Perchezitii in Bucuresti si patru judete, inclusiv la Administratia Cimitirelor si Parcurilor din Capitala, intr-un dosar cu evaziune si spalare de bani de 25 mil. lei - surse

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 19 noiembrie 2015, 11:10 Dosare Anticoruptie


Politistii fac perchezitii, joi, in Bucuresti si patru judete, la Administratia Cimitirelor, la Administatia Lacuri, Parcuri si Agrement si la locuintele mai multor persoane suspectate de evaziune si spalare de bani, prejudiciul produs fiind de aproximativ 25 de milioane de lei, informeaza Mediafax.

Peste 120 de politisti au descins la 43 de adrese din Bucuresti si judetele Ilfov, Dambovita, Buzau si Mehedinti, fiind vizate mai multe persoane banuite de evaziune fiscala si spalare de bani, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei. 

Perchezitiile sunt efectuate in cadrul unui dosar instrumentat de Parchetul Tribunalului Bucuresti in care 14 persoane sunt urmarite penal. La finalul perchezitiilor, mai multe persoane pe numele carora au fost emise mandate de aducere vor fi audiate la Politia Capitalei.  

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca anchetatorii fac perchezitii si la Administratia Cimitirelor si Adminstratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), din cadrul Primariei Capitalei, de unde sunt ridicate documente legate de contracte de igienizare si ingrijire a cimitirelor incheiate de cele doua institutii cu mai multe firme. 

Anchetatorii au probe ca, in perioada 2009 - 2014, societati comerciale care aveau contracte cu institutii publice controlate de un numar restrans de persoane au creat circuite economice si financiare fictive, prin inregistrarea contabila si declararea fiscala de achizitii fictive, pentru a nu plati obligatiile fiscale.  

"Mai mult, reprezentantii acestor societati au incercat sa ascunda provenienta ilicita a sumelor de bani rezultate din activitatea evazionista prin transferuri bancare repetate in conturile unor firme controlate de aceleasi persoane, in final, aceste sume fiind retrase integral in numerar", a precizat Politia Capitalei. 

Prejudiciul produs bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la aproximativ sapte milioane de lei, iar suma totala rezultata din circuitul de spalare a banilor este de aproximativ 18 milioane de lei.  

Fostul sef al Administratiei Cimitirelor, Bogdan Popa, este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, alaturi de primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu - fostul director economic in Primaria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae si Florin Supeala - directorul general si respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Mogosoaia. 

In acelasi dosar au fost pusi sub acuzare Cristian Stanca, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, omul de afaceri Claudiu Bengalici si Romeo Albu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1141 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by