Remus Truica, citat la DNA in dosarul creditelor BRD

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 13 noiembrie 2015, 11:54 Dosare Anticoruptie


Remus Truica
Foto: Agerpres
Omul de afaceri Remus Truica a fost citat vineri la Directia Nationala Anticoruptie in dosarul creditelor frauduloase luate de la BRD, dupa ce DIICOT si-a declinat competenta in acest caz in favoarea DNA, informeaza Agerpres.

El ar fi fost chemat de procurori, potrivit unor surse judiciare, pentru prelungirea masurii controlului judiciar. 

Initial, Remus Truica a fost pus sub acuzare de DIICOT pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu si complicitate la spalare de bani. 

De asemenea, Truica a fost pus sub control judiciar, iar pe averea sa (conturi bancare, terenuri si imobile, inclusiv casa din Snagov) a fost instituit sechestru asigurator pana la concurenta sumei de 35 milioane euro. 

In acelasi dosar, fosta sotie a lui Truica, Irina, este urmarita penal pentru constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune si spalare de bani. 

Totodata, alte 27 de persoane s-au ales cu dosar penal, printre care se afla fostul senator Sorin Rosca-Stanescu, omul de afaceri Adrian Sarbu, precum si fosti si actuali directori ai BRD, Sorin Popa (fost vicepresedinte BRD), Lucian Cojocaru, Alexandru Claudiu Cercel Duca, Gabriela Stefanescu Gavrilescu, Dana Bajescu, Andrei Mihail Nanu, Elena Duhomnicu, Monica Ceausu, Alice Monac, Alexandru Lucian Anghelescu. 

Conform DIICOT, la sfarsitul anului 2007, la nivelul conducerii executive a BRD a fost initiat si constituit un grup infractional organizat in scopul acordarii de credite, cu incalcarea normelor de creditare, atat cele interne, cat si cele emise de BNR, unor persoane fizice si/sau societati comerciale, activitatea infractionala concretizandu-se in obtinerea unor importante sume de bani din savarsirea subsecventa a unor infractiuni de inselaciune. 

Prejudiciul cauzat BRD se ridica la aproximativ 43,5 milioane de euro. 






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1776 vizualizari

  • -1 (5 voturi)    
    Isarescu (Vineri, 13 noiembrie 2015, 12:12)

    Cataleya [utilizator]

    este in continuare bine merci.
    Chiar daca toate afacerile astea bancare, cu fraude de sute de milioane de euro nu s-ar fi putut face fara ca Isarescu sa le observe, ca sa nu spun ca poate le-a chiar sustinut pe unele dintre ele, omul pare a fi absolut intangibil.
  • -1 (3 voturi)    
    baloane de sapun (Vineri, 13 noiembrie 2015, 12:29)

    Gustav666 [utilizator]

    BRD este o banca cu capital integral privat . Este cumva reclamanta in cauza sau s-a constituit parte civila? Esta cumva prejudiciata? Exista vreo plangere din partea unor actionari care se simt pagubiti din cauza unor presupuse incalcari ale normelor prudentiale?
    Ca altfel avem de a face cu un amestec nepermis al DNA si DIICOT in bucataria acesteia.
    • +1 (3 voturi)    
      da (Vineri, 13 noiembrie 2015, 13:00)

      ember [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      brd gsg e prejudiciata si parte civila in acest dosar, ce nu intelegeti? o gasca de smenari, printre care si udrea, au luat multe zeci de milioane cu garantii supraevaluate (prin complicitatea unor angajati), milioane pe care nu aveau de gand sa le mai dea inapoi.
      • +1 (3 voturi)    
        mai verifica (Vineri, 13 noiembrie 2015, 14:18)

        Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui ember

        BRD, prin reprezentantii sai legali, NU s-a constituit parte civila in ciuda presiunilor DNA.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by