DNA face verificari la Primaria Cluj-Napoca: Este vizat proiectul de ticketing finantat din bani europeni

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 10 noiembrie 2015, 9:43 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA Cluj fac verificari, marti dimineata, la Primaria Cluj-Napoca, intr-un dosar privind proiectul de ticketing initiat de municipalitate pentru modernizarea sistemului de vanzare a biletelor de transport in comun de catre compania de transport public, anunta Mediafax. Surse judiciare au declarat ca procurorii verifica documente privind implementarea proiectului de ticketing, care vizeaza modernizarea sistemului de vanzare a biletelor de transport in comun de catre compania de transport public.

Procurorii DNA au mers la sediul Primariei Cluj-Napoca, pentru a verifica documente legate de acest proiect, dar se fac verificari si in teren, in statiile de transport in comun, unde sunt amplasate noile automate pentru bilete, potrivit surselor citate.

Proiectul de ticketing fost lansat in 9 septembrie, fiind finantat din fonduri europene in valoare de 33,6 de milioane de lei. Acesta prevede instalarea a 61 de automate de vanzare a biletelor si instalarea de validatoare in mijloacele de transport in comun. Acesta mai prevede modernizarea a 87 de statii de transport in comun, montarea a 74 de panouri de afisaj in statii care vor furniza informatii legate de timpul estimat de sosire in statie a mijloacelor de transport in comun, amplasarea a 136 de validatoare a legitimatiilor de calatorie in statii si a 327 de validatoare in mijloacele de transport in comun, achizitionarea a 20 de terminale portabile pentru controlorii de bilete.

Procurorii DNA au facut perchezitii la Primaria Cluj-Napoca si pe 7 octombrie, intr-un dosar vizand contracte incheiate de administratia locala pentru servicii de deratizare si dezinsectie prestate de firma Coral Impex. Atunci au fost vizate si primariile Alba Iulia, Sibiu, Targu Mures si Zalau.

In acest dosar, seful Serviciului Tehnic de la Primaria Cluj-Napoca si un consilier de la acelasi serviciu sunt cercetati de DNA Cluj pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit de la reprezentanti ai Coral Impex sume de bani si produse pentru a-si indeplini atributiile in favoarea firmei de deratizare si dezinsectie.

Potrivit DNA, in perioada 2013-2015, persoane reprezentand SC Coral Impex SRL Ploiesti ar fi oferit diferite sume de bani si bunuri cu titlu de mita unor functionari din cadrul institutiilor publice din mai multe judete, cu care societatea respectiva derula relatii contractuale de prestari de servicii (dezinsectie, dezinfectie si deratizare).

Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, declara la acel moment ca Primaria a platit SC Coral Impex SRL in acest an, pana in luna septembrie, suma de 8,4 milioane de lei pentru deratizare si dezinsectie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























7097 vizualizari

  • +3 (5 voturi)    
    Boc! (Marţi, 10 noiembrie 2015, 10:39)

    DrInOrice [utilizator]

    va dati seama ce inseamna asta pentru Latrina3, direct Boc la puscarie, orice ar scrie si orice decizie s-ar da oricand oriunde in orice univers :)
    • +4 (4 voturi)    
      chiar crezi ca intereseaza pe cineva antena3? (Marţi, 10 noiembrie 2015, 13:26)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui DrInOrice

      Daca Boc sau altcineva a furat prin interpusi, sa fie anchetat si judecat. Asta intereseaza.
  • +3 (11 voturi)    
    Motivul... (Marţi, 10 noiembrie 2015, 10:42)

    mircea_cjn [utilizator]

    ... este ca DNA-ul este obligat sa raspunda la reclamatii.
    Si cum PSD la Cluj nu are alta treaba decat sa faca reclamatii (in Cluj PSD-ul n-are niciun suport), uite-asa , DNA este pus pe drumuri.

    De fapt, pe astia de la PSD ii deranjeaza tare mult ca Clujul sub conducerea lui Boc nu se duce de râpă , ci culmea, progreseaza.

    Alte ispravi ale pesedeilor : oprirea finantarii la tronsonul de autostrada Gilau-Nadaselu, oprirea finantarii tronsonului Turda -Sebes.
    Totul , pentru a izola Clujul nepesedist.
  • +2 (4 voturi)    
    Si avizele pt. farmacii ilegale ? (Marţi, 10 noiembrie 2015, 10:53)

    Farmacistul indignat [anonim]

    Cand se sesizeaza DNA si cu avizele ilegale eliberate in fals pentru deschiderea de farmacii pentru smecheri ? Numai in Cluj-Napoca s-au deschis zeci de farmacii ilegale in ultimii 7 ani, prin nesocotirea tuturor legilor !
  • +1 (5 voturi)    
    Alo, DNA, mai sunt si alte schelete in dulap ! (Marţi, 10 noiembrie 2015, 11:12)

    Andra [anonim]

    In urma cu 5-6-7 ani, primaria Cluj-Napoca (ca si alte primarii de altfel) a emis acte administrative prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca anumite societati comerciale ar fi indeplinit cerintele legale necesare avizarii ca farmacii. In urma acestor adeverinte mincinoase, s-au infiintat ilegal o multime de farmacii, cu consecinte devastatoare asupra politicii de circulatie a medicamentelor, in sensul promovarii automedicatiei, a concurentei neloiale intre farmacii, si a distrugerii/falimentarii farmaciilor care respectau deontologia profesionala.
  • +1 (7 voturi)    
    Primaria Cluj (Marţi, 10 noiembrie 2015, 12:12)

    Qwertz [utilizator]

    Daca as lucra la DNA as verifica si de ce are primaria Cluj 2 web site-uri si cu ce bani au fost platite si cine au luat banii. http://www.primariaclujnapoca.ro/ si www.e-primariaclujnapoca.ro Ambele site-uri sunt sub orice critica, dar cu siguranta s-a platit o gramada de bani.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by