Seful Oficiului pentru protectia martorilor, eliberat din functie dupa ce a fost retinut de DNA

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 17 noiembrie 2015, 10:51 Dosare Anticoruptie


Inspectorul general al Politiei Romane a dispus eliberarea din functie a chestorului Adrian Barascu, seful Oficiului National pentru Protectia Martorilor (ONPM), dupa ce acesta a fost retinut luni de DNA pentru savarsirea mai multor infractiuni, printre care abuz in serviciu, deturnare de fonduri, fals intelectual, informeaza Agerpres.

De asemenea, seful Politiei Romane a dispus eliberarea din functie a altor politisti cu functii de conducere de la ONPM, pusi sub acuzare de DNA. 

"Urmare a comunicarii Directiei Nationale Anticoruptie, in care se precizeaza punerea in miscare a actiunii penale fata de chestor de politie Barascu Adrian Augustin, comisar-sef de politie Pintilescu Cristian, comisar-sef de politie Popa Felicia Violeta, comisar-sef de politie Nanu Ion Octavian, comisar-sef de politie Croitoriu Viorel Marcel, inspectorul general al Politiei Romane a dispus eliberarea acestora din functia detinuta si punerea la dispozitia unitatii, urmand ca situatia raporturilor de serviciu sa fie reglementata in functie de masurile procesual-penale ce vor fi dispuse", se arata intr-un comunicat al IGPR. 

Totodata, fata de comisar-sef Aurel Lehadus, comisar-sef Marcel Daniel Gomeaja, comisar-sef Dan Cristian Puscas, subcomisar Andreea Violeta Lita, ofiteri cu functii de executie in cadrul ONPM, ca urmare a faptului ca impotriva lor a fost pusa in miscarea actiunea penala de catre DNA, inspectorul general al Politiei Romane a dispus punerea la dispozitia unitatii. 

Adrian-Augustin Barascu, chestor de politie si director al Oficiului National pentru Protectia Martorilor, Felicia-Violeta Popa, comisar sef in cadrul aceleiasi structuri de politie si Andreea Violeta Lita, psiholog in cadrul Oficiului, au fost retinuti luni de procurorii DNA pentru fapte de coruptie, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.  

Barascu este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, obtinere ilegala de fonduri, in forma continuata, deturnare de fonduri, in forma continuata, fals intelectual, in forma continuata, uz de fals, in forma continuata, influentarea declaratiilor, abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, si abuz in serviciu in forma continuata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1551 vizualizari

  • -1 (1 vot)    
    bre, dar asta este (Marţi, 17 noiembrie 2015, 11:07)

    ..13 [utilizator]

    Tare de tot.

    nu-s pe ce planeta is...
  • +1 (1 vot)    
    Cronica unei morti anuntate ! (Marţi, 17 noiembrie 2015, 11:14)

    corado [anonim]

    Acesti indivizi , corupti pana in maduva oaselor, ar fi trebuit sa asigure protectia martorilor in lupta contra mafiotilor. Halal militieni !
  • +1 (1 vot)    
    Cata incredere (Marţi, 17 noiembrie 2015, 11:19)

    UpNext [utilizator]

    se mai poate avea in programul de protectie al martorilor? Spre 0. Cata incredere mai pot avea informatorii politiei, SRI, SIE etc. in pastrarea confidentialitatii si protectia informatiilor? Spre 0. Cata incredere mai poate avea omul obisnuit in justitie, politie, servicii si, in general, in statul roman???? Spre 0!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by