DOSARUL de trafic de motorina si delapidare: Sapte angajati ai Romgaz din Sibiu, retinuti

de Ionut Baias     HotNews.ro
Marţi, 24 noiembrie 2015, 0:33 Dosare Anticoruptie


Sapte angajati ai Romgaz, Sucursala de Interventii si Operatii Speciale la Sonda (SIRCOSS), au fost retinuti de procurori, luni seara, in dosarul de trafic de motorina si delapidare, iar cercetarile in cazul celorlalte persoane audiate la Parchetul Judecatoriei Medias continua.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Elena Welter, a declarat, luni seara, corespondentului Mediafax, ca sapte dintre cele 17 persoane duse la audieri, in urma perchezitiilor facute in localitatile Medias, Dumbraveni si Brateiu, au fost retinute pentru 24 de ore.

"Aceste persoane vor fi prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva pentru delapidare, complicitate la delapidare si trafic de motorina. In cazul celorlalte persoane vizate cercetarile sunt continuate", a precizat Elena Welter.

Ea a mentionat ca prejudiciul in acest caz nu a putut fi stabilit deocamdata.

Surse din cadrul anchetei au declarat corespondentului MEDIAFAX ca suspectii retinuti in acest dosar sunt angajati ai Romgaz, Sucursala de Interventii si Operatii Speciale la Sonda (SIRCOSS), acestia fiind banuiti ca, in perioada iunie - noiembrie, au furat motorina din masinile de serviciu pe care le conduceau si au vandut-o.

Un numar de 17 persoane, intre care si angajati ai Romgaz Medias, au fost duse, luni dupa-amiaza, la audieri, la Parchetul Judecatoriei Medias, in dosarul de trafic de motorina si delapidare.

Politistii au facut, luni dimineata, 22 de perchezitii in mai multe localitati din judetul Sibiu la persoane si firme suspectate de delapidare si trafic de motorina, actiunea fiind coordonata de Parchetul Judecatoriei Medias.

Surse judiciare declarau ca perchezitiile au avut loc la Medias, Brateiu si Dumbraveni, judetul Sibiu, la persoane si firme suspectate de delapidare si trafic de motorina.

Ulterior, surse judiciare declarau ca saisprezece angajati ai Romgaz sunt vizati de perchezitii, ei fiind suspectati ca ar fi furat motorina din masinile cu care se deplasau in interes de serviciu si o vindeau mai departe.

Potrivit surselor citate, perchezitiile au vizat atat locuintele acestora, cat si sediul Sucursalei de Interventii, Reparatii Capitale si Operatii Speciale la Sonde, din cadrul Romgaz Medias.

La perchezitii, anchetatorii au gasit 500 de litri de motorina.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























624 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by