Primarul Resitei, arestat preventiv pentru 30 de zile fiind suspectat de luare de mita

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 20 noiembrie 2015, 16:59 Dosare Anticoruptie


Magistratii Tribunalului Timis au hotarat, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a primarului Resitei, Mihai Stepanescu (PSD), pentru luare de mita, informeaza Agerpres. Instanta admis astfel cererea procurorilor DNA Timisoara.

'Judecatorii Tribunalului Timis au hotarat 30 de zile de arest preventiv pentru Stepanescu Mihai, dar imediat, prin avocatul sau, a depus contestatie care va fi judecata cel mai probabil luni', a declarat Lavinia Biris, purtator de cuvant al Tribunalului Timis.

Primarul a fost retinut, joi seara, pe baza de Ordonanta, pentru 24 de ore, dupa audieri care au durat aproape patru ore in sediul DNA Timisoara.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada noiembrie 2014 - noiembrie 2015, inculpatul Stepanescu Mihai, in calitate de primar al municipiului Resita, "a pretins si primit diverse sume de bani ori bunuri si servicii de la un om de afaceri, pentru a-si exercita in mod necorespunzator atributele functiei de primar, in sensul atribuirii in mod discretionar a unor contracte de lucrari de interes public, societatii comerciale reprezentata de acesta din urma".

Astfel, inculpatul Stepanescu Mihai ar fi primit de la omul de afaceri suma totala de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare si executie lucrari, precum si 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse in avans pentru viitoare lucrari, arata un comunicat de presa al DNA.

De asemenea, inculpatul Stepanescu Mihai ar fi pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj si efectuarea lucrarilor de montare pavaj in curtea unui imobil aflat in proprietatea sa. Valoarea totala a materialelor si lucrarilor pretinse in avans, cu titlu de foloase injuste, de catre inculpatul Stepanescu Mihai, pentru acordarea discretionara a unor viitoare contracte in municipiul Resita, ar fi fost de 214.954 de lei.

In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane, iar procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii Caras-Severin.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























982 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Curaj si incredere! (Vineri, 20 noiembrie 2015, 17:47)

    Bob Dylan [anonim]

    Procurori si judecatori,zdrobiti coruptia si furturile din acest judet capusat si vandalizat!Chiar daca orasul este mort,zecile de mii de oameni care au mai ramas pe ruinele Resitei, merita sa vada ziua in care se face dreptate!Mai sunt destule institutii ale statului care merita un survol marca DNA!!!!
    • 0 (0 voturi)    
      si pa'n bacau (Vineri, 20 noiembrie 2015, 21:51)

      TRABI [utilizator] i-a raspuns lui Bob Dylan

      Bun indemn ,
      Si la Bacau .. La noi primaru-i condamnat si cercetat inca in 4 dosare penale sta intr-o biblioteca ( cica nu are voie sa se intalneasca cu cei din primarie ) , culmea tot in functia de primar pentru ca asa i-a dat justitia --> cu cuspendare -> si nesimtitul nu vrea sa plece , sta ascuns . Va dati seama ce mafie , daca nu-l poate scoate nimeni din gaura Fratilor , se pare ca numai baietii cu trei litere din Bucuresti sunt mai productivi , in teritoriu cred ca sunt multe increngaturi la toate nivelele . Mai trebuie rascolita "strada" de vreo tri ori ....
  • +1 (1 vot)    
    Si la Ciorogarla! (Vineri, 20 noiembrie 2015, 18:08)

    Ciorogarla [anonim]

    Si la Ciorogarla, domnilor, si la Ciorogarla!

    Mizerabilul ala de primar-cameleon de acolo fura de peste zece ani, a adunat din spagi o avere care ar umili multi primari de municipiu.

    Luati-i povara de pe suflet, rogu-va! :)
  • 0 (0 voturi)    
    Curiozitate (Vineri, 20 noiembrie 2015, 20:13)

    Observer [anonim]

    Oare mai sunt primari cinstiti in Ro?
  • +2 (2 voturi)    
    STEPANESCU INTRA CU O MISIUNE LA PARNAIE ! (Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, 0:11)

    Susufler0 [utilizator]

    De-acum e sigur : odata ajuns la bulau Stepanescu are sarcina din partea lui Dragnea sa infiinteze LIGA PRIMARILOR ARESTATI DIN PSD, ca o SUBSIDIARA a Ligii infiintate in urma cu cativa ani si anume, LIGA NATIONALA A PRIMARILOR ( INCA ) LIBERI DIN PSD. Apoi, daca se uita peste umar in celula din dreapta si in cea din stanga , poate linistit infiinta LIGA PRIMARILOR ARESTATI DIN ROMANIA. Asa, da ! Traiasca USL !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by