Fostul adjunct al Politiei Capitalei, Roberto Ababei, a fost trimis in judecata pentru luare de mita

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 5 noiembrie 2015, 12:27 Dosare Anticoruptie


Roberto Ababei
Foto: b.politiaromana.ro
Fostul adjunct al Politiei Capitalei, Roberto Ababei, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru trafic de influenta. Acesta este acuzat ca a luat mita 13.000 de euro de la administratorii unei firme care fusese controlata, promitand ca va interveni in sprijinul acestora la politisti de la Serviciul Economic.

Ababei, care a fost director general adjunct al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (D.G.P.M.B.), este in prezent arestat preventiv.

Procurorii DNA i-au trimis in judecata, sub control judiciar, si pe Eduard Alexandru Zama si Dan-Mihai Pencea, pentru cumparare de influenta.

Care sunt acuzatiile procurorilor, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul DNA:
  • In perioada 14 iulie - 6 august 2015, Roberto Ababei a primit de la Zama Eduard Alexandru si Pencea Dan - Mihai suma totala 13.000 euro (in doua transe, 10.000 si, respectiv, 3.000 euro) si produse alimentare (in valoare totala de 820 lei), lasandu-i pe acestia sa creada ca, prin functia detinuta, are influenta asupra lucratorilor de politie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice care efectuau cercetari cu privire la presupuse infractiuni de evaziune fiscala, savarsite de oamenii de afaceri, in legatura cu activitatea firmei pe care o administrau.
  • De asemenea, Roberto Ababei le-a creat celorlalti doi inculpati impresia ca are influenta si asupra unei persoane cu functie de conducere din cadrul Politiei Capitalei care conduce, indruma si controleaza activitatea serviciului anterior mentionat, promitand, in mod repetat, oamenilor de afaceri, ca ii va determina pe functionarii publici din cadrul D.G.P.M.B. sa indeplineasca acte contrare indatoririlor lor de serviciu, respectiv sa efectueze in mod necorespunzator, favorabil celor doi administratori, activitatile cu privire la infractiunile fata de care se desfasurau cercetari.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de mentinere a masurilor preventive dispuse in cauza.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informatii si Protectie Interna.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1077 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    "Roberto" (Joi, 5 noiembrie 2015, 12:42)

    Norberto [anonim]

    Nume de "roman" de altfel. Sa nu mai zica nimeni ca minoritatile nu ajung prin functii importante. Dar uitandu-ne la ce fac, urmatoarea intrebare e daca toleranta nu are si ea niste limite.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by