Fost director adjunct Directiei Finantelor Publice Bihor, retinut de DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 6 noiembrie 2015, 10:45 Dosare Anticoruptie


Dorel Patcas, fost director adjunct al Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Bihor si fost director executiv adjunct la Directia Generale a Finantelor Publice Bihor (DGFP) - coordonator al Activitatii de Inspectie Fiscala la data faptelor, in prezent sef birou in Administratia Publica a Finantelor Publice Bihor, a fost retinut de procurorii DNA pentru patru infractiuni de luare de mita si spalare de bani, anunta Agerpres.

In dosar a fost retinut si Florian Sandor, sef al serviciului inspectie fiscala al DJAOV Bihor la data faptei, in prezent inspector vamal la Biroul Vamal de Interior Oradea, pentru complicitate la luare de mita.

DNA analizeaza oportunitatea prezentarii celor doi Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventiva.

Potrivit DNA, in decembrie 2009, Dorel Patcas, in calitate de director adjunct al DJAOV Bihor, a primit de la un om de afaceri, administrator de fapt al mai multor firme, o suma de bani nedeterminata si produse alimentare in valoare de 6.000 lei in schimbul eliberarii unui atestat de comercializare produse petroliere pentru una dintre societatile controlate de acesta.

DNA precizeaza ca, in 22 septembrie 2011, el a primit de la un al doilea om de afaceri, martor denuntator in cauza, 6.000 de lei prin intermediul unei rude si beneficiind de ajutorul lui Sandor, in scopul de a asigura protectia activitatii ilicite a societatii comerciale administrate de acesta.

"In perioada 2012 - 2014, inculpatul Patcas, in calitate de director executiv adjunct la DGFP Bihor, a pretins si primit de la alti doi oameni de afaceri (martori denuntatori in cauza), prin intermediari, suma totala de 42.000 de euro (29.000 de euro, respectiv 13.000 de euro de la fiecare), pentru a face demersurile necesare astfel incat inspectorii care efectuau controale la societatile administrate de acestia sa nu constate aspecte penale si pentru ca aceste controale sa fie favorabile societatilor respective", arata procurorii.

In ianuarie 2014, spun anchetatorii, Dorel Patcas a disimulat adevarata natura a provenientei sumei de 25.000 de lei (parte din suma totala de 29.000 de euro), prin intocmirea olografa a unui contract de imprumut fictiv, pretins a fi intocmit la 10 ianuarie 2013, semnat de unul dintre oamenii de afaceri si o alta persoana, cunoscand imprejurarea ca suma respectiva provine din comiterea unei infractiuni de coruptie.

In dosar se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Procurorii beneficiaza in acest caz de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Directiei Generale Anticoruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1344 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by