............tziganime.... (Joi, 10 decembrie 2015, 17:48)

    oxxxxxyyyyya [utilizator]

    esiti in strada sa-l aparati pe bulibasa stanescu....aoleooooo, saracu', numai pt. 30000,sa-l ia la bulau.
  • 0 (0 voturi)    
    dar de ce ...... (Joi, 10 decembrie 2015, 19:38)

    bibicu [anonim]

    nu au asteptat sa ii prinda in flagrant pe magistrati, cu banii de la bulibasa????
    Chiar suntem o tara de pitpalaci.
  • +2 (2 voturi)    
    Adevarata problema.. (Joi, 10 decembrie 2015, 20:43)

    Justin Puscasu [anonim]

    este ca tiganul nu se lauda. Chiar avea "influenta" asupra unor magistrati.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by