DNA cere aprobarea arestarii deputatilor PNL Oltean si Teodorescu, in dosarul terenului supraevaluat cu 87 milioane lei

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 27 noiembrie 2015, 11:15 Dosare Anticoruptie


Ioan Oltean
Foto: Agerpres
Laura Codruta Kovesi l-a sesizat pe procurorul general pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor sa aprobe arestarea preventiva a doi deputati PNL, intr-un dosar privind Autoritatea pentru restituirea proprietatilor in care se acuza supraevaluarea unui teren cu 87 mil. lei informeaza DNA.  

Este vorba de Ioan Oltean, acuzat de trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu, si de Florin Catalin Teodorescu, pentru abuz in serviciu.

Teodorescu, trimis in judecata sub control judiciar in alt dosar, era la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), precizeaza Directia Anticoruptie. 

De mentionat ca DNA a solicitat si la sfarsitul anului trecut arestarea lui Teodorescu intr-un dosar in care este implicata si Alina Bica, cerere respinsa de Camera Deputatilor.

In dosarul de anul trecut procurorii acuzau o despagubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitala supraevaluat cu 263.327.559 lei.

Deputatul PNL Ioan Oltean a fost adus joi cu mandat la DNA, pentru a fi audiat in dosarul Mihai Rotaru, dupa ce a fost ridicat de pe aeroport. Rotaru este beneficiarul despagubirii de 109 mil. lei, procurorii afirmand ca terenul in cauza a fost supraevaluat cu peste 87 mil. lei.

Potrivit comunicatului de vineri al DNA, Teodorescu, membru in comisia ce stabilea despagubirile, impreuna cu alti inculpati ce faceau parte din aceeasi comisie (Dumitrean Nicoleta Crinuta - Presedinte, Diacomatu Sergiu Ionut, Teodorescu Catalin Florin, Baciu Remus Virgil, Marko Attila, Constantinovici Rodica si Alexandru Lacramioara) prin exercitarea abuziva a atributiilor de serviciu au aprobat raportul de evaluare prin care un teren in suprafata de 61.857 mp situat in municipiul Pitesti a fost evaluat la 108.932.000 lei, suma acordata drept despagubire cesionarului Rotaru Mihai. 

Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezinta prejudiciu in dauna bugetului de stat, apreciaza procurorii 

Suma platita in acest dosar de despagubire pentru un teren reprezinta un sfert din totalul despagubirilor civile platite de ANRP in tot cursul anului 2011. 

Rotaru Mihai, beneficiar al sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumparase drepturile litigioase de la o alta persoana cu cateva luni inainte de decizia comisiei cu 750.000 euro. 

Persoana a vandut aceste drepturi dupa ce, timp de 8 ani nu reusise sa obtina proprietatile revendicate, ceea ce condusese si la initierea unui proces in instanta. 

De asemenea, din probele administrate in cauza a rezultat ca deputatul Oltean Ioan, care avea relatii cointeresate cu cesionarul Rotaru Mihai si cu presedinta A.N.R.P Dumitrean Nicoleta Crinuta, si-a exercitat influenta la aceasta din urma pentru urgentarea si aprobarea despagubirii in favoarea cesionarului. 

In schimb cesionarul Rotaru Mihai i-a remis lui Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind in incinta unei parohii, mai acuza DNA.

Crinuta Dumitrean a fost retinuta joi de procurorii DNA in dosarul despagubirilor ANRP catre Mihai Rotaru, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.  

La sediul DNA a fost solicitata o ambulanta, preventiv, intrucat Crinuta Dumitrean este insarcinata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5346 vizualizari

  • -9 (11 voturi)    
    DNA nu știa de lucrurile astea? (Vineri, 27 noiembrie 2015, 11:40)

    Mazeta [utilizator]

    https://www.youtube.com/watch?v=Xp5c7p7wJVE
    • +6 (8 voturi)    
      'Coruptofil' made in PSD (Vineri, 27 noiembrie 2015, 12:37)

      Daniel [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

      Da bai PSD-ist de doi bani, de cand a aparut DNA, ati tot injurat, v-ati unit sa-i aparati pe Nastase, Ponta, Hrebenciuc,...iar acum va mirati de ce DNA-ul n-a actionat 'instant' cand s-au facut faptele.

      Intrebare:
      Cand va uitati in oglinda nu va este greata de voi?
      • -3 (5 voturi)    
        tov mazeta clovn von Dughin (Vineri, 27 noiembrie 2015, 12:56)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui Daniel

        nu are finetzuri din acestea, care le spui tu..a fi P$D ist inseamna a fi mujic
  • +7 (7 voturi)    
    camera deputatilor (Vineri, 27 noiembrie 2015, 11:47)

    Valentin [anonim]

    nu da aprobarea.majoritatea sunt cu dosare penale acolo si solidarizeaza intre ei.hot la hot nu da aprobare.
  • +16 (16 voturi)    
    oltean (Vineri, 27 noiembrie 2015, 12:01)

    iovan [anonim]

    ...ar fi mai simplu să fie condamnat întrun singur proces toţi care au făcut politică din 90 încoace ...
    • +6 (6 voturi)    
      "Capitalistii" "postrevolutionari" ! (Vineri, 27 noiembrie 2015, 12:37)

      LegatusAugusti [anonim] i-a raspuns lui iovan

      Executati ! Dupa cum arata Romania tot ar fi prea putin !
      Curios cum mai are tupeul Basescu sa apara pe la televiziuni avand in vedere ce "trupa" a patronat ani buni ! Tot mai sustine tampenia cu reducerea salariilor cu 25% si "salvarea Romaniei din criza" in timp ce golanimea PDL-ista huzurea ?
      Despre Iliescu, Nastase, Hrebenciuc & co. stiu si mustele ce hal de creaturi sunt.
      "Stanga"/"dreapta" la noi reprezinta aceeasi golanie securisto-comunistoida !
      Niste nenorociti ordinari !
      • +1 (1 vot)    
        PARLAMENTUL HOTILOR (Vineri, 27 noiembrie 2015, 13:07)

        Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui LegatusAugusti

        Daca cineva ar fi cinstit ar medisiona din PArlament pentru a nu fi complice la jaful ordianr. Nimeni inca nu a demisionat.
  • +4 (6 voturi)    
    padurile din Bistrita (Vineri, 27 noiembrie 2015, 12:38)

    bistritanews [anonim]

    Timp de 25 de ani Ioan Oltean a obladuit distrugerea a toate padurile din jud. Bistrita. Nimeni nu a miscat un deget!
  • +5 (5 voturi)    
    Iovan are dreptate... (Vineri, 27 noiembrie 2015, 12:45)

    Anonimii [anonim]

    insa inchisoarea nu-i de ajuns. Sa li se confiste absolut toate bunurile mobile si imobile, infractorilor politicieni si tuturor partenerilor lor de afaceri/intelegeri, si folosite intru reconstruirea tarii ci nu sa cada in buzunarele altor infractori. Asa ca adunati-i toate bunurile acestui parlit de pedelist. Legea Lustratiei pentru toata clasa politica se impune!
  • 0 (0 voturi)    
    Democratie inseamna egalitate, pentru toti. (Vineri, 27 noiembrie 2015, 19:32)

    Dan Byron Charles [anonim]

    sova, ponta si restul hotilor comunisti, si in curand blaga, trebuie judecati, pedepsele cu inchisoare trebuie substantial marite si adaugati pedepse punitive pentru incalcarea juramantului,
    pentru " the public servants" functionari publici,
    primari, senatori, si tot felulul de parlamentari votati pe doi litre de ulei si o gaina moarta si o galeata goala. confiscati averile nejustificate si aveti
    bani sa construiti romania moderna.
  • 0 (0 voturi)    
    Afaceri de acasa! (Vineri, 27 noiembrie 2015, 22:06)

    dana [anonim]

    Afaceri de acasa! Oferim un sistem extra-eficient de instruire gratuita in care inveti rapid cum poti incepe afaceri de acasa. CURSUL este total GRATUIT si te invata tot ceea ce iti trebuie pentru a sti cum sa pornesti afaceri de acasa! Cand vrei cu toata seriozitatea mai multe detalii, cauta-ne la adresa de email: rodana9@yahoo.com


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by